8 trucuri pentru a dormi bine

Sfaturi pentru un somn mai bun

Dormiti bine? Cate ore dormiti pe noapte? De cate ori va treziti prea devreme sau prea tarziu? Va treziti odihniti sau epuizati? Toate aceste intrebari sunt folosite pentru a evalua calitatea somnului. Iata 8 trucuri simple care va vor ajuta sa va odihniti mai bine noaptea:

1. Culcati-va cand simtiti ca vi s-a facut somn si au aparut simptome precum toropeala, cascatul ,senzatia de ochi grei.

2. Alegeti-va cu atentie patul ( salteaua sa nu fie nici prea tare si nici prea moale).Daca aveti probleme cu picioarele(varice) este bine sa dormiti cu picioarele putin mai sus decat trunchiul ridicand picioarele patului pe un suport. Pentru persoanele obeze sau care sufera de insuficienta arteriala se recomanda ca trunchiul sa fie putin ridicat.

3. De respectat aceeasi ora de culcare plus sau minus 15 minute.

4. De evitat excitante precum: cafea , ceai verde, ceai negru in exces si dupa ora 15. Ceaiul este bogat in antioxidanti foarte benefici in prevenirea cancerului , dar in exces provoaca insomnie. Se recomanda 1 sau 2 cesti de cafea pe zi.

5. Masa de seara trebuie sa fie usoara deoarece in cazul unei mese incarcate digestia ar fi dificila si ar ingreuna somnul.

6. Temperatura in camera sa nu fie prea ridicata , daca se poate sa aerisiti putin inainte de culcare (temperatura recomandata este de 18 grade).

7. De evitat deficitul de magneziu ( mineral important in sistemul nervos si muscular). Magneziul il gasiti in alimente precum: legume verzi, fructe uscate, cereale, peste, ciocolata.

8. Sa incercati sa va relaxati ascultand o muzica in surdina , sa va ganditi la lucruri frumoase sau sa rasfoiti o carte.