Cat de importanta este melatonina? Ce este melatonina?

Trec printr-o perioada agitata si stresanta iar de cateva nopti nu prea pot sa dorm. Mi s-au recomandat de la farmacie niste suplimente naturiste pentru somn. Unele dintre ele contin melatonina. Cat de importanta este melatonina? Ce este melatonina? Voi ce suplimente naturiste pentru somn ati luat?  Sau ce solutii naturale (fara medicamente) imi recomandati pentru a avea un somn mai linistit?

Intrebare trimisa de Andra din Arad pe adresa redactiei.


One Reply to “Cat de importanta este melatonina? Ce este melatonina?”

 1. 1
  Camelia

  Melatonina este un hormon produs in mod natural de organismul nostru, in timpul noptii. Melatonina absoarbe substantele daunatoare celulelor, intarind in felul acesta sistemul nostru imunitar. Calitatea cea mai importanta a melatoninei este aceea ca imbunatateste considerabil calitatea somnului in timpul noptii. Asta si explica de ce o regasim uneori adaugata in compozitia mai multor suplimente naturale pentru somn. Pentru a stimula producerea melatoninei, trebuie sa dormiti pe cat posibil intr-o incapere intunecoasa. Chiar si cea mai slaba sursa de lumina, cum ar fi o lampa de veghe, lumina radioului desteptator poate influenta eliberarea melatoninei. Daca este nevoie, puteti apela la masti pentru dormit, care nu lasa sa patrunda nici un firicel de lumina.
  Si daca stresul cotidian va tulbura somnul, iata ce va recomand: o relaxare exceptionala cu o baie calda si uleiuri volatile. Inainte de culcare, pregatiti-va o baie in care sa adaugati cateva picaturi de uleiuri esentiale precum: lavanda, roinita si rozmarin. O baie calda si plina de miresmele acestor plante medicinale are un efect linistitor. Apa calda relaxeaza si calmeaza atat fizic cat si psihic.

  Citeste aici: http://www.pentru-gospodine.ro/8-trucuri-pentru-a-dormi-bine/

  Iata cum sa scapi de stres: http://www.pentru-gospodine.ro/scapa-de-stres-13-pasi-simpli/

+ Leave a Comment