Reteta cornulete fragede cu unt si smantana

Cornulete cu rahat

Cei mici adora cornuletele cu unt si smantana, mai exact pe cele facute din aluat frantuzesc. Plecand de la numele acestei retete de cornulete fragede din aluat frantuzesc parca totul pare complicat si greu de facut in casa de o gospodina mai putin priceputa la prepararea dulciurilor si a deserturilor. Asa am gandit si eu la inceput , dar cu rabdare si putin exercitiu in bucatarie am pregatit cele mai bune cornulete cu rahat, gem sau nuca. Umplutura pe care alegeti sa o adaugati in aceste cornulete pufoase facute acasa chiar la voi in bucatarie, poate varia de la clasicul rahat si pana la combinatiile de gem cu nuca, crema de ciocolata cu alune, crema de vanilie si tot ce considerati ca va place. Citeste aici: Reteteta de papanasi cu branza de vaci prajiti in ulei

Reteta de cornulete fragede cu unt si smantana este culeasa chiar din caietul bunicii, asa ca incercati sa o preparati acasa fiind sigure ca a fost incercata, preparata si savurata de mai multe generatii pana acum. Eu sunt adepta retetelor clasice, traditionale, facute in casa de pe vremea copilariei mele sau chiar inainte daca se poate.

Deschide aici: Pizza fara blat facuta in casa- simplu si rapid

Ingrediente aluat frantuzesc cu unt si smantana:

300 g faina

200 g unt

3 galbenusuri

3 linguri de vin alb

1 1/2 lingura otet sau zeama de lamaie

3 linguri smantana

sare

Din 200 g faina se face o coca cu galbenusurile de ou, sarea, vinul sau lamaia si smantana. Se framanta o jumatate de ora si se lasa sa se odihneasca. Restul de faina se amesteca cu untul. Se intinde coca in forma de dreptunghi in grosime de 1/2 cm si se unge toata suprafata cu unt. Se impaturesc astfel: partile mai lungi se aduc pana la mijloc pentru ca sa se uneasca margine cu margine. La fel se aduc si celelalte parti. Apoi aceste dreptunghiuri se mai indoaie inca in doua si se da la rece timp de o ora. Asa cum este coca se intinde in lungime, formand iarasi un dreptunghi, care se strange in trei si se lasa la rece timp de o ora apoi se intinde din nou coca in lungime in forma de dreptunghi si se strange in patru, aducand capetele intai la mijloc si apoi unele peste altele. Se lasa sa stea la rece pana cand se prepara. Se poate lasa la frigider pentru a coace cornuletele a doua zi.

Pentru a obtine cele mai fragede cornulete facute in casa coacerea trebuie sa fie la o temperatura ridicata la inceput si apoi la o temperatura potrivita. Acest aluat hranitor de cornulete cu unt si smantana este cat se poate de hranitor si fraged.

Preparare cornulete din aluat frantuzesc:

Se intinde o foaie de 1/2 cm grasime, se taie in triunghiuri si se ung cu ou. La baza fiecarui triunghi se pune umplutura: rahat, gem, crema de vanilie si se ruleaza cu atentie dandu-se forma de cornulete. Se ung pe deasupra cu ou si se dau la cuptor, la o temperatura ridicata la inceput. Se servesc pudrate cu zahar. Pofta buna!

Citeste aici: Reteta de paine de casa-cea mai frageda paine facuta in casa dupa reteta bunicii.






0 Replies to “Reteta cornulete fragede cu unt si smantana”