Ce obiceiuri si traditii de nunta cunosti?

Mai este putin timp si se apropie si nunta mea. Cele care ati fost mirese, ce obiceiuri si traditii de nunta cunoasteti? M-ar ajuta cateva sfaturi cu obiceiuri de nunta pe care trebuie sa le stie orice mireasa. Si cand spun obiceiuri de nunta si traditii nu ma refer la o anumita zona din tara, ci asa la modul general. E de inteles ca la o nunta nu poti sa acoperi si sa multumesti pe toata lumea, cel putin eu asa gandesc. Astept sugestii de la gospodine care au fost mirese.

Intrebare trimisa de Anca din Bucuresti pe adresa redactiei.


One Reply to “Ce obiceiuri si traditii de nunta cunosti?”

 1. 1
  Camelia

  Traditii si obiceiuri de nunta pe care o viitoare mireasa trebuie sa le stie:”ceva vechi, ceva nou, ceva de imprumutat, ceva albastru si un banut de argint in pantof”. Cam asta spune un proverb ca ar trebui sa aiba o mireasa cu ea pentru ca nimic sa nu stea in calea unei casnicii fericite.
  Ceva vechi poate sa fie o bijuterie eleganta de familie, de la bunica eventual.
  Ceva nou cu siguranta o sa fie rochia de mireasa, iar lucrul de imprumutat ar fi bine sa provina de la o doamna cu o casnicie fericita. Sa nu uitati si de culoarea albastra ce simbolizeaza castitatea si fidelitatea, iar pentru asta cea mai potrivita este o jartiera albastra.
  Un banut in pantoful miresei ar trebui sa ajute perechea de tineri sa traiasca in bunastare si fericire. Casa de piatra!

+ Leave a Comment