Cheesecake cu zmeură, fără coacere,rapid si răcoros

Cheesecake cu zmeură, fără coacere,rapid si răcoros

Ingrediente pentru blat:

200g biscuiți simpli sau cu alune, vanilie si ciocolată dupa preferinta,
100 g unt

Ingrediente pentru cremă:

2 ouă întregi,
3 pliculeţe zahăr vanilat,
4 linguri zahăr tos,
3 fiole cu esenţa de vanilie,
1 plic gelatină,
250 g cremă de brânză (mascarpone),
150 ml frişcă lichidă,
100g zmeură boabe.

Ingrediente pentru glazură:

500 g zmeură ,
patru linguri de zahăr,
100 ml apă plata,
un plic Tort Gelee roşu.

Slice of cheesecake

Mod de preparare

Prepararea cremei.

Se pune la hidratat plicul de gelatină in 100 ml apă rece . Cele 2 ouă se mixează cu zahărul vanilat, zahărul tos şi esenţa de vanilie, apoi se pun la fiert la bain marie, amestecând continuu până se îngroaşă ca o crema. Se da deoparte şi se amestecă cu gelatina până la uniformizare completă. Se adaugă in crema de ou si cremă de brânză , apoi se mixează până se obţine o cremă compactă . Separat se bate frişca pană devine tare, se amestecă frişca cu crema de brânză i se omogenizeaza bine, apoi se adauga in compozitie zmeura, se amesteca cu grija şi se dă crema la rece.

Formarea blatului.

Biscuiții se fărâmițeză in robotul de bucătărie și se amestecă cu untul topit. Într-o tavă rotundă(de tort) cu diametrul de 25 cm, se pune acest amestec și se presează cu o lingură pentru a forma blatul. Se lasă la rece circa o jumătate de oră , apoi se adaugă crema de brânză şi se uniformizează.

Prepararea glazurii :

250 g zmeura apa şi zahărul se pun la fiert şi se lasă pe foc până scade puţin sucul. Se adaugă un plic de Tort Gelee şi se amestecă circa 1 minut. Se lasă la răcit 5-6 minute şi apoi se toarnă in zig zag peste prăjitură. Glazura ar trebui să se întărească instant. Restul boabelor de zmeura se folosesc pentru decorat dupa imaginatia fiecaruia. Prăjitura trebuie să stea minim două ore la frigider înainte de a o tăia.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!






0 Replies to “Cheesecake cu zmeură, fără coacere,rapid si răcoros”