Sfaturi utile pentru ingrijirea unghiilor

Secrete si sfaturi ingrijire unghii

Frumusetea mainilor nu poate fi deplina daca unghiile nu sunt in perfecta stare de sanatate. Cresterea lor este legata de metabolismul calciului si buna functionare a glandei tiroide si a hipofizei. Uneori aspectul unghiei ne poate indica lipsa unor nutrienti din organism sau chiar boli grave.

Sfaturi  de ingrijire  pentru a avea unghii frumoase  si sanatoase

Daca avem unghii casante, atunci se recomanda ca in jurul lor sa se aplice cu ajutorul unui  betisor de urechi  o  solutie de tinctura de iod sau a unei lotiuni cu zeama de lamaie amestecata cu ulei de ricin. Se vor masa dimineata si seara cu o  crema bogata in vitamina A. Cel mai  la indemana remediu  il reprezinta masajul inainte de culcare cu ulei de masline si se recomanda renuntarea la dizolvantul pe baza de acetona.

Alimentatia  va fi bogata in ficat, lactate, legume verzi. S-a constatat  ca una din trei femei prezinta unghii moi, fapt care se datoreaza surmenajului fizic si nervos, folosirii  detergentilor cu mainile neprotejate, actiunii repetate a unor dizolvanti sau  utilizarea  de lacuri de unghii de proasta calitate.

Citeste aici cum trebuie sa ne ingrijim mainile si unghiile de efectele nocive ale detergentilor de vase.

Remedii pentru unghiile care se rup cu usurinta

1. Pot fi intarite introducandu-le timp de 10 minute in ulei de floarea soarelui caldut.

2. Un alt remediu il reprezinta aplicatia de mai multe ori pe zi  cu suc de ceapa sau de piciorul cocosului pe unghii, frecandu-le cat mai insistent.

3.Unghiile se pot tine 10 minute in urmatoarea solutie: 50 ml ulei vegetal amestecat cu 50 ml otet de mere.

4.Se pot face spalaturi si se pot aplica comprese cu ceai de coada calului pe unghii.

5.Se mai recomanda cura cu suc de orz verde (3 pahare pe zi) si lapte de hrisca.

Unghiile striate au dungi mici, paralele pe suprafata lor,  datorita unor traumatisme, a contactului cu detergenti sau a lipsei de calciu. Se va evita folosirea  dizolvantilor pe baza de acetona. Se vor inmuia zilnic in ulei caldut de germeni de porumb.

Unghiile modificate ca forma pot indica  o stare de anemie prin lipsa de fier, carenta de vitamina C, urmarea unor traumatisme, sau a actiunii detergentilor. Se recomanda regim alimentar bogat in legume si carne rosie pentru a suplini lipsa vitaminelor si  a mineralelor. Se mai pot folosi suplimente pentru unghii ce contin minerale ( fier, zinc, calciu) vitamine( A, C si complexul  B) si uleiuri din germeni de mei.

Deschide aici si vezi cum se face manichiura superba cu betisoare de portocal.

Unghiile cu modificari de culoare

Cand se constata prezenta petelor albe sub unghii ne indica anemie. Se va evita folosirea lacului de unghii timp  de 10-12 zile. Alimentatia va fi bogata in legume verzi si carne rosie si la nevoie se administreaza un supliment antianemic.

Citeste aici despre remediile naturiste pentru ingrijirea mainilor si a unghiilor.

Stergerea lacului de pe unghii

Nu se recomanda folosirea acetonei pure, deoarece usuca unghiile prea tare. Acest inconvenient poate fi remediat  prin adaos de substante grase precum uleiul de ricin sau chiar solutii cu vitamine.

Deschide aici si vezi cele mai frumoase modele de manichiura de primavara.