Top 7 plante miraculoase cu efect antibiotic pe care e bine sa le cunosti

Lista cu ”Top 7 plante miraculoase cu efect antibiotic” s-a stabilit in urma cercetarilor de-a lungul anilor si nu asa de pe o zi pe alta. Multe dintre aceste plante antibiotice naturale au fost folosite din timpuri stravechi pentru a trata acele infectii cauzate de bacterii care acum sunt rezistente la antibiotice. Desi nu prea multa lume cunoaste acest lucru, in vechime se folosea atat penicilina cat si tetraciclina in forma lor bruta si anume mucegaiul painii sau ciupercile de pe sol, aplicandu-le direct pe rana sau chiar ingerandu-le pentru a trata anumite afectiuni.

Ce trebuie sa facem pentru oprirea aparitiei de bacterii rezistente la antibiotice?

-Nu apelati niciodata la automedicatie! Sa luam antibiotice numai cand este cazul si nu asa ca am auzit noi ca vecinei i-a facut bine un anumit antibiotic.

-Luati antibiotice care v-au fost prescrise de medic si neaparat conform retetei si nu le inlocuiti ca asa considerati ca este mai bine sau ca ce v-a prescris medicul este prea tare, prea slab. Nu apelati niciodata la automedicatie!

-Aveti grija de sistemul imunitar, intarindu-l cu remedii naturiste.

-Introduceti in dieta zilnica cat mai multe legume, fructe si alte alimente organice, care nu au fost expuse la antibiotice si ingrasaminte chimice. Citeste aici ce sunt alimentele Bio si cum le recunoastem.

-Folositi plantele (ca si antibiotice naturale puternice) o alternativa naturista la tratamentul cu antibiotice de sinteza, deoarece prezinta numeroase avantaje pentru noi, printre care faptul ca nu cauzeaza rezistenta la bacterii.

Lista plantelor medicinale cu efect antibiotic puternic – antibiotice naturiste

Top 7 plante cu efect antibiotic, (cele mai puternice antibiotice naturale din plante): usturoiul, echinaceea, aloe vera, ghimbirul, eucalipt, ienupar si pelin.

Citeste aici despre calitatile medicinale ale usturoiului, antibiotice naturale pentru infectii.

Echinaceea ( Echinaceea angustifolia, E. purpurea)-planta medicinala cu o puternica actiune de stimulare a sistemului imunitar, antiinflamatoare si antibacteriana. Este  foarte folositoare in tratarea infectiilor streptococice ale gatului si preventiv sau in faze incipiente ale racelii si gripei. Actiunea echinaceei este maxima cand este administrata in doze mari si frecvente la primele semne de raceala si nu cand raceala s-a instalat cu toate simptomele ei. Local, este remediul cel mai eficient al arsurilor, ranilor, infectiilor pielii sau in tratarea intepaturilor si muscaturilor de insecte veninoase.

echinaceea antibiotic natural care vindeca peste 8 boli

Echinaceea se foloseste sub forma de tinctura, ceai, pudra, unguent, crema.

Citeste aici despre calitati  medicinale  Aloe vera.

Ghimbirul (Zingiber officinale)-are actiune antibacteriana, antivirala, de stimulare a circulatiei, antiemetica, carminativa, antiartritica, diaforetica, antispasmodica, analgezica, antitusiva, hipotensiva. In urma multiplelor cercetari s-a dovedit eficient impotriva: Candida Albicans, Klebsiella pneumoniae, Shigella, Pseudomonas, specii de Streptococus, speci de Salmonella, Staphylococus aureus, malarie.

Ceai mai larga utilizare a ghimbirului este in tratarea racelilor, chiar si la copii dar cu conditia sa nu fie adaugat in cantitati mari. Este printre cele mai bune plante in ceea ce priveste afectiunile respiratorii, actiunea antitusiva a ghimbirului fiind asemanatoare cu cea a codeinei, iar proprioetatile expectorante si antialergice ajuta in eliminarea si deplasarea mucusului bronhial in afara tractului respirator, imbunatatind cu mult respiratia. Intervine cu succes in timpul racelilor la scaderea febrei, ameliorarea durerilor, favorizeaza transpiratia si reduce inflamatiile.

Deschide aici: eliminarea tusei rapid cu remedii naturiste si plante cu efect antibiotic.

Atentie! In cazul enterocolitelor cu crampe si diaree, folositi ghimbir deoarece reduce durerile provocate de colici, elimina diareea si scade greata, ajutand in felul acesta la prevenirea episoadelor de voma.

Deschide aici: cum scapam de indigestie si greata cu remedii naturiste.

Ghimbirul s-a dovedit eficient in tratarea numeroaselor boli precum: raceli, gripe, tuse, probleme de erectie, migrene. febra, infertilitate, sciatica, amenoree, oboseli cronice, boli de inima si  pietre la rinichi.

Citeste aici despre ceaiul miraculos care elimina pietrele de la rinichi, antibiotice naturale pentru infectii urinare.

Deoarece este un bun stimulent al circulatiei periferice, ajuta la incalzirea extremitatilor de aceea se utilizeaza cu succes in tratamentul bolii Raynaud.

