Home / Frumusete / Cum ne vopsim genele si sprancenele acasa

Cum ne vopsim genele si sprancenele acasa

Cum ne ajuta estetic daca ne vopsim genele si sprancenele? Accentuarea ochilor si arcuirea sprancenelor schimba mult si in bine expresia fetei, scotand in relief frumusetea si culoarea ochilor. Genele sunt uneori foarte lungi ,dar nu se observa acest lucru pentru ca sunt decolorate. Un aspect ingrijit al fetei este dat in primul rand de sprancenele  frumos pensate.

Sa  aflam impreuna cum trebuie sa ne ingrijim si pensa sprancenele pentru un look perfect

Forma sprancenelor poate fi modificata prin epilare si pensare , iar daca nu am fost inzestrate  cu sprancene dese le mai putem corecta prin trasarea  de linii cu creionul dermatograf sau tatuare. Tatuarea se realizeaza numai in cabinetele cosmetice.

Prima epilare sau pensare a sprancenelor este bine sa fie realizata de cosmeticiana care le va da forma corespunzatoare fetei. In caz contrar putem folosi niste sabloane special concepute pentru a ne ajuta in  realizarea formei de spranceana dorita. Se asaza sablonul peste sprancene si se contureaza zona  cu putin dermatograf sau fard in culoarea sprancenei. Se vor pensa sau epila firele de par care depasesc zona indicata de sablon( de deasupra  si de sub zona trasata cu ajutorul sablonului).

Daca am pensat sprancenele dar acestea sunt rare , incercam sa mascam  acest lucru prin folosirea creionului dermatograf. Sprancenele se deseneaza prin aplicarea creionului sub forma unei serii mici de linii oblice de jos in sus, plecand de la radacina nasului. Creionul dermatograf se alege in culoarea naturala a sprancenelor.

Putem indesi sprancenele si genele prin aplicari  periodice de ulei de ricin.

Citeste aici cum sa-ti pensezi corect sprancenele acasa.

Vopsitul sprancenelor

Daca avem sprancene  prea subtiri si nu ne plac,  atunci vopsitul lor este solutia problemei noastre. Printre firele sprancenelor exista un puf care, vopsit va ingrosa spranceana. Daca trecerea anilor a inceput sa se vada si pe sprancenele noastrea atunci  vopsirea lor devine necesitate. Se foloseste intotdeauna  vopseaua speciala pentru sprancene si nu cea cu care ne-am vopsit parul.

Daca dorim sa ne vopsim sprancenele acasa si nu la cabinetul cosmetic, vom proceda in felul urmator:

Vom aplica in partea de sus si de jos a sprancenelor putina crema, in cazul in care sprancenele  sunt dese si cu firul gros. Vopseaua o pregatim intr-un castronel  si o aplicam cu ajutorul unui betisor in directia firelor de par, dar nu numai la suprafata, ci si spre radacina lor. Vopseaua  o pastram 3 -7 minute, dupa cum dorim ca firele de par sa fie mai inchise sau mai deschise la culoare. In general se va  evita vopseaua neagra, recomandate sunt nuantele de maro. Indepartarea  vopselei se va  realiza cu o discheta demachianta la inceput uscata, apoi umezita in apa si stoarsa bine. Stergerea se va face pornind totdeauna din regiunea  dintre sprancene  spre tample, adica in directia cresterii firelor de par. Citeste aici cum se realizeaza machiajul corector in functie de forma fetei.

Vopsitul genelor

Vopsitul genelor nu este o operatiune usoara , fapt pentru care  se recomanda sa fie realizat de catre o cosmeticiana. Fiind vorba de o regiune sensibila, usor iritabila, este necesar, inainte de a incepe vopsitul propriu-zis , sa testam  daca nu cumva suntem alergici la vopsea, ochii sunt in perfecta stare de sanatate si daca pleoapele nu  sunt iritate. Se recomanda ca  genele si pleoapele sa fie perfect demachiate indepartandu-se orice urma de fard si grasime care ar impiedica fixarea vopselei.

Se iau doua dischete demachiante care se umezesc cu lotiune demachianta pe partea care se aplica pe piele, apoi se fixeaza pe pleoapa superioara si inferioara imediat sub gene.Se prepara vopseaua cu cateva minute inainte de aplicare, deoarece pastrata un timp, se oxideaza si isi pierde din eficacitate. Aplicarea se face cu un betisor de lemn pornind de la radacina genelor spre varf. Dupa 15-30 de minute se sterg genele de la radacina spre varf cu o discheta umezita  si stoarsa iar apoi cu o alta  discheta  uscata  pana ce  va ramane curata.

Se ingrijesc  cu o crema hranitoare sau se aplica dischete demachiante cu infuzie de musetel.

Citeste aici cum sa-ti realizezi singura acasa un machiaj perfect.

 

 loading...


About Camelia

Check Also

coafuri simple

Cele mai frumoase coafuri pe care sa le faci singura acasa

Vrei sa ai o coafura eleganta si stilata dar nu ai timp sa mergi la …