Afla care sunt cele 6 motive pentru care sa consumam Quinoa
O multitudine de vitamine si minerale.
Germenii de quinoa contin foarte multe vitamine: A, B6, B12, C, D, E , K, H, B5, B2, B1,acidul folic, acidul nicotinic si minerale: fier, calciu, crom, potasiu, seleniu, cupru, zinc.
Quinoa incoltita contine mai mult calciu decat laptele, ajutand astfel la intarirea scheletului, a oaselor si a cartilajelor. Astfel, quinoa devine un important factor de protectie impotriva artritei, malabsorbtiei calciului si a altor dereglari similare.
Sursa importanta de proteine pentru vegetarieni si nu numai
Nivelul proteic al boabelor de quinoa este comparabil sau chiar il depaseste pe cel al carnii, iar acesta forma de proteina vegetala nu produce colesterol sau o rigidizare a arterelor.
Poate reprezenta cu succces un adaos important la o dieta vegetariana. Consumand in mod regulat quinoa incoltita, vegetarienii isi schimba putin profilul nutritiv (celelalte legume sunt mult mai sarace in aminoacizi esentiali). In felul acesta ei incep sa aduca organismului cantitati adecvate de proteine si de alte substante nutritive, iar nivelul energetic, apetitul sexual, starea pielii, a unghiilor se schimba considerabil in perioade relativ scurte de timp.
Citeste si: Sfaturi pentru ingrijirea unghiilor , mai ales daca ai unghii striate sau unghii casante care se rup usor
Real ajutor in cura de slabire
Quinoa germinata reprezinta proteina ideala care nu contine colesterol, ba din contra are un efect invers de a reduce cantitatea de grasimi din sange contribuind astfel la scaderea kilogramelor. De aceea, atunci cand va pregatiti pentru cura de slabire, nu ezitati si cumparati Quinoa.
Citeste si: 10 trucuri pentru a slabi rapid si usor
Previne aparitia afectiunilor cardiace
Germenii de quinoa consumati in mod regular au efect purificator asupra inimii si sistemului arterial. Reduce cantitatea de grasimi din sange si previne in felul acesta formarea placii de aterom (grasime depusa pe interiorul vaselor de sange), diminuand astfel riscul de atac de cord si de ateroscleroza. Daca consumul regulat de carne rosie creste riscul aparitiei bolilor cardiace, atunci sa optam pentru Quinoa care scade considerabil riscul problemelor cardiovasculare.
Intareste rinichii
Prea mult stres, prea putin somn, munca pana la epuizare, alegeri alimentare nepotrivite si nesanatoase pentru organism, toate acestea conduc spre slabirea rinichilor. Rinichii puternici reprezinta baza si radacina tuturor functiilor organismului, de exemplu: viata sexuala si capacitatea de reproducere. Daca va este frig in mod constant, aveti cearcane, dureri de spate, oboseala nejustificata, tendinta de a consuma alimente foarte sarate, atunci cu siguranta va trebui sa incepeti sa consumati quinoa pentru a va intari rinichii.
Citeste si: Ceaiul miraculos care elimina pietrele la rinichi
Detoxifiant al ficatului
Quinoa ajuta la reducerea cantitatii de mucus si umiditate care afecteaza ficatul. Germenii de quinoa sunt deosebiti de utili pentru fortificarea si regenerarea ficatului. Daca prezentati simptome sau afectiuni precum: alergii, balonari, indigestie cronica, afectiuni ale pielii, stare de epuizare dimineata cand doar ce v-ati trezit, atunci quinoa introdusa in meniul zilnic va va ajua in amelioararea acestor probleme de sanatate.
In felul acesta, puteti preveni functionarea lenta a a organelor si chiar revitalizarea si regenerarea celulei hepatice. Citeste aici cum sa faci detoxifierea si regenerarea ficatului cu ceaiuri si alte remedii naturiste.
Cum sa consumam Quinoa?
Terci de quinoa
Se prepara din 2 cani de apa, in care adaugam putina sare si 1 cana de quinoa si o lasam la foc mic timp de 20 de minute. Quinoa ar trebui sa absoarba apa si sa aiba un aspect pufos.
Salata de quinoa
O cana de quinoa se fierbe la foc mic (20 de minute) cu doua cani de apa si putina pasta de rosii concentrata. Quinoa umflata se amesteca cu celelalte ingrediente al salatei: frunze de salata, cateva rosii cherry, 2 ardei taiati, 1 morcov taiat, verdeata (marar sau patrunjel), suc de lamaie, 1 ceapa rosie taiata subtire, 2 tulpini de telina taiate cubulete. Se mai pot adauga si cateva felii de avocado.
Quinoa incoltita are mai multe valori nutritive.
Se poate prepara si sub forma de budinci, cereale calde, adaugata in supe si tocanite. Mai poate fi consumata sub forma de infuzie, de doua ori pe saptamana si in felul acesta ajuta rinichii sa functioneze la parametrii normali.