Machiajul corector al ochilor

Machiaj corector pentru ochi

Pentru a realiza machiajul corector al ochilor trebuie sa tinem cont de cateva aspecte, forma ochilor cand putem avea ochi migdalati, ochi proeminenti, ochi departati, ochi descendenti, ochi rotunzi dar si de culoarea ochilor iar aici putem realiza machiajul ochilor caprui, machiajul ochilor albastri si nu in ultimul rand machiajul pas cu pas al ochilor verzi. Forma si culoarea ochilor da personalitate fiecarui machiaj, fie ca realizam un machiaj al ochilor de seara sau un machiaj de zi.

Deschide aici: Trucuri pentru evidentierea ochilor.

Nu este neaparat nevoie sa fi fost cele mai bune la pictura in scoala generala ca sa realizam machiajul perfect al fetei. Este adevarat ca ideal ar fi sa apelam la sfaturile cosmeticienei de fiecare data dar, stim ca acest lucru este aproape imposibil. Cand ajungem dimineata la servici nu ne putem scuza in fata colegilor ca nu am putut ajunge la cosmetica si de-asta  aratam asa obosite, incercanate. Nimeni nu s-a nascut invatat si daca nu putem ajunge la cursurile de cosmetica, atunci sa deslusim pas cu pas tainele machiajului. Deschide aici si vezi cand se poarta machiajul smokey eyes.

Machiajul corector al ochilor se realizeaza folosind: fard de pleoape, mascara, eyeliner, corector imperfectiuni , anticearcan, tus lichid. Deschide aici si vezi 15 tutoriale de machiaje superbe pentru ochi

Sa vedem cum putem realiza machiajul corect al ochilor in functie de forma lor

Ochii migdalati reprezinta idealul si forma lor nu trebuie in nici un caz modificata prin machiaj.

Ochii rotunzi Fardul de pleoape se aplica numai pe pleoapa superioara, urmarind conturul ochiului pana la mijlocul pleoapei, apoi se traseaza o linie orizontala care depaseste coltul extern al ochiului. Linia de contur porneste de la mijlocul pleoapei,se traseaza o linie orizontala, lasand un spatiu pana la marginea genelor, zona care se umbreste cu tus. Mascara se aplica de la partea cea mai ridicata a pleoapei pana la coltul extern al ochiului unde se insista mai mult pentru a obtine o alungire a ochilor.

Ochii proeminenti vor fi machiati cu un fard de pleoape inchis pe toata suprafata, mai ales pe cea bombata. Daca pleoapa inferioara este si ea proeminenta se va machia cu acelasi fard inchis. Fardul trebuie sa fie cat mai mat, cel lucios compromitand retusul. Creionarea se face la unghiul extern al ochiului. Mascara de preferinta maro, va fi aplicat pe toata lungimea genelor.

Ochii mici Linia de contur se traseaza usor ascendent catre marginea exterioara a ochiului, la 1-2 mm de marginea genelor, putand depasi unghiul extern si intern al ochiului. Mascara se aplica pe varful genelor prin miscari drepte de jos in sus. Deschide aici si vezi cum trebuie sa-ti ingrijesti ochii.

Ochii prea departati  Machiajul se va realiza astfel: pe jumatatea interna a pleoapei superioare se va folosi un fard mai inchis, iar pe cealalta jumatate se va aplica fard intr-o nuanta mai deschisa. Daca pleoapele superioare sunt cazute  vom aplica fard chiar sub arcada sprancenei si-l vom estompa spre ochi. Mascara se va aplica in strat normal. In situatia inversa cand pleoapele inferioare sunt umflate vom aplica un corector, iar daca cearcanele sunt foarte pronuntate vom folosi un anticearcan aproape alb.

Ochii infundati in orbite Se alege un fard mai deschis ce se va aplica atat pe pleoapa superioara cat si pe cea inferioara. Va fi mai accentuat catre extremitatea ochiului si estompat spre sprancene. Linia de contur pornind de la coltul interior al ochiului va fi  la inceput subtire  si se va ingrosa pe masura ce ne apropiem de extremitatea ochiului. Spatiul dintre marginea pleoapei si linia de contur se va umple cu fard  deschis la culoare.

Ochii prea apropiati  Machiajul se realizeaza cu doua nuante de fard in felul urmator:  fardul mai deschis se va aplica pe jumatatea interna apleoapei superioare iar fardul mai inchis se va folosi pe cealalta  jumatate, estompandu-se spre sprancene. Mascara se va aplica prin miscari oblice de jos in sus catre exterior.

Ochii descendenti Pentru atenuarea liniei descendente se va  aplica  fardul  in mijlocul pleoapei sub forma unei linii orizontale care va depasi coltul exterior. Cu  eyeliner-ul  se va trasa o linie orizontala care va depasi comisura ochiului. Portiunea dintre marginea pleoapei si conturul trasat se va umbri cu un fard deschis. Mascara se va folosi  numai la varf, la coltul intern al ochiului, iar din mijloc pana spre coltul extern se va rimela puternic imprimand genelor o curba ascendenta. Deschide aici si vezi cum se realizeaza machiajul smokey eyes