Pentru noi, femeile, atunci cand mergem la cumparaturi, produsele cosmetice si de make-up reprezinta primele articole din lunga lista de cumparaturi. Cu siguranta dulapul de cosmetice de acasa este plin dar tot mai este loc pentru cel mai nou model de rimel , care parca intoarce genele mai bine decat celelate doua pe care le avem sau noua pudra de fata pe care tocmai am achizitionat-o acopera mai bine imperfectiunile sau rujul nou are exact culoarea de care am nevoie pentru rochia de Craciun.
Intr-o concluzie, femeile sunt dependente intr-o mai mica sau mai mare masura de make-up si alte produse cosmetice care vin in completarea unui look perfect. De cele mai multe ori dependenta de make-up poate conduce spre mici neplaceri. Sa vedem impreuna care sunt inconvenientele care pot fi provocate de dependenta de produsele de machiaj:
- Fardarea ochilor , creionarea pleoapelor, sprancenelor, rimelarea genelor folosite in exces pot provoca cu timpul iritarea pleoapelor si chiar aparitia blefaritei cronice.
- Prezentarea unor dermatoze si dermatite de contact, datorate – unele chiar produselor cosmetice, impun luarea unor masuri profilactice pentru prevenirea lor.
- Accidentele cosmetice nu apar la toate persoanele, ci la un numar restrans. Daca ele apar, trebuie renuntat la folosirea produsului respectiv, fiind vorba de multe ori de predispozitia celui ce il foloseste si nu numai datorita substantelor pe care le contine un produs sau altul.
– Testarea produselor cosmetice si de make-up este obligatorie.
– Cum facem testarea?
– Aplicam produsul pe o portiune de piele timp de doua zile, recomandabil dupa ureche sau in pliul cotului. Urmarim reactia si daca apare vreo iritatie nu mai folosim produsul catreva zile, dupa care reluam testarea. Daca apar aceleasi reactii, rezulta ca produsul este contraindicat persoanei respective.
- Abuzul de cosmetice la o varsta frageda duce la imbatranirea prematura a pielii ducand la aparitia unor iritatii sau eczeme.
- Fardul in exces in loc sa mascheze unele imperfectiuni le poate scoate in evidenta.
- Folosirea pudrei pentru a masca imperfectiunile , aplicata in exces, in strat gros, pe o piele uscata sau chiar normala , poate duce la uscarea mai accentuata a pielii. Acoperirea porilor cu pudra timp indelungat duce la aparitia cosurilor iar de aici incolo se creeaza un cerc vicios deoarece in loc sa lasam tenul curat ca porii sa respire si sa tratam acneea suntem tentate de a aplica un strat si mai generos de fond de ten si pudra pentru a masca imperfectiunea .
- Lotiunea tonica folosita in scopul de a degresa tenul ( in cazul tenului gras cu tendinta acneica) prin abuz duce la uscarea accentuata a pielii , care se poate descuama formand fisuri, inflamatii si riduri.
- Glicerina din compozitia multor produse cosmetice , prin actiunea higropscopica infuenteaza negativ pielea.
- Daca rujul provoaca uscarea, inflamarea sau chiar fisurarea buzelor , se va renunta la folosirea lui.
- Spalarea cu geluri de curatare sau sapun in mod exagerat duce la indepartarea stratului de grasime natural al pielii iar glandele sebacee sunt silite la un efort marit ca sa inlocuiasca stratul de grasime si astfel, se produce ridarea pielii. Citerste aici care sunt cele 10 greseli care conduc la ridarea rapida a fetei noastre.
De retinut!
– Se recomanda ca din cand in cand sa lasam tenul sa respire.(fara machiaj)
– Demachierea este obligatorie in fiecare seara .Urmele de fard pe piele, ramase in cursul noptii, dauneaza ducand chiar la ridarea obrazului. Afla aici cum se face demachierea corecta a fetei.
– Sa folosim cosmetice potrivite tipului nostru de ten si de calitate. O crema pentru ten uscat aplicata pe un ten gras duce la aparitia cosurilor. Nu uita sa citesti aici ce trebuie sa faci atunci cand ai acnee pe fata.
– Hidratarea nu trebuie sa lipseasca din ritualul nostru de ingrijire indiferent de tipul de ten. Citeste aici ce trebuie sa facem cand avem tenul uscat si deshidratat.