Reteta pe care v-o propun astazi este una foarte apreciata. Am fost putin sceptica prima data cand am incercat-o mai ales ca personal nu prea am gatit multe mancaruri care sa aiba sfecla rosie in continutul lor. Stiu este foarte sanatoasa insa nu este chiar pe placul meu. Am avut insa o surpriza placuta cand am gustat si de atunci o gatesc mereu.
Iata ingredientele:
- 3 litri de apa
- 1 litru de bors
- 1 kg de carne de vita
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 patrunjel
- 1/2 telina
- 1 mana de fasole tucara
- 1/4 varza mititica
- 2 cartofi
- 2 rosii
- verdeata dupa voia inimii ( marar, patrunjel, leustean)
- putina sfecla rosie
- 1 galbenus de ou
- 2 linguri de smantana
- sare
Iata cum o preparam:
Se taie carnea de vita in bucatele potrivite ( eu le fac mai mici, caci le mananca mai cu drag cele mici), se spala bine in apa rece, dupa care se pun la fiert intr-o oala cu apa. Atunci cand da in clocot se aduna bine bine toata spuma, se toarna sarea, zarzavatul taiat cubulete mici si putina sfecla taiata ca fideaua sau data pe razatoarea mare. Spre final se adauga borsul fiert separat , se mai da in cateva clocote. Se adauga verdeata tocata si eventual se mai drege de sare daca este nevoie.
Separat intr-un castron se bate galbenusul cu smantana si peste se toarna putin cate putin, cateva polonice de bors fierbinte amestecand in continuu. Dupa aceea se toarna acest amestec in oala si se amesteca cu restul ciorbei.
Ciorbita este gata! Va urez sa aveti pofta!
0 Replies to “Ciorba ruseasca cu smantana”