Trucuri pentru machiajul buzelor

Machiaj buze

La o prima vedere machiajul buzelor este simplu: aplici rujul si gata. Daca nu ne aflam printre norocoasele cu forma buzelor perfecte, atunci trebuie sa gasim solutia pentru machiajul corect care sa mascheze micile imperfectiuni. Deschide aici si vezi cum se realizeaza machiajul corector in functie de forma fetei.

Cum arata gura cu buzele perfecte?

O gura ideala este aceea in care liniile coborate din dreptul mijlocului pupilei cad perpendicular pe extremitatea fiecarei comisuri. Daca gura este mare, extremitatile comisurilor depasesc aceste linii iar daca avem gura mica intalnim situatia inversa cand comisurile gurii nu ajung la aceste linii. Grosimea buzei superioare trebuie sa fie egala cu cea inferioara pe linia mediana. Punctele cele mai ridicate ale buzei superioare trebuie sa se gaseasca in dreptul narilor. Distanta dintre buza superioara si nas va fi jumatate din distanta dintre buza inferioara si barbie. Deschide aici si afla cum se realizeaza machiajul perfect al ochilor

Nu trebuie sa fiti triste daca nu va aflati printre norocoasele cu gura si buze perfecte, deoarece cu  putin exercitiu si atentie putem realiza machiajul perfect. Citeste aici cum se realizeaza machiajul perfect.

Trucuri pentru un make-up perfect

Dupa stabilirea formei buzelor putem recurge la mici corijari folosind un creion de contur buze care va fi mai inchis decat culoarea rujului. Se recomanda sa se inceapa cu conturarea buzei superioare pornind din partea mediana spre coltul gurii iar la buza inferioara se traseaza conturul incepand de la comisuri spre centru. Daca am aplicat prea mult ruj il vom indeparta cu un servetel de hartie.

Deschide aici si afla trucuri de conturare si iluminare, un nou trend in arte machiajului.

Buzele carnoase Conturul va fi trasat in interiorul conturului natural micsorand gura cu 1-2mm, neajungand pana la comisura buzelor. Se prefera aplicarea glossurilor deschise.

Buzele cu colturile gurii cazute Conturul buzei superioare se va realiza astfel incat  la comisura sa avem o linie ascendenta iar conturul buzei inferioare nu va ajunge pana la comisura.

Buza superioara cu V-ul pronuntat Se aplica fond de ten pe buza superioara, se pudreaza, apoi se traseaza o linie aproape orizontala. Buza inferioara se contureaza natural.

Gura prea mica Conturul va depasi cu 1-2 mm linia naturala a buzelor si comisura. Se recomanda ca rujul sa fie in culori vii si se poate aplica in strat ceva mai gros. A se evita aplicarea glossurilor deschise.

Gura prea mare Conturul  va fi trasat in interiorul buzelor oprindu-se cu 2 mm inainte de comisura buzelor. Se prefera  rujurile deschise si glossurile.

Buze asimetrice Daca una din buze este mai groasa decat cealalta atunci se va incerca mascarea imperfectiunii prin obtinerea unei proportii potrivite. Cand buza superioara este mai mare conturul va fi trasat in interiorul liniei naturale a buzelor si buza inferioara se va ruja normal. Rujul aplicat pe buza superioara va fi in strat mai subtire dacat la cea inferioara.  Daca proportiile sunt schimbate vom proceda invers : micsorand estetic buza inferioara  si aplicand rujul normal pe cea superioara. Si in ceea ce priveste numarul de aplicari cu ruj: la cea inferioara va fi in stat subtire iar la cea superioara in mai multe straturi.

Buze subtiri si lungi Conturul va depasi putin linia naturala a buzelor fara a accentua V-ul buzei superioare iar la buza inferioare nu va ajunge pana la comisura. Se recomanda lipstick  aprins  iar pentru marirea volumului vom aplica un strat de ruj urmat de pudra  si le vom ruja  din nou.

Deschide aici si vezi 5 culori perfecte de ruj pentru tine.