Masti pentru par cu uleiuri esentiale, facute acasa & Beneficii ale masajului pielii capului

Masti cu uleiuri esentiale

Tratamentul delicat scoate tot ce e mai bun din parul cu firul subtire, electrizat asa ca ai grija de el cu cel mai fin masaj cu ulei pentru a-l readuce in echilibru. Daca parul tau se subtiaza si se rupe usor, maseaza-l cu un ulei de plante intaritor si infuzat. Aroma iasomiei si florile sale delicate, ceruite, completeaza stralucirea unui par matasos si lucios. Afla aici alte trucuri pentru a avea par sanatos si viguros.

Conditionare intensiva cu uleiuri incalzite

Orice ulei vegetal este bun pentru conditionare. Incalzeste usor uleiul, freaca putin scalpul apoi fiecare parte a parului, masand usor. Uleiul incalzit este mai usor de absorbit pe par si scalp si este mai placut de aplicat. Trebuie sa acoperiti capul cu o casca de dus, timp de 20 de minute deoarece caldura din cap va ajuta ca uleiul sa penetreze intregul fir dupa care se samponeaza si se clateste bine.

Conditionare cu ulei de germeni de grau. Se incalzeste 1 lingura de ulei de germeni de grau si o lingura de ulei de masline si se maseaza usor pe scalp.Se infasoara capul intr-un prosop cald si se lasa 10 minute, dupa care se clateste cu apa in care am adaugat sucul de la o lamaie. Citeste aici cum poti sa te vopsesti corect singura acasa.

Uleiurile esentiale se pot folosi in conditionarea parului. Ele trebuie diluate in felul urmator: 9 picaturi de ulei lemn de trandafir si 6 picaturi de ulei lemn de santal se dilueaza cu 2 linguri de ulei vegetal (aceste uleiuri esentiale sunt benefice parului uscat).

Pentru parul gras putem dilua 9 picaturi ulei de pergamota si 6 picaturi de ulei de lavanda la 2 linguri ulei vegetal. Eliminarea matretii se face cu uleiurile de eucalipt 9 picaturi si uleiul de rozmarin 6 picaturi diluate cu 2 linguri ulei vegetal.

Dupa ce am realizat amestecul de uleiuri potrivit tipului nostru de par se aplica pe par umed sau uscat. Se maseaza scalpul folosind varfurile degetelor. Se lasa sa actioneze timp de 5 minute, dupa care se samponeaza si se clateste bine.

Masca cu ulei de masline si lamaie este benefica parului uscat. Se prepara in felul urmator: intr-o ceasca se toarna 3 linguri de ulei de masline, o lingura de suc de lamaie si 2 linguri de miere. Acest amestec se pune intr-un castron fierbinte si se incalzeste pana la temperatura de 40 de grade, apoi se maseaza pielea capului. Masca se lasa sa actioneze o ora, dupa care se spala parul cu un sampon pentru parul uscat. Se poate aplica de doua ori pe saptamana.

Tratament cu ulei de cocos usor incalzit si cu adaos de uleiuri esentiale aduce un plus de stralucire si parfum natural parului nostru. Acest tratament trebuie aplicat o data pe luna atunci cand ne dorim imbunatatirea texturii parului si conditionarea scalpului. Tratamentul se obtine din 6 linguri de ulei de cocos, 3 picaturi de ulei esential de rozmarin, 2 picaturi de ulei eteric de ceai, 2 picaturi ulei esential de lavanda. Se pun toate aceste ingrediente in sticla si se amesteca bine. Se aplica pe parul uscat si se maseaza, dupa care se acopera cu un prosop cald timp de 20 de minute. In continuare se va sampona si clati normal.

Masca cu ulei de ricin ideala pentru parul subtire si tocit. Se prepara astfel: se freaca un galbenus de ou cu o lingura de ulei de ricin, 10 picaturi tinctura de propolis, o lingurita de ceara de albine incalzita si 2 lingurite de miere. Se aplica masca la radacina firului de par si se lasa sa actioneze timp de o ora.

