Alimentele light ,real ajutor in cura de slabire sau nu?

Produse light

Cand spunem alimente light ne gandim la produsele dulci dar care nu au zahar ( inlocuitori ai acestuia ) si la preparatele cu un continut scazut in grasime.

Sa le cunoastem pe fiecare in parte pentru a intelege avantajele si dezavantajele pe care ni le ofera aceste alimente. Deschide aici si citeste despre Dieta de slabit Montignac, regim de slabit sanatos si echilibrat.

Aspartamul (indulcitor de sinteza).

Daca suntem la cura de slabire am spus ”nu zaharului” si produselor facute cu zahar , dar pofta noastra pentru dulce tot nu dispare ( este atractia pe care desi o interzicem ea se incapataneaza tot mai mult ). Indicatia pentru pofticiosii de dulce ar fi aspartamul , dar cu urmatoarele conditii:

-Nu trebuie  sa mancam in plus pentru a compensa ce am ” economisit ” punand la cafea un indulcitor de sinteza.

-In cazul unei pofte bruste, nu are rost sa consumam o bautura calda sau un iaurt indulcit cu aspartam, deoarece secretia de insulin (hormon care stimuleaza foamea) va fi aceeasi cu cea provocata la ingerarea   de zahar.

-Pentru un echilibru alimentar pe termen lung, este de preferat sa ne dezobisnuim de gustul dulce decat sa folosim indulcitori sintetici. Citeste aici despre dieta de slabit Scardale, avantaje si dezavantaje pe care merita sa le cunosti.

Produsele degresate si semidegresate ( au continut scazut de grasime):

  1. Lactatele degresate contin tot atata calciu si proteine cat omologii lor pe baza de lapte integral, dar sunt sarace in lipide si de aceea sunt consumate atunci cand dorim sa mai slabim sau sa nu ne ingrasam. Dezavantajul la aceste alimente este gustul fad , de aceea recomandarea ar fi sa alegem un sortiment de branza proaspata cu 10 % grasime (mult mai placuta la gust) decat branza slaba cu 0% grasime.
  2. Mezeluri degresate ( recent aparute pe raftul magazinelor). Ar fi de preferat carnea slaba in schimbul mezelurilor degresate.
  3. Semipreparatele degresate ( de citit eticheta si analizat toate ingredientele folosite precum si aditivii alimentari).

4.Sosurile usoare ( preparate pe baza de apa cu continut  redus de grasime ).Dezavantajul  la acestea este costul ridicat si recomandarea  ar fi sa preparam in bucataria nostra unul asemanator.

Citeste aici despre dieta de slabi Gesta, regimul de slabit al vedetelor.