Sa invatam cum se face corect masajul fetei

Cum ne masam tenul acasa

Indiferent de tehnica folosita beneficiile masajului asupra organismului nostru sunt multiple. Masajul fetei cuprinde mai multe tipuri de miscari de mangaiere sau netezire(effleuraj) cu care se incepe si se termina masajul, miscari energice ce intervin asupra straturilor mai profunde ale pielii si miscari  vibratorii.

De ce sunt importante miscarile de mangaiere?

Miscarile de mangaiere sunt miscari superficiale care se executa cu pulpa degetelor sau cu mana deschisa iar sensul este determinat de directia circulatiei sangelui si a limfei (de jos in sus).

-Prin acest masaj se mareste capacitatea de absorbtie a cremei hranitoare  ce se aplica pe piele.

-Se obtine o relaxare generala binevenita dupa o zi stresanta de munca.

-Se  realizeaza o intensificare a circulatiei sangelui si limfei cu stimularea activitatii muschilor.

Efectele miraculoase ale  masajului prin miscari energice

-Intensificarea circulatiei locale si revitalizarea tesuturilor.

-Decongestionarea tesuturilor mai profunde.

-Indepartarea excesului de sebum din glandele sebacee (se recomanda in special persoanelor cu tenul gras).

-Intensificarea hranirii tesuturilor si o crestere a tonicitatii muschilor.

Cum se realizeaza masajul propriu-zis cu miscari energice

Pianotatul consta in miscari executate cu patru degete asemenea miscarilor facute la pian.

Tapotatul se face cu miscari scurte, dese, ritmice aplicate cu toata fata palmara a degetelor.

Framantatul consta in miscari ce seamana cu framantarea aluatului (recomandata in special tenului gras).

Ciupitul ar putea fi considerat o varianta a masajului framantat. Se realizeaza cu mai mult de doua degete si cu miscari scurte si repetate (indicat indeosebi tenului gras).

Frictionarea se realizeaza cu miscari executate cu presiune folosind pulpa degetelor. Miscarile degetelor pot fi circulare, verticale, orizontale sau in zig-zag.

Palmuitul  se refera la usoare palmuiri cu scopul de a stimula circulatia sangvina si de a creste tonicitatea muschilor.

Ce sunt miscarile vibratorii?

Miscarile vibratorii se executa cu cele patru degete sau chiar cu intreaga palma si constau in miscari rapide de tremurare, de vibratie (actioneaza la nivelul tesuturilor profunde). De cele mai multe ori aceste miscari pot fi obositoare si se pot inlocui cu un aparat electric de vibromasaj.

Miscarile vibratorii mai sunt recomandate si persoanelor cu tenul cuperozic sau congestiv deoarece au un efect calmant miraculos.

Sa vedem impreuna cum combinam miscarile de masaj pentru a indeparta ridurile, a induce starea de relaxare si pentru a avea un ten odihnit si improspatat

Masajul fruntii

Se realizeaza cu miscari de mangaiere, cu ambele maini care vor lucra alternativ, pornind de la sprancene  spre radacina parului. Plecand  de la tampla stanga spre tampla dreapta si invers efectuam miscari de zig-zag (degetele mijlocii se intretaie). Pentru prevenirea ridurilor de la radacina nasului se executa miscari de zig-zag pornind de sus in jos. Atenuarea ridurilor orizonatale si verticale se realizeaza prin  miscari circulare pornind de la radacina nasului spre tample.

Masajul sprancenelor

Se executa prin ciupituri, apucandu-se sprancenele intre degetul mare si mijlociu, plecand de la baza nasului spre tample. Tot in aceeasi directie facem miscari de mangaiere cu degetele aratator si mijlociu in pozitie de ” V ” ca o foarfecta.

Masajul ochilor si a zonei din jurul lor

Ochii si zona din jurul lor sunt mai sensibili de aceea miscarile vor fi usoare si deloc brutale. Pentru atenuarea ridurilor de tip ” laba gastii ”vom realiza urmatorul masaj: cu mana stanga vom sustine coada sprancenei, iar cu cea dreapta executam miscari circulare urmate de miscari de pianotat. Miscarile circulare pornesc de la baza nasului si urmeaza conturul sprancenelor. Aceste miscari  se vor termina cu o usoara presiune la baza nasului de unde a si inceput masajul.

Masajul nasului

Miscarile vor fi circulare realizate cu degetul mijlociu de o parte si de alta a aripilor nasului si se continua cu miscari de mangaiere de jos in sus.

Masajul buzelor

Se realizeaza prin miscari de forfecare folosind alternativ ambele maini (degetul aratator si mjlociu formeaza un ” V ”). La barbie se vor repeta aceleasi miscari, iar pentru prevenirea barbiei duble se tapoteaza energic sub barbie si de-a lungul maxilarelor cu degetele stranse si intinse (se executa alternativ cu ambele maini).

Masajul obrajilor

Se executa cu miscari de netezire cu podul palmei. Toate miscarile sunt ascendente plecand de la aripile nasului, de la coltul gurii si de la barbie spre tample. Asupra obrajilor se mai pot realiza ciupituri, pianotari, tapotari si miscari de framantat. Pentru atenuarea ridurilor in santul nazo-labial (zona dintre nas si buze) si la extremitatile gurii se recomanda miscari de mangaiere si ciupituri. In cazul persoanelor cu  tenul gras este indicat masajul pe uscat, fara a aplica crema pe fata si prin executarea de ciupituri superficiale ce vor alterna cu ciupituri mai profunde. La tenul cuperozic sau congestiv benefice sunt miscarile lente vibratorii si de netezire.