Cum sa fierbi ouale fara sa le spargi?Trucuri si secrete de la gospodine pricepute

Dragi gospodine, voi ce trucuri folositi cand fierbeti oua? Pentru masa de sarbatori vreau sa fac oua umplute si as vrea sa se curete bine de coaja. Trucul cu sare in apa la fiert nu tine intotdeauna, mai ales ca ce am eu sunt oua din comert. Cat timp trebuie sa fiarba ouale fara sa le spargi? Astept trucuri si secrete pe care voi le-ati aplicat in bucataria voastra. Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Intrebare trimisa de Ioana din Draganesti-Olt pe adresa redactiei






One Reply to “Cum sa fierbi ouale fara sa le spargi?Trucuri si secrete de la gospodine pricepute”

  1. 1
    Camelia

    1. Dupa ce ouale fierb, le scoti intr-un bol in care pui apa si cuburi de gheata. Le lasi sa se raceasca bine si le rulezi de masa, pana se sfarama toata coaja. In felul acesta esti sigura ca arata perfect, numai bune de umplut. Spor in bucatarie!

    2. O a alta gospodina a aplicat un alt truc demn de luat in seama:
    Pentru a fi sigura ca nu ti se sparg la fierbere iata ce ai de facut: se pune sare pentru muraturi doua sau trei linguri, otet de 9 grade un pahar de 200 ml si se pun la fiert cu apa rece la foc potrivit.

    3. Ouale fierte se curata foarte bine daca le pui imediat dupa ce au fiert intr-un borcan cu apa rece și le agiti astfel incat sa se sparga usor coaja apoi le cureti. Acest truc eu il folosesc chiar si pentru ouale de prepelita care sunt foarte fragile la gatit.

+ Leave a Comment