Cum eliminam celulita? Masajul anticelulitic si exercitiile de gimnastica

Masaj anticelulita beneficii

Cum eliminam celulita? Cum se face masajul anticelulitic si ce exercitii de gimnastica ne ajuta sa eliminam definitiv celulita de pe picioarele noastre?

Zonele celulitice sunt depunerile anormale de grasime, imbibate cu toxine si apa, localizate in regiunile laterale si dorsale ale bazinului, coapselor, gambelor, la ceafa, abdomen, in fata axilelor, si deasupra labei piciorului. Astfel ca, noi femeile suntem interesate sa eliminam aceste acumulari exagerate de grasimi, care prin deformarile provocate ne prejudiciaza nu numai estetica siluetei dar au si repercursiuni neplacute asupra sanatatii noastre. Nu vom obtine niciodata corpul visat fara tratamentele anticelulitice (masajele), dieta si exercitiile de gimnastica.

De obicei, celulita se localizeaza in jumatatea inferioara a corpului- obezitate tipic feminina. Pe langa aspectul inestetic , neplacerile provocate de celulita pot fi starile de oboseala, dureri care la inceput sunt trecatoare, mai tarziu incep sa se intensifice devenind foarte neplacute.

Deschide aici si vezi care sunt cauzele aparitiei celulitei si remediile naturiste pentru eliminarea ei.

Cum se face masajul anticelulitic?

La inceput masajul se va face usor, crescand treptat in intensitate, in mod special la ceafa si la picioare. O celulita netratata in faza incipienta, va evolua astfel ca testul conjunctiv afectat se va transforma in tesut fibros, iar celulita va fi ireversibila. Nu toate femeile vor avea acelasi tip de celulita, de aceea tratamentul, masajul si exercitiile fizice sunt diferite ca si continut si durata.

Deschide aici si vezi cum se prepara cea mai buna crema anticelulitica.

Masajul coapselor. Apucati pielea coapsei intre degetul mare si indexul fiecarei maini, descriind un fel de ” S” cu acest pliu si framantati bine. Dupa ce au trecu 5 minute, schimbati piciorul si masajul se reincepe.  Si astfel realizam masajul complet alternand picioarele timp de 20 de minute.

Masajul pulpelor. Apucati pielea intre degetul mare si index si masati usor pliul format de-a lungul pulpei. Dupa 5 minute, schimbam piciorul. Durata totala a masajului trebuie sa fie de cel putin 20 de minute.

Masajul genunchilor. Se prinde pielea intre degetul mare si index, se framanta prima data sub genunchi si a doua oara deasupra. Pentru fiecare picior masajul trebuie sa dureze cel putin 10 minute.

6 Exercitii de gimnastica ce combat celulita

Exercitiul pentru respiratie– Intins pe spate si cu bratele de-a lungul soldurilor si cu genunchii indoiti, ridicati usor bustul si coapsele, inspirand in acelasi timp. Reveniti la pozitia initiala expirand. Se recomanda sa repetati de 15 ori. Aceste exercitii de respiratie sunt foarte importante deoarece permit activarea schimburilor chimice, accelerarea arderilor in organism si eliminarea toxinelor acumulate. Deschide aici si vezi cat de importante sunt exercitiile Pilates pentru corpul nostru.

Exercitiul pentru solduri– In pozitia culcat pe spate si cu bratele intinse formand un ” T”, ridicati piciorul stang mult in sus, dupa care rotiti soldurile atingand cu varful piciorului podeaua in partea dreapta. Mai intai reveniti cu piciorul sus si apoi il intindeti. Aceeasi miscare se va executa si cu piciorul drept. Se recomanda sa repetati  de 15 ori cu fiecare picior.

Exercitiul pentru abdomen– Din pozitia culcat pe spate cu bratele intinse de-a lungul soldurilor si cu genunchii indoiti, ridicati piciorul drept si aduceti genunchiul drept spre piept, apoi ridicati si piciorul stang si intindeti-l sus paralel cu dreptul. Readuceti picioarele jos si reveniti la pozitia initiala. Repetati aceste miscari de 15 ori. Deschide aici si vezi ce exercitii poti sa faci in numai 10 minute pe zi pentru un abdomen plat si de invidiat.

Exercitiul pentru coapse– Asezate cu picioarele intinse si cu mainile sprijinite pe podea, treceti greutatea corpului pe coapsa dreapta, miscand bustul si inaltand bratul deasupra capului. Mutati apoi greutatea pe coapsa stanga, facand aceleasi miscari cu corpul si cu bratul. Se fac cate 20 de repetari. Deschide aici si afla ce exercitii trebuie sa faci pentru a avea fese ferme si de invidiat.

Exercitiul pentru ceafa– Cu picioarele incrucisate si mainile sprijinite pe genunchi intoarceti capul ritmic, la dreapta si la stanga tinind umerii relaxati. Se fac aceste miscari de 15 ori. Apoi ridicati barbia cat puteti de mult, lasand capul pe spate si reveniti pana atingeti barbia cu pieptul (se executa tot de 15 ori). Se termina exercitiul facand 15 rotatii.

Exercitiul pentru bust– Asezate cu picioarele incrucisate si cu mainile sprijinite pe ceafa, duceti mainile deasupra capului lipind palmele, apoi impingeti energic coatele inapoi. Aceasta miscare trebuie executata  si cu mainile la spate. Se recomanda cate 15 repetitii pentru fiecare miscare descrisa mai sus (cu mainile pe ceafa dar si cu ele la spate).Deschide aici si vezi ce exercitii trebuie sa faci pentru a avea sani fermi indiferent de varsta.