Coafura cu bucle lejere si volum -trucuri pentru o coafura perfecta

Bucle lejere perfecte

Afla cum sa obtii coafura perfecta cu bucle lejere si volum, fara sa mergi la coafor

Cea mai eficienta metoda de coafare prin folosirea unei perii fierbinti este sa infasori parul, apoi sa il tii cateva secunde pana caldura a penetrat parul, apoi cu grija, sa il indepartezi. Periile fierbinti sunt mai usor de folosit decat ondulatoarele, iar faptul ca se gasesc intr-o varietate de marimi putem obtine cu acestea bucle de diferite marimi. Ca sa alegi coafura perfecta citeste aici: Coafura in functie de forma fetei

Sa realizam coafura cu bucle legere cu ajutorul periilor ondulatoare:

-Inainte de orice coafare, mai intai ne samponam, apoi aplicam balsamul, uscam  si sectionam parul.

-Ia o sectiune de par de aproximativ 5 cm patrati si aplica putina lotiune de coafare. Folosind peria netezeste usor parul de la radacini la varfuri. Asaza peria aproape de radacini, rasuceste parul in jurul ei si tine cateva secunde. Cu grija, desfa parul si tine-l fara sa tragi.

-Asaza varfurile firelor de par pe peria fierbinte si infasoara pana la jumatatea de jos a lungimii parului.

-Desfa si prinde parul intr-o bucla goala, prinzand cu o clama. In felul acesta continua sa ondulezi tot parul, sa prinzi clamele dupa ce ai ondulat de doua ori suvita (prima data la radacina iar a doua oara pe jumatatea de jos a lungimii parului), apoi indeparteaza clamele si mai asteapta putin pana sa piepteni pentru a nu strica buclele.

 De retinut!

Joaca-te cu directia naturala a suvitelor tale pentru a vedea cum iti sta mai bine. Trage degetele in sus de la ceafa si prin par pentru un plus de volum si finiseaza coafura cu o pulverizare de fixativ.

Foloseste peria fierbinte intotdeauna pe parul uscat si niciodata pe parul ud.

Nu folosi spuma sau gel cand coafezi cu caldura, incearca lotiuni de par protectoare care sa nu-ti agreseze firul de par si sa iti mentina forma buclelor fara sa faca paul lipicios sau electrizat.

Coafuri in trend gasesti aici: Tunsori la moda, bob, cu breton, sleek.

O alta metoda pentru a obtine bucle lejere si volum o reprezinta folosirea bigudiurilor

O coafura ondulata formeaza baza multor stiluri, poate fi folosita pentru a netezi parul sau pentru a adauga volum. Sa realizam coafura cu bucle cu ajutorul bigudiurilor:

-Dupa samponare si aplicarea balsamului, parul se usuca partial pentru a indeparta excesul de umezeala. Se va aplica o lotiune de coafare distribuita uniform pe tot parul.

-Pentru o coafura de baza, se ia o sectiune de par din fata si se piaptana in sus netezind orice incalcire (sectiunea de par sa fie de aproximativ 5 cm patrati  sau mai exact o sectiune de par de aceeasi latime ca si bigudiul).

-Acum, infasoara varfurile parului sectionat, avand grija sa nu incurci parul. Apoi leaga bine bigudiul pe scalp, lasand tensiune egala.

-Continua sa legi pana cand bigudiul se asaza pe radacinile parului. Bigudiurile cu scai vor sta singure, dar daca folosesti bigudiuri cu perii va trebui sa le prinzi cu agrafe.

-Continua pana prinzi tot parul cu bigudiuri (de fiecare data prinde aceeasi grosime de par). Dupa ce ai terminat de prins in bigudiuri tot parul, pulverizeaza putin fixativ.

-Acum, lasa coafura finisata sa se usuce natural sau cu feonul. Daca ai folosit sursa de caldura cand ai finalizat coafura, mai asteapta putin pana sa desprinzi bigudiurile (bigudiurile  trebuie sa fie reci cand le desfaci iar parul perfect uscat).