Home / Culinar / Asa faci cea mai buna salata boeuf. Ingredientul GRESIT pe care toate gospodinele il pun in compozitie

Asa faci cea mai buna salata boeuf. Ingredientul GRESIT pe care toate gospodinele il pun in compozitie

Si cum nu sunt Sarbatoari de iarna fara salata de boeuf  m-am gandit sa ma alatur si eu majoritatii romanilor si sa gatesc pentru Revelion o salata de boeuf facuta in casa, o reteta simpla clasica pe care o stiu inca de pe vremea copilariei cand o ajutam pe mama sa prepare maioneza pentru salata de boeuf.

Ca este un aperitiv caloric, nelipsit de pe masa romanilor de sarbatori nu este un mare secret, asa ca de Revelionul acesta nu mai numaram caloriile sau  contorizam kilogramele in plus. De la anul, ne apucam de dieta, ce ziceti?

Ingrediente salata de boeuf clasica:

1/2 kg carne de vita fiarta

500 g cartofi

250 g mazare

2 morcovi

1 patrunjel

1 telina mica

1-2 castraveti murati in otet

1-2 gogosari murati in otet

250 ml ulei floarea soarelui

zeama de lamaie

3 galbenusuri

1 lingurita mustar

sare

piper

Pentru decorarea salatei de boeuf: gogosari, albusuri de ou fiert, masline, patrunjel si orice doriti.

Preparare salata de boeuf originala:

Carnea de vita fiarta se taie cuburi mici. Cartofii fierti in coaja si curatati se taie in cuburi si se amesteca cu carnea, mazarea fiarta, telina si morcovul bine maruntite, castraveciorii si gogosarii taiati cuburi. Se amesteca bine toate aceste ingrediente, se presara sare si piper dupa gust si se mai potriveste cu otet sau zeama de lamaie daca este cazul. Cand la prepararea salatei de boeuf folositi mai multe muraturi in otet (castraveti si gogosari) la final aceasta va fi suficient de acra si nu mai este nevoie sa adaugati suplimentar otet sau zeama de lamaie.

Se prepara maioneza de salata de boeuf (citeste aici: Reteta maioneza facuta in casa ) si cand este gata se amesteca o parte din ea cu legumele pe care le-am maruntit mai sus. Se asaza salata in bolul de servit (de preferat transparent) se da o forma dorita, se netezeste cu cutitul si se intinde restul de maioneza pe toata suprafata pe care mai tarziu o decoram. Dechide aici: Ce faci cand ti se taie maioneza sau este prea subtire si moale?

La final, se decoreaza folosindu-va de masline, albus fiert, galbenus fiert, gogosari, boabe de mazare fiarta, frunzulite de patrunjel si de multa, multa imaginatie si indemanare. Pofta buna!

 

 

 

About Camelia

Check Also

Cheesecake cu zmeură, fără coacere,rapid si răcoros

Cheesecake cu zmeură, fără coacere,rapid si răcoros Ingrediente pentru blat: 200g biscuiți simpli sau cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *