Coafuri cu volum par mediu si lung, usor de facut acasa

Coafuri cu volum

Ai parul subtire si fara volum? Sunt sigura ca esti in cautare de coafuri cu volum, usor de facut chiar de catre tine singura acasa. Parul subtire are nevoie de o ingrijire speciala: sampon pentru volum care sa dea mai multa amploare parului si poate chiar un tratament usor de facut in casa, special pentru parul fragil si deteriorat. Pentru aceasta, deschide aici: Par fragil si subtire-cauze, masti si tratamente usor de facut acasa.

Parul gras daca nu este ingrijit corespunzator in foarte scurt timp arata lipicios, uleios si fara volum. Recomandarea este ca inotdeauna sa folositi un sampon special pentru par gras, ce curata in profunzime fara sa usuce pielea capului si sa dezechilibreze secretia normala de sebum. Citeste aici: Masti si tratamente pentru par gras, usor de facut acasa.

Parul uscat este cel mai adesea comparat cu aspectul unei capite de fan, ce abia daca luceste. Responsabila pentru acest aspect tern, lipsit de stralucire este chiar lipsa peliculei de sebum, acea grasime naturala cu rol protector ce mentine firele de par hidratate si lucioase. De aceasta data, parul nu trebuie spalat zilnic, ci o data pe saptamana la care sa aplicam si un tratament natural cu unt de Shea, cheratina, aloe vera, unt de cocos ce repara structura si intaresc firul de par. Iata o sugestie pentru tine: Masti pentru par cu uleiuri esentiale facute acasa.

Inainte sa incepem coafarea parului sa vedem mai intai ce perii de par trebuie sa folosim. Periile din par natural sunt prima alegere, ele distribuind uniform, de la radacina spre varfuri aerul cald al foenului. Pe langa aceasta, mai au si un mare avantaj: nu se incing.

Coafura cu volum par mediu sau lung, pas cu pas:

1.Alegeti o perie rotunda pentru coafat! Incepeti sa treceti prin tot parul uscat cu prosopul o spuma de coafare si fixare, de la radacini si pana la varfuri. Uscarea cu foenul este partea cea mai importanta atunci cand iti dorest o coafura cu volum in crestetul capului. Asa ca, uscati cu foenul mai inati partea de jos a suvitei rulate pe perie, pe ambele parti. Daca ai parul lung si de lungime medie, recomandarea este sa folosesti o perie de par cu diametrul de aproximativ 8 cm pentru o coafura cu mult volum. Cand ai parul scurt, poti opta pentru o perie rotunda cu un diametru mai mic.

2. Tehnica de coafare, trucuri de uscare si pulverizare a fixativului pe par. Pentru un volum de invidiat, pulverizati parul cu fixativ, suvita cu suvita. Dupa pulverizare, incepeti sa rasuciti fiecare suvita pe perie, avand insa mare grija la varfuri pentru ca la final acestea sa fie netede si lucioase. Acum, indreptati curentul de aer cald al uscatorului de par direct inspre suvita, apoi o lasati sa se racesca bine.

3. Tehnica coafarii: suvita cu suvita. Trageti ferm suvitele de par in sus si rasuciti parul pe perie. Pentru rapiditate, se recomanda sa coafati folosind mai multe perii rotunde. Nu uitati sa mentineti mereu jetul de aer cald al uscatorului de par inspre suvitele rasucite pe peria de coafat. Temperatura foenului nu trebuie sa fie foarte mare, iar in timpul coafarii nu ar trebui sa va doara pielea capului. Trageti suvitele in sus dar nu prea tare, doar atat cat simtiti ca parul sta in tensiune.

4. Lasati parul sa se racesca pe periile de coafat. Si daca aveti la indemana mai multe perii de coafat, iar parul este impartit in suvite late si rulat pe perii asa cum am explicat mai sus, lasati-l sa se raceasca bine iar la final il scuturati putin si il periati usor doar pentru a-i da forma stilizata.

Respecta cu strictete pasii de mai sus si vei avea coafura cu volum, usor de facut singura acasa, fara sa mai mergi asa des la coafor. Citeste aici: Coafuri la moda pentru femei.

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa poze


0 Replies to “Coafuri cu volum par mediu si lung, usor de facut acasa”