Home / Culinar / Cum sa faci cele mai delicioase oua ochiuri; 7 Retete pe care trebuie neaparat sa le incerci la tine in bucatarie!

Cum sa faci cele mai delicioase oua ochiuri; 7 Retete pe care trebuie neaparat sa le incerci la tine in bucatarie!

Vrei un mic dejun sanatos, atunci vezi aici mai multe retete delicioase cu oua ochiuri romanesti, oua ochiuri cu bacon, oua ochiuri in apa, oua ochiuri in sos de rosii sau oua prajite in unt si alege reteta care este pe gustul tau si nu vei regreta.

Tu stii sa faci oua in apa?  Daca nu, atunci afla aici trucurile si sfaturile adunate de la gospodine pentru a prepara o portie sanatoasa de oua ochiuri in apa si nu in ulei.

Reteta oua ochiuri in apa

In momentul cand se pune oul apa trebuie sa fie clocotita. In apa se adauga putin otet si sarea necesara. Apa clocotita incheaga si intareste albusul , sarea ridica si mentine temperatura apei iar otetul ajuta sa nu se intareasca albusul prea tare. Oul nu se toarna in momentul in care apa clocoteste. Se trage vasul pe marginea aragazului si se pun ouale in apa numai clocotita.

Pentru ca galbenusul sa fie acoperit in intregime cu albus, se pune mai multa apa in vas, astfel incat oul sa se scufunde in apa.

Daca vrei ca galbenusul sa ramana ca un ochi, se pune apa mai putina in vas, numai de grosimea unui deget astfel ca galbenusul sa nu fie acoperit de apa.

Reteta ochiuri romanesti

Ingrediente:

12 oua

150 g unt

1 lingurita otet

sare

Preparare:

Se pune intr-un vas apa cam de doua degete iar cand clocoteste se ia de pe aragaz, se sparg ouale in apa si se lasa sa se inchege albusul, apoi se scot cu o spumiera, se asaza in farfuria incalzita si se servesc cu unt fierbinte pe deasupra si mamaliguta calda. O alta varianta ar fi sa le consumati cu piure de spanac.

Reteta ochiuri prajite in unt

Ingrediente:

12 oua,

2 linguri unt,

sare

Preparare:

Se sparg ouale in grasimea bine incinsa (unt). Se pune sare numai pe albus deoarece sarea pateaza galbenusul. Se scot imediat ce s-a inchegat albusul si se servesc fie simple sau cu legume.

Reteta ochiuri pe paine, sunca sau bacon

Ingrediente:

6 oua

6 felii de paine sau sunca sau bacon

3 linguri unt

sare

Se incalzeste untul, se pun feliile de sunca sau paine iar pe fiecare felie sa sparge cate un ou, se pune sare, iar cand albusurile s-au inchegat, se servesc la masa cu putin unt deasupra daca doriti. Cand sunteti la regim de slabit nu mai adaugati untul ca este cam mult daca vreti sa dati jos cateva kilograme.

Reteta ochiuri cu smantana

Ingrediente:

6 oua

un pahar mic smantana ( 125 ml)

sare

Se pune smantana la incalzit, se sparg ouale, adaugi sare si se servesc foarte fierbinti.

Reteta ochiuri pe rosii cu smantana

Ingrediente:

6 oua

3-6 rosii

125 ml smantana

1 lingura unt

sare

Se pune smantana la incalzit apoi se pun si feliile de rosii taiate rotund, sare iar pe fiecare felie se sparge cate un ou. Se mai lasa putin pe aragaz pana se intareste albusul de ou si se servesc fierbinti.

Reteta ochiuri in cuib

6 oua

6 felii parizer

unt

sare

Feliile de parizer taiate subtiri, fara sa li se rupa pielita pe margini se pun pe aragaz in tigaia antiaderenta. La caldura pielita  se strange iar feliile iau forma unui cuib. Se sparge cate un ou in fiecare cuib de parizer adaugi sare, iar pentru cei care nu au problema kilogramelor in plus mai pot adauga si putin unt deasupra. Se dau la cuptor 10 minute pana se intareste albusul. Se servesc calde.

Feliile de parizer se pot inlocui cu felii de rosii in  cuib si apoi adaugi ouale ochiuri. Se pot garnisi cu o felie de rosie si firisoare de verdeata, infipte pe margini.

Citeste aici: Aperitive cu oua umplute pentru Craciun si Revelion.

 

 

About Camelia

Check Also

Gogosi pufoase, făcute cu lingura. Reteta este mostenită de la bunica si chiar iti aduce aminte de gustul copilăriei.

Gogosi pufoase, făcute cu lingura. Reteta este mostenită de la bunica si chiar iti aduce …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *