Machiajul corector in functie de forma fetei

Machiaj in functie de forma fetei

Machiajul corector se bazeaza pe un joc de lumini si umbre, folosind in acest scop doua nuante de fond de ten. Una dintre nuante va constitui baza de machiaj, iar cu cealalta vom corecta portiunile care trebuie estompate sau scoase in evidenta. Tehnica corectarii este de fapt modelarea proportiilor fetei spre forma ideala si anume, forma ovala. Pentru a realiza un make-up perfect, pentru prima data ar fi bine sa primim sugestii de la o cosmeticiana si abia mai tarziu cu exercitiu si rabdare vom putea spune ca suntem proprii stilisti in materie de make-up. Logic gandind, nu poate fi prea greu: zonele pe care vrem sa le mascam le vom umbri cu un fond de ten corector intr-o nuanta mai inchisa decat cel pe care-l folosim ca si baza, iar daca este nevoie sa realizam impresia ca marim zona respectiva folosim un fond de ten in nuanta mai deschisa decat baza. Intre cele doua nuante de fond de ten trebuie sa estompam usor pentru a realiza efectul dorit (fondul de ten sa fie aplicat in strat foarte subtire ca sa-l putem intinde perfect). Deschide aici si afla trucuri pentru un machiaj perfect.

Trucuri si sugestii de make-up

Fata rotunda

Tehnica unui make-up reusit este sa urmarim alungirea fetei. Pe zona dintre lobul urechii si pana aproape de varful barbiei aplicam fond de ten mai inchis (umbrim maxilarul inferior si estompam spre centrul barbiei pentru a nu da senzatia de scurt). Pe restul fetei se aplica fond de ten (baza ) intr-o nuanta mai deschisa .

Pudra de fata respecta aceeasi tehnica  de make-up folosita la aplicarea fondului de ten (mai inchisa pe zonele umbrite si mai deschisa pe restul fetei). Nu trebuie sa se vada nici o linie de demarcatie intre cele doua nuante, fie ca este  vorba de pudra sau fond de ten.

Fardul de obraz se va aplica in mijlocul pometilor, mai aproape de ochi, sub forma unei benzi verticale de 1cm si lunga de 2 cm si se va estompa spre margini. Daca se aplica mai aproape de nas se va da impresia unei fete late.

Fardul de pleoape va accentua mai mult pleoapa inferioara.

Sprancenele nu trebuie rotunjite pentru a nu crea aspectul de luna plina al fetei. (nu vor avea o linie usor ascendenta).

Machiajul buzelor are ca scop sa lungeasca barbia. Buza superioara va fi groasa si rotunjita usor sub forma de inima iar cea inferioara va fi micsorata.

Deschide aici si afla trucuri pentru machiajul buzelor.

Fata patrata

Fondul de ten se va aplica in nuanta naturala (baza) iar maxilarul intr-o nuanta mai inchisa pentru a micsora conturul fetei. Pe barbie se va aplica un fond de ten mai deschis.

Fardul de obraz se va aplica sub forma unui triunghi oblic, plecand de la partea cea mai inalta a pometilor si pana sub tample.

Fardul de pleoape se aplica tot sub forma unui triunghi cu baza pe marginea pleoapelor si prelungindu-se spre tample. Pe arcada sprancenei va fi intr-o nuanta mai deschisa iar spre tample o nuanta mai inchisa.

Mascara  va fi aplicat mai mult spre coltul ochilor.Deschide aici si vezi cum se realizeaza corect machiajul ochilor.

Conturul buzei superioare va fi mai accentuat.

Fata triunghiulara cu varful in jos

Fondul de ten mai deschis se va aplica pe maxilarul inferior si pe obraji sub forma unui triunghi plecand de la lobul urechii, iar pe partea superioara a fetei care este mai lata se va aplica fond de ten si pudra in nuanta naturala.

Fardul de obraz se va aplica sub forma unui romb (un varf al rombului se termina la tample iar celalalt la pometi in dreptul pupilei).

Machiajul buzelor se va realiza astefl incat buza superioara va fi mai lunga decat cea inferioara.

Deschide aici si afla care sunt tehnicile moderne de conturare si iluminare prin make-up.

Fata in forma de triunghi cu varful in sus

De aceasta data avem maxilarul mai lat si tamplele mai inguste. Pentru realizarea echilibrului intre cele doua zone  se va folosi un fond de ten mai inchis pentru corectari si unul in nuanta naturala ca si baza. Fondul de ten mai inchis se va aplica pe maxilar iar in rest cel natural.  Pe barbie se aplica un fond de ten mai deschis in forma de triunghi.

Fardul de obraz se va aplica sub forma de dreptunghi, desenat oblic spre tample, pornind de la coltul extern al ochiului.

Se vor alege doua nuante de fard de pleoape: pe jumatatea dinspre nas se aplica fardul inchis iar cel deschis pe cealalta jumatate.

Sprancenele se vor pensa astfel incat sa se mareasca distanta dintre ele iar cel mai inalt punct sa fie deasupra pometilor. Deschide aici si afla cum se penseaza corect sprancenele.

Fata lunga

Tehnica aplicari de make-up in acest caz este de a rotunji  putin trasaturile apropiind-o de forma ovala. Pentru acest lucru fondul de ten cat si pudra vor fi alese in doua nuante, una apropiata de nuanta naturala si cealalta mai deschisa. Nuanta mai deschisa se aplica initial pe obraji si pe maxilarul inferior, apoi pe tample pentru a da impresia de largime a fetei. Pe frunte si restul fetei se aplica fondul de ten de culoarea pielii.

Blush-ul  se va aplica in mijlocul pometilor, in dreptul pupilei, imediat sub pleoapa inferioara, desenat sub forma de cerc care se estompeaza in directia orizontala pentru a da largime fetei.

Machiajul ochilor trebuie sa accentueze coltul ochiului prin  aplicarea fardului de pleoape numai pe pleoapa superioara prelungind spre tample. Deschide aici si vezi cum se realizeaza machiajul gotic si smokey eyes

Pentru buze se va incerca ca buza superioara sa fie subtire si arcuita, iar cea inferioara rotunjita si voluptoasa pentru da impresia micsorarii spatiului dintre gura si barbie.

Fata in forma de diamant

Caracteristica acestei forme de fata este ca observam o accentuare in zona pometilor si retractia maxilarului inferior, a obrajilor , fruntii si a tamplelor. Corectia de aceasta data trebuie sa se realizeze pe mai multe zone ale fetei. Pe frunte, pe obraji si pe maxilarul inferior se va aplica fond de ten corector intr-o nuanta mai deschisa. In rest se va aplica fond de ten in nuanta naturala a pielii.

Aplicarea fardului de obraz se face pe mijlocul pometilor in forma de oval. Trebuie sa estompam usor pentru a nu acoperi partea inferioara a pometilor pe care am aplicat fondul de ten mai deschis (corector).

In ceeea ce priveste pensarea sprancenelor trebuie sa se realizeze la baza, departandu-le iar partea cea mai arcuita trebuie sa fie in dreptul pometilor. Pentru  acest lucru vom pensa si partea superioara a sprancenei si prin putina creionare le vom putea lungi. Deschide aici si afla cum se face vopsirea sprancenelor si a genelor acasa.