Beneficiile bailor de abur asupra tenului

Baie de abur pentru ten acasa beneficii

Expunerea fetei la  vapori de apa (bai de abur) se poate realiza la salonul cosmetic cu ajutorul vaporizatorului sau acasa. Vaporizatorul este un aparat care produce aburi si este folosit pentru deschiderea porilor si activarea circulatiei sangvine de la nivelul fetei. Baia de abur vine in ajutorul nostru cand dorim realizarea unui make-up perfect de seara care se poate aplica numai pe o fata curata, bine hidratata si care absoarbe produsele cosmetice precum un burete. Altfel, micile imperfectiuni se mai pot observa pe un ten lipsit de stralucire, deshidratat si cu porii inchisi de sebum. Citeste aici cum se realizeaza machiajul perfect.

5 Beneficii in urma  expunerii tenului la actiunea vaporilor de apa(aburi)

  1. Inmuierea stratului cornos al pielii, astfel incat celulele moarte sa poata fi indeparatate cu usurinta.
  2. Activarea circulatiei sangvine
  3. Dilatarea porilor in vederea usurarii scoaterii comedoanelor si a punctelor negre.
  4. Hidratarea si stralucirea tenului.
  5. Usurarea curatirii tenului de sebum, impuritati,  resturi de make-up de la suprafata pielii.

Cand facem baia de abur

Pentru persoanele cu tenul gras baia de abur se recomanda o data la doua saptamani iar in cazul tenului uscat se recomanda o data pe luna. Daca avem cuperoza baia de abur se face in mod exceptional si  cu multa atentie protejand bine zonele afectate de cuperoza sa nu intre in contact cu vaporii de apa.

Indiferent de tipul de masca pe care dorim sa-l aplicam intotdeauna trebuie sa facem o baie de abur inainte de intinderea mastii pe fata.

Persoanele  cu tenul acneic trebuie sa includa obligatoriu in ritualul de ingrijire baia de abur fie ca este facuta acasa sau la cosmetica. Punctele negre si comedoanele nu pot fi extrase daca in prealabil fata nu a fost expusa  vaporilor de apa pentru deschiderea porilor (punctele negre de pe nas sau de la baza acestuia sunt cel mai greu de indepartat).

Daca dorim ca pielea sa absoarba cat mai multe substante din masca trebuie sa nu sarim peste etapa cu baia de abur care face tenul mai buretos, pregatit sa permita princiilor active sa intre in piele mai usor.

Cum facem baia de aburi acasa?

Pregatirea fetei pentru expunerea la vapori

Intr-o prima etapa trebuie sa ne demachiem foarte bine fata cu lotiune demachianta specifica tenului nostru si sa aplicam o crema grasa, nutritiva in jurul ochilor pentru a-i proteja de vaporii fierbinti ce ne pot afecta ochii si zona din jurul lor. Daca ne aflam printre persoanele cu ochii sensibili care se irita usor ar trebui sa-i protejam cu o bucata de panza sau chiar niste ochelari din panza care se folosesc pentru dormit noaptea. Citeste aici despre ingrijirea corecta a ochilor.

Expunerea propriu-zisa

Obrazul va fi expus deasupra unui vas cu apa fierbinte, acoperind capul cu un prosop. Trebuie sa ne asezam la o anumita distanta de vas ca sa nu ne ardem si sa ne produca iritatii. Vaporii de apa nu trebuie sa fie foarte fierbinti (cand ne aplecam  deasupra vasului cu vapori nu trebuie sa ni se para insuportabil de fierbinte).

Timpul de expunere trebuie sa fie intre 5 si 10 minute adica pana incep sa ne curga picaturi de apa de pe fata.

In functie de tipul de ten, in apa fierbinte putem sa adaugam plante medicinale precum hamamelis, cimbrisor, salvie, galbenele pentru tenul gras, albastrele si musetel pentru tenul iritat sau tei si musetel pentru actiunile lor decongestive si antiseptice. Daca avem tenul uscat baia de abur se poate face cu ceai de nalba sau soc. Citeste aici despre ingrijirea tenului uscat si deshidratat.

Pentru tenul acneic baia de abur se poate face cu uleiuri esentiale bactericide si relaxante cum ar fi: levantica, bergamota, arbore de ceai sau mai putem adauga si boabele de ienupar care sunt de nelipsit in detoxifierea organismului cand avem furuncule. Citeste aici despre ingrijirea tenului gras si cu tendinta acneica.

In cazul tenului cuperozic, cand nu putem face baia de abur, compresele cu infuzii din plante medicinale vin in ajutorul nostru. Astfel, compresele se inmoaie in ceai de musetel, tei, sunatoare, patlagina si se mentin pe fata 15-20 de minute, dupa care aplicam o crema hranitoare. Din radacina de nalba se prepara un macerat care se poate aplica sub forma de comprese avand actiune emolienta si decongestionanta. Citeste aici ce este cuperoza si cum se poate trata.

Cand avem tenul foarte uscat si cu tendinta de descuamare, uleiurile de masline si germeni de porumb pot fi aplicate sub forma de comprese calde.