10 greseli care contribuie la aparitia ridurilor

Greseli care duc la aparitia ridurilor -1

Teama de a imbatrani prea repede, teama de riduri , devine pentru multe femei  o obsesie chiar daca primul rid pe care-l observam nu este dacat  un rid de expresie.  Toata lumea  doreste sa-si conserve  aspectul tineresc. Dar pentru a pastra  acest aspect   sa vedem    ce  trebuie sa evitam:

  1. Contractarea exagerata , inutila , repetata a muschilor fetei duce in timp la formarea ridurilor. Unele stari sufletesti depresive ( tristetea , supararea) daca se repeta des favorizeaza aparitia unor cute adanci, de cele mai multe ori definitive, in timp ce starea de veselie, buna dispozitie nu au un asemenea efect. Rasul spontan activeaza circulatia sangelui contribuind la o mai buna hranire a pielii. Citeste aici despre cat de important este masajul fetei in prevenirea ridurilor.
  2. Expunerea nerationala la soare face ca pielea sa se deshidrateze, sa se usuce, sa se cojeasca, devenind aspra si lipsita de suplete, ceea ce favorizeaza aparitia ridurilor. Intotdeauna la plaja trebuie sa aplicam un produs cu factor de protectie ridicat( 50 +). Citeste aici cum sa te bronzezi uniform fara sa te arzi.
  3. Cititul la lumina slaba poate duce la aparitia ridurilor de la ochi. Sursa de lumina trebuie sa fie asezata in asa fel incat sa lumineze locul de munca din partea stanga.
  4. Lumina prea puternica faca ca ochii sa se stranga , ceea ce duce cu timpul la formarea unor cute cunoscute ca ” laba gastei ”. Nu trebuie sa neglijam purtarea ochelarilor de vedere , de soare, de protectie. Citeste aici cum sa-ti alegi ramele de ochelari in functie de forma fetei.
  5. Factorii meteorologici ( soare, frig, caldura, umiditate, vant) si poluarea atmosferica ne afecteaza intr-o mare masura pielea. La o mica analiza o sa observam cum fata si mainile celor ce lucreaza in agricultura , constructii ( care sunt nevoiti sa stea mult in soare si intemperii) sunt mai ridate dacat a celor care desfasoara o munca de birou. Citeste aici cum sa-ti protejezi pielea,buzele si parul in anotimpul rece.
  6. Slabirea , daca are loc rapid , este urmata de aparitia ridurilor. Grasimea reprezinta un dublu suport, plastic si estetic pentru piele, ea dand fetei si corpului rotunjimile estetice caracteristice mai ales sexului feminin. Daca grasimea subcutanata dispare in urma slabirii rapide , dispare si suportul care mentine netezimea pielii. Din pacate , de cele mai multe ori in timpul curei de slabire dispare grasimea de pe fata (si poate nu ne dorim acest lucru) si mai tarziu grasimea din alte locuri ( talie, solduri, picioare, brate ). Slabirea ar trebui sa se realizeze treptat si nu brusc de genul 10 kilograme intr-o luna. Citeste aici despre cele 10 sfaturi pentru a slabi cu placere.
  7. Modul defectuos de viata reprezinta un factor in aparitia ridurilor. Lipsa orelor de somn, consumul exagerat de bauturi alcoolice, tutun , o viata dezordonata in general , conduc la formarea cearcanelor apoi a ridurilor pe pleoape iar cutele din jurul ochilor devin din ce in ce mai adanci. Citeste aici cele 8 trucuri pentru a dormi mai bine.
  8. Lipsa de ingrijire sau o ingrijire prost inteleasa a tenului. Citeste aici cum sa-ti ingrijesti corect tenul uscat si deshidratat.

Cele mai norocoase sunt persoanele cu tenul gras  care se rideaza   mai tarziu  deoarece  stratul de sebum are rol de protectie. La polul opus se afla cele cu tenul uscat care sunt primele care se rideaza, de aceea aici se recomanda o ingrijire mai atenta. Folosire pe un ten uscat a produselor cosmetice destinate tenului gras duc implicit la formarea ridurilor.

In cazul tenului gras vor fi evitate lotiunile tonice puternic degresante deoarece indeparteaza drastic stratul de grasime supunand glandele sebacee la o activitate sporita. Glicerina din compozitia produselor cosmetice aplicata in exces absoarbe apa din tesuturi provocand deshidratarea tenului si apoi aparitia ridurilor.

  1. Produsele de make-up folosite in exces pot duce printre altele la pierderea tonicitatii tesuturilor . Daca nu se realizeaza demachierea corecta in fiecare seara, urmele de make-up blocheaza porii si pielea nu poate sa respire. Un strat prea generos de pudra aplicat pe un ten uscat sau normal conduce la uscarea accentuata si de aici  favorizarea aparitiei ridurilor.
  2. Alimentatia mai putin sanatoasa de tip fast- food , semipreparate si lipsa fructelor si legumelor proaspete ne semnaleaza si carenta in vitamine si antioxidanti . Acestea sunt foarte importante in procesul de antiimbatranire.