Local, sucul de ghimbir sau chiar ghimbirul proaspat se poate aplica pe arsuri cu ajutorul unei comprese, inlaturand rapid inflamarea, durerea si protejand in acelasi timp contra infectiilor ce pot sa apara.

Se poate consuma sub forma de ceai, suc  tinctura, capsule, razuit alaturi de alte condimente la prepararea nenumaratelor feluri de mancare.

Pelin (Artemisia absinthum). Planta are actiune antibacteriana, euforizanta, tonic amara, antipiretica, antiinflamatoare, de stimulare gastrica, coleretica (stimuleaza secretia biliara a ficatului), antihepatotoxica si vermifuga.

Deschide aici: Detoxifierea si regenerarea hepatica cu plante medicinale pentru ficat.

Radacina de pelin are actiune antibacteriana, imunostimulatoare, diaforetica (provoaca transpiratia) si antipiretica (scade febra)

In urma cercetarilor, pelinul s-a dovedit eficient impotriva malariei, Staphylocococus aureus, Pseudomonas, Candida albicans, Klebsiella, viermilor intestinali, amibei.

Pelin planta vindecatoare

Frunzele de pelin se folosesc impotriva viermilor intestinali si ca tonic digestiv. Citeste aici: remedii naturiste ce elimina rapid parazitii intestinali.

S-a demonstrat eficienta pelinul in tratamenul infectiilor gatului si plamanilor, eliminand usturimea si durerea. Pelinul este una dintre cele mai puternice plante existente folosita in tratarea bolilor rezistente la antibiotice.

Cercetarile au condus la concluzia ca pelinul, datorita unui component: arteminsin cu actiune imunomodulatoare (care actioneaza la nivelul sistemului imunitar, stimulandu-l), poate fi folosit in tratarea bolilor autoimune. Testele clinice au demonstrat ca artemisininul, compus extras din pelin, in urma prelucrarii in industria farmaceutica este la fel de eficient ca si chinina in tratarea atat a radacinilor rezistente cat si a celor nonrezistente de malarie.

Pelinul se poate utiliza sub forma de ceai, tinctura, capsule, bai de aburi, tinctura de radacina, ulei esential numai extern, deoarece administrat intern este extrem de toxic.

Eucaliptul (specii de Eucaliptus) are actiune antibacteriana, antifungica, antipiretica, diaforetica, antiseptica, antimalarica, de stimulare a secretiilor mucoase.

S-a dovedit eficient impotriva malariei, Haemophylus, Candida albicans, Shigella, enterobacterii, Escherichia,Klebsiella, Salmonella, Helicobacter pylori.

Eucalyptus globulus

Eucaliptul este foarte eficient in tratarea infectiilor cailor respiratorii superioare si ale tractului urinar. Uleiul esential de eucalipt datorita mirosului revigorant si fresh, ajuta considerabil la atenuarea depresiei ce apare in timpul unor boli de lunga durata.

Se foloseste sub forma de ceai (in spalaturi ale ranilor datorita actiunii antiseptice, contra racelilor, gatului inflamat, congestiilor bronhice, racelilor, febrei), pudra (aplicata pe rani, ulceratii), tinctura, gargara, spray nazal, inhalatii, bai de aburi, spalaturi, ulei esential.

Atentie! Uleiul de eucalipt administrat intern mai mult de 5 picaturi este toxic, iar daca este aplicat direct pe piele poate sa fie iritant. Consumul de prea mult ceai poate provoca crampe intestinale.

Ienupar (specii de Juniperus). Se folosesc bacele coapte purpurii-albastrii din al doilea an, acele, scoarta, lemnul si radacina. Ienuparul are actiune antibacteriana, antimicrobiana, antifungica, antiseptica, carminativa. S-a dovedit eficient impotriva: Echerichia coli, Candida albicans, Shigella, Salmonella, Pseudomonas, Streptococus, Pseudomonas, Staphylococus.

Uleiul esential de ienupar se elimina prin urina si combate cu succes bacteriile rezistente la antibiotice care provoaca infectii ale tractului, fiind in acelasi timp activa contra bacteriilor rezistente la antibiotice, mai ales contra Staphylococus aureus. Uleiul esential mai este folosit in tratamentul infectiilor transmise pe calea aerului si a infectiilor cailor respiratorii superioare.

Ienupar

Bacele( antibiotice naturiste) sunt cele folosite in tratamentul infectiilor urinare, dar si in tratamentul infectiilor cailor respiratorii superioare si in infectii provocate de Salmonella, Shigella, Escherichia coli.

Ienuparul se utilizeaza sub forma de tinctura din bace, ceai preparat din ace (in toxiinfectie alimentara, infectii ale cailor respiratorii superioare si preventiv in stimularea sistemului imunitar), spalaturi ( spalarea ranilor pentru a preveni infectia sau a vindeca infectia) pudra (vindecarea ranilor), aburi ( orice parte a plantei la pregatirea saunei) si sub forma de ulei esential (combinati 8-10 picaturi de ulei cu 30 ml apa intr-un spray nazal pentru infectii ale sinusurilor si cailor respiratorii).

De retinut! A se evita ienuparul daca sunteti insarcinata, suferiti de afectiuni acute ale rinichilor sau aveti inflamatii gastrice.