Cum sa faci galuste pufoase de gris?

Dragi gospodine, spuneti-mi si mie cum reusiti sa faceti galuste de gris pufoase? Cand prepar supa de galuste de gris pot spune ca nu prea imi ies asa perfecte, pufoase cum mi le-as dori. Ce trucuri folositi pentru a prepara cele mai pufose galuste de gris? Astept sugestii si idei pe care le aplicati in bucataria voastra. Multumesc.

Intrebare trimisa de Cornelia din Pitesti pe adresa redactiei






One Reply to “Cum sa faci galuste pufoase de gris?”

  1. 1
    Camelia

    Iata reteta pentru a prepara cele mai pufose galuste pentru supa de pui: ou, sare, putin ulei si gris. Cand gatesc supa cu galuste bat oul cu uleiul si adaug sarea dupa care adaug gris insa compozitia trebuie sa aiba o textura moale precum este cea de clatite. Dupa ce am pregatit compozitia de galuste de gris o las cateva minute inainte sa le pun in supa deoarece grisul mai absoarbe din umezeala. Dupa ce au trecut cateva minute incep sa le pun in supa avand grija ca focul de la aragaz sa fie dat la mic si galustele mele pufoase sa dea un clocot. Eu las compozitia de galuste 10 min sa se odihneasca inainte sa le pun la fiert. Le fierb la foc mic dar cu capacul pus la oala.
    Secretul prepararii celor mai pufoase galuste pentru supa de pui este ca acea compozitie pe care o prepari sa nu fie tare altfel si galustele ies tari.
    Cantitatea e importanta! Asa ca daca vrei sa-ti iasa galuste pufose, perfecte pentru supa ai mare grija cat gris pui. Eu pun la un ou 3 linguri de gris si 3 de ulei. Compozitia o pregatesc cand pun supa la fiert si amestec din cand in cand.

+ Leave a Comment