Alimentele bio – ce sunt ele?

Ce sunt alimentele bio

Magazinele si mediile publicitare ne propun numeroase alimente modificate, menite sa ne imbunatateasca starea de sanatate.Sunt ele alimentele pe care ni le dorim? Cum deosebim  produsele sanatoase de cele mai putin sanatoase?

Ce inseamna un aliment bio?

Pe vremea copilariei mele si cu siguranta a multora dintre dumneavoastra legumele se numeau doar legume iar fructele doar fructe ( cei drept erau de la bunica din curte si atunci nu prea apreciam cat sunt de sanatoase). Acum ni le dorim pe acelea crescute in curtea bunicii, dar ce facem daca locuim la bloc , in inima orasului iar cu timpul  stam de la foarte rau in jos? Raspuns: mergem la magazin si cumparam.

Deschide aici si vezi cura de slabire si detoxifiere cu mere.

Haideti sa vedem ce cumparam:

Pentru a putea fi numit „produs biologic”,respectivul produs trebuie obtinut printr-o metoda de cultura agricola sau de crestere guvernata de reguli stricte. In numeroase state producerea alimentelor biologice este reglementata prin lege. In comunitatea europeana , produsele biologice trebuie verificate, cel putin o data pe an, de unul dintre urmatoarele trei organisme: Ascert, Ecocert si Qualite France- singurele abilitate sa marcheze produsul cu logo-ul  ” AB”( Agricultura biologica).

In agricultura biologica , pentru fertilizarea solului se folosesc numai materii organice de natura vegetala sau animala si care nu au fost supuse nici unui tratament chimic. Utilizarea ingrasamintelor chimice este strict interzisa.

Deschide aici si citeste despre monodieta cu pepene galben.

Iar in ceeea ce priveste cresterea animalelor se impun aceleasi reguli stricte: nu sunt permise zootehnia intensiva si metodele industriale, iar hrana administrata trebuie sa fie de calitate , fara pesticide sau ingrasaminte chimice.

Produsele Bio sunt clasificate astfel:

  1. Produse certificate prin eticheta AB ( in procent de 95% din materii prime provin din agricultura biologica).
  2. Produse bio in proportie de peste 70% (producatorul este obligat sa treaca pe ambalaj procentul de ingredienti ce provin din agricultura biologica).
  3. Produse bio in proportie de sub 70% ( producatorul nu este autorizat sa mentioneze ca ingredientii sunt obtinuti prin agricultura biologica).
  4. Produse bio in conversie ( sunt obtinute din ingrediente care provin din loturi agricole care sunt in curs de transformare in loturi agricole bio.

Cu speranta ca ne-am lamurit putin despre ce inseamna alimentul Bio, atunci sa facem cumparaturi istete !