Masca cu ulei de in este remediul perfect al parului subtire, uscat si lipsit de volum. Intr-un pahar de ulei de in se presara cate o lingura din urmatoarele plante medicinale: flori de musetel, urzica, sunatoare, codrul doamnei, frunze de mesteacan si trifoi alb. Se lasa la infuzat intr-un vas bine acoperit timp de o saptamana. Se strecoara si se incazeste pana la 40 de grade apoi se adauga o lingura de ceara de albine si o lingura de miere. Cu masca obtinuta mai intai se maseaza radacinile parului, dupa care o lasam sa actioneze timp de o ora. Citeste aici cum poti sa-ti nuantezi parul natural cu henna, musetetel sau alte plante.

Masca cu mixturi de uleiuri pentru indepartarea matretii. Se prepara din 1 lingura de camfor diluata la o jumatate de cana de ulei de masline, o lingura de ulei de biber, mustar si cocos si o parte de suc de lamaie adaugata la 2 parti de ulei de cocos. Masca uleioasa se intinde pe scalp si se lasa  in timpul noptii sau minim 3 ore de la aplicare dupa care parul se spala si se clateste (se folosesc  degetele pentru a intinde amestecul de uleiuri in par de la radacina si pana la varfuri). Citeste aici despre mastile cu miere facute acasa pentru parul fragil si subtire.

Cum se realizeaza corect masajul pielii capului

Masajul se incepe prin rotirea usoara a scalpului cu varfurile degetelor. Se incepe de la frunte cu miscari inspre parti si lucreaza pana peste ceafa. Degetele se vor aseza puternic pe scalp dar fara a exercita totusi o presiune prea mare. Se imping degetele impreuna, apoi se despart prin par facand o miscare de masare, fara sa le ridici sau sa le misti. Dupa ce se maseaza aproape un minut se trece la zona urmatoare si in felul acesta se continua pana cand intreg scalpul si partea de sus a gatului au fost supuse masarii.

Masajul n-ar trebui sa dureze mai mult de trei minute si vei ramane cu o senzatie de prospetime, pe langa faptul ca ai facut ceva benefic pentru parul tau.

Pe langa relaxare, masajul pielii capului promoveaza o crestere sanatoasa a firului de par si reprezinta un tratament de rasfat pe care poti sa-l faci singura acasa.

De ce este important masajul scalpului cu ulei incalzit pentru parul nostru?

Pe langa perierea zilnica, masajul scalpului este cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci pentru parul tau.

Masajul mentine un scalp sanatos, aduce sange in plus tesuturilor si in felul acesta se mareste absorbtia nutrientilor si trimitera oxigenului la foliculii de par. Se reduce tensiunea din scalp care contribuie de cele mai multe ori la caderi masive de par. Un alt beneficiu de avut in vedere este ca masajul realizat in mod regulat indeparteaza celulele moarte ale pielii si ajuta la reechilibrarea secretiei naturale de sebum.

Masajul capilar terapeutic  se realizeaza cu ulei incalzit in palmele mainilor pe care il aplicam deasupra capului. Folosind degetele se executa miscari circulare de-a lungul scalpului exercitand o presiune medie. Miscarea se face din spate in fata, acoperind tot capul. Cand terminam masarea tuturor portiunilor de par, acoperim capul si lasam uleiurile cat mai mult timp sa actioneze asupra firului nostru de par.

Pentru parul gras masajul stimuleaza functionarea corecta a glandelor sebacee si ajuta la prevenirea adunarii foliculilor parului cu sebum. Uleiul de jojoba ajuta la reglarea productiei glandelor sebacee. Pentru spalarea parului se recomanda folosirea sampoanelor delicate si se evita spalarea prea deas.

In cazul parului uscat, masarea combinata cu tratamentele cu ulei incalzit este ideala pentru conditionare  si hidratare. Chiar se recomanda ca amestecul de uleiuri sa actioneze asupra firului de par o noapte intreaga. Se recomanda evitarea produselor pentru par ce contin isopropil, alcool etilic ce ar accentua gradul de uscaciune al parului.

Regenerarea parului este accelerata de masajul pielii capului ce grabeste transportul de nutrienti la radacina firului de par impiedicand in felul acesta si caderea masiva a parului. Citeste aici despre retete miraculoase de regenerare a parului.