3 Sucuri verzi pentru detoxifiere si slabire

Retete sucuri verzi

3 Sucuri verzi constituie surse de nutrienti pentru detoxifiere, slabire si au un rol important in  accelerarea metabolismului. Ne ofera vitaminele cu puteri antioxidante, minerale, fitonutrienti, aminoacizi si enzime care intervin in procesul de digestie. Anumiti compusi din sucuri cum ar fi: acidul citric, acidul malic, pectina si clorofila  absorb grasimile si toxinele din sistemul digestiv. Conditia care trebuie respectata este ca sucurile sa fie facute din fructe si legume proaspete si sa fie consumate imediat ce le-am preparat. Daca incercam sa le consumam mai tarziu se vor oxida si se vor pierde din calitatile medicinale. Multe dintre ele sunt bogate in fibre care ne ajuta in procesul de slabire si detoxifiere. Citeste aici despre cura de detoxifiere in 3 zile cu legume si fructe.

Detoxifierea si slabirea  merg impreuna atunci cand alegem dieta cu sucuri verzi

1. Suc verde cu patrunjel si spanac

Ingrediente:  2 legaturi patrunjel, 150 g baby spanac, 1 castravete, 1 mar, 1 banana, cuburi de gheata pentru servire.

Preparare: se storc ingredientele, apoi se pun la blender si se mixeaza cu banana. Se serveste sucul cu gheata.

Acest suc verde este un detoxifiant excelent si o importanta sursa de vitamine.

Spanacul este bogat in fier, acid folic, calciu, vitaminele din complexul B si vitamina C. Consumul regulat de spanac reduce riscul  de cataracta, deoarece contine luteina, o substanta care protejeaza cristalinul. Absorbtia fierului este foarte scazuta, deoarece este combinat cu acidul oxalic. Deoarece este  bogat in clorofila si fibre este ingredientul ideal pentru detoxifiere si slabire. 100g spanac asigura jumatate din doza zilnica de vitamine B necesare organismului intr-o zi. Se recomanda ca spanacul sa fie consumat proaspat sau gatit cel mult 3-4 minute pentru a nu se distruge vitaminele B si C. Sunt de preferat salatele si sucurile.

Patrunjelul  contine vitamina A, C, vitaminele din complexul B, clorofila, vitamina K, vitamina E. Are actiune antioxidanta, detoxifianta, antialergica, antitumorala, stimuleaza imunitatea si este un diuretic excelent. Neutralizeaza intoxicatia cu tutun, alcool si  detoxifiant in abuzul alimentar cu carne.

Castravetele are un continut ridicat in apa si aport caloric scazut, ceea ce il face sa fie ingredientul-cheie in orice suc pentru slabire si detoxifiere. Contine siliciu si sulf -minerale ce sprijina functia renala si hepatica, facilitand procesul de eliminare si combatand retentia de lichide. Este bogat si in potasiu, care ajuta la mentinerea unui echilibru sanatos al lichidelor.

Combinatia dintre spananc (bogat in  clorofila si fibre)  patrunjel (excelent diuretic si antioxidant) mar  (bogat cu vitamine si fibre) si banana( bogata in potasiu si magneziu) face ca sucul sa fie alegerea perfecta cand dorim sa realizam slabirea, detoxifierea si vitaminizarea organismului.

2.Suc cu ananas si kiwi

Ingrediente: 2 fructe kiwi, 100g ananas fara coaja, 1 mar, 1/2  de lamaie verde.

Preparare: fructele de kiwi , ananas si  lamaie se pun in storcatorul de fructe. Sucul obtinut si marul  se mixeaza  in blender pentru a pastra mai multe fibre solubile, stimuland organismul sa elimine toxinele. Se dilueaza cu putina apa sau se consuma ca atare.

Ananasul contine vitamina C si fitonutrienti, dar si o enzima: bromelaina. Calitatile medicinale ale bromelainei sunt: dizolva cheagurile de sange raspunzatoare de aparitia trombozelor si intervine in procesele de digestie facand mai usoara digestia preparatelor din carne. De mentionat ca bromelaina se gaseste in tulpina si nu in fruct.

Kiwi este bogat in vitamina C, luteina, cupru, potasiu, magneziu, fier, vitamina B6, E, acidul folic. Reduce riscul formarii cheagurilor de sange si contribuie la scaderea trigliceridelor din sange( grasimea), anticancerigen ( ajuta la curatarea colonului de toxine). Datorita continutului ridicat in serotonina devine indinspensabil datorita calitatillor lui de a induce somnul.

Marul este un adevarat izvor de fitonutrienti (quercetina) care combate ateroscleroza si trombozele prin scaderea oxidarii LDL-colesterolului si actiune antioxidanta pentru fumatori. Fibrele continute de mar (pectine) scad nivelul colesterolului si determina absorbtia lenta a zaharului din mar.

Citeste aici despre monodieta cu mere, vitaminizare si detoxifiere.

Lamaiile verzi  sunt pline de vitamina C si bioflavonoide ce sprijina functia ficatului si grabesc detoxifierea. Sunt antioxidante si ajuta la intarirea vaselor de sange dand stralucire si sanatate pielii.

Sucul cu ananas , kiwi si mar este recomandarea ideala in detoxifiere si slabire.

Citeste aici despre numeroasele beneficii in cura de slabire si detoxifiere ale consumului de apa cu lamaie

3.Suc cu broccoli si  ananas

Ingrediente: 250 g ananas fara coaja si o felie pentru ornat, 4 buchetele de broccoli, 2 tulpini de telina si 1/2 lamaie verde si cuburi de gheata pentru servire.

Preparare: Se storc toate ingredientele si se serveste cu gheata, ornat cu o felie de ananas.

Broccoli-ul  contine cel mai mult fier dintre toate legumele si este benefic in tratarea anemiei la vegetarieni. Fitonutrientii din broccoli previn aparitia cancerului fiind considerata leguma nr. 1 anti-cancer (protejeaza mai ales de cancerul mamar). De asemenea. broccoli contine numeroase fibre solubile ce regleaza tranzitul intestinal.

Telina este foarte saraca in calorii si bogata in fibre ceea ce o face ingredientul ideal in sucurile pentru slabit. Contine minerale cu actiune diuretica, vitamine si are o componenta cu actiune calmanta a sistemului nervos central. Scade tensiunea arteriala si amelioreaza simptomele poliartritei reumatoide.

Acest suc reprezinta combinatia perfecta de antioxidanti si fibre. Constituie un intaritor hepatic si digestiv dar in acelasi timp este o metoda  foarte usoara de a consuma legume si fructe verzi. Gustul si mirosul dat de compusii sulfurati din broccoli( ce-i drept nu prea atragator) este mascat de ananas si lamaie, astfel avem preparatul sanatos si gustos. Broccoli-ul trebuie combinat cat mai bine pentru ca sucul sa fie si apetisant, nu numai sanatos. Degeaba este foarte sanatos daca nu suntem atrasi sa-l consumam cu placere.

Citeste aici despre ceaiului verde. o sursa importanta de antioxidanti.