Cum sa nu te ingrasi dupa ce ai tinut cura de slabire

Ce sa faci sa nu te ingrasi la loc dupa ce ai slabit

Reluarea alimentatiei normale dupa o cura de slabire sau o monodieta drastica

Tocmai am demonstrat ca am reusit sa urmam cu strictete regulile unui regim de slabit sau monodiete de detoxifiere si ne-am obisnuit cu cantitatile oarecum mai mici de hrana si alimentele sanatoase au aparut in alimentatia noastra (sucurile de fructe si de legume proaspete).

A tine un regim de slabit (oricare ar fi el) nu este cel mai greu lucru. Partea dificila a dietelor este ca atunci cand revenim la alimentatia normala riscam sa ne ingrasam la loc sau uneori spre dezamagirea noastra luam mult mai multe kilograme decat cele pe care le-am dat jos in timpul regimului de slabit.

Metabolismul nostru acum dupa ce am tinut cura de slabire are capacitatea de a transforma si de a asimila alimentatia din timpul regimului de slabit. Daca revenim brusc la vechea alimentatie, metabolismul va continua sa transforme doar o parte din alimente, iar restul se vor depune sub forma de grasime. De aceea, revenirea se va face treptat, cu prudenta, pentru a creste metabolismul (rata de ardere a caloriilor).Citeste aici despre dezavantajele unei diete drastice de slabit.

Ce masuri trebuie sa luam pentru a preveni ingrasarea?

Mananca linistit si in tacere

Daca vorbim si mancam in acelasi timp, riscam sa inghitim aer, favorizand balonari neplacute ale stomacului si intestinelor. Sa incercam pe cat posibul sa fim in simbioza cu hrana pe care o mancam si sa acordam atentia cuvenita alimentului din farfurie. Citeste aici cum sa slabesti fara sa urmezi o dieta de slabit.

Mananca incet, fara graba si senzatia de satietate nu va intarzia sa apara

Nu incerca sa mesteci in 10 minute ceea ce ar necesita de fapt 20 de minute daca vei mesteca incet. Este adevarat ca nu este exclus sa fim grabiti uneori si sa mancam o banana pe graba. Aceasta trebuie sa fie o exceptie si nu obisnuinta.

Masticatia propriu zisa trebuie sa se realizeze de 35 de ori pentru fiecare imbucatura (mai ales in cazul glucidelor lente, a caror chimie incepe chiar din gura prin interventia enzimelor din saliva).

Sa ne redescoperim senzatia naturala de foame

Capriciile noastre alimentare ne-au condus la o stare neplacuta de infometare, pentru ca alimentele pe care le mancam sunt rafinate, fara calorii nutritive, iar ceea ce ar trebui sa constituie sursa noastra de energie vitala a devenit o sursa de frustare permanenta. Daca senzatia de foame nu se face imperios resimtita, a manca din obisnuinta sau din lacomie va produce din nou o supraincarcare ale carei efecte vor fi deosebit de toxice pentru organismul nostru. Intr-o concluzie, mananca doar cand iti este cu adevarat foame!

Nu te infometa!

Daca te vei infometa (adica vei sari peste o masa sau doua ), la urmatoarea masa vei manca mai mult decat dublu si de aici incepe depunerea alimentelor sub forma de grasime (organismul nostru isi depoziteaza surplusul de hrana). Afla aici cele 10 sfaturi pentru a slabi de placere.

Reluarea alimentatiei se va face in decursul a trei zile

Cele trei zile de revenire la alimentatia obisnuita vor permite modificarea modului nostru de a percepe hrana si vor avea loc schimbari importante in echilibrarea digestiei noastre. Citeste aici despre remedii naturiste ce elimina rapid indigestia.

Aceste regim special de reluare a alimentatiei normale se recomanda mai ales celor care au tinut un regim drastic de slabit cu legume sau cu fructe sau au urmat monodiete de detoxifiere cu fructe si legume proaspete. Citeste aici cum se face detoxifierea ficatului.

Regimul de stabilizare urmareste introducerea treptata a carbohidratilor lenti si a grasimilor vegetale, a lactatelor mai putin grase si ultimele introduse vor fi proteinele de tipul preparatelor cu carne sau cu peste.

Pe masura ce trece timpul, de la trei sucuri de fructe consumate in timpul unei zile vom ajunge doar la un singur pahar de suc de fructe. Acest regim de stabilizare este ideal persoanelor iubitoare de fructe si legume.

Ziua 1

Pe stomacul gol – un suc proaspat de fructe (cu pulpa preferabil, pentru aportul de fibre).

Micul dejun – un mar sau cateva prune ori smochine uscate puse la inmuiat, de preferinta de seara pana dimineata pentru a fi rehidratate.

Gustare ( ora 15) : un suc de fructe

Pranzul

– un pahar mare cu suc de legume.

– o farfurie sau un bol de supa de legume, la care se adauga o lingura de drojdie de bere si o lingura de germeni de grau.

Gustare ( ora 15): un pahar mare cu suc proaspat de fructe.

Cina: o farfurie sau un bol mare de supa de legume cu o lingura de drojdie de bere si o lingura de germeni de grau.

Inainte de culcare: o infuzie de ceai de tei, levantica, portocal fara zahar.

Ziua 2

Pe stomacul gol: un pahar mare de suc proaspat de fructe.

Micul dejun: un mar, cateva prune sau smochine puse in prealabil la inmuiat.

Gustare (ora 10) un suc proaspat de fructe.

Pranzul

-Un pahar mare de suc de legume proaspete.

-O portie de cruditati (o salata verde de sezon cu morcov dat pe razatoare).

-Un piure de legume verzi sau care contin amidon (cartof, morcov, mazare, fasole).

Gustare (ora 15) un pahar mare de suc proaspat de fructe.

Cina

-O farfurie mare de supa de legume verzi.

-O portie de branza dulce.

-Un compot de fructe sau fructe la cuptor fara zahar.

Inainte de culcare: o infuzie de ceai de tei, levantica, portocal fara zahar.

Ziua 3

Pe nemancate: un pahar mare de suc de fructe proaspete.

Micul dejun: unul sau doua fructe proaspete de sezon, cu branza dulce si o lingurita de seminte de in.

Gustare: un pahar mare de suc de fructe.

Pranzul

-un pahar mare cu suc de legume.

-o farfurie mare de diverse cruditati: salata verde, morcov dat pe razatoare, sfecla rosie, varza rosie, varza alba asezonate cu o jumatate de  lingura ulei de masline si o jumatate de lingura de ulei floarea soarelui.

-un piure de cartofi sau orez integral ori paste integrale.

Gustare: un pahar mare cu suc de fructe proaspat stors.

Cina

-o salata verde de sezon,

-legume fierte la aburi la temperatura scazuta,

-o portie de branza cu 2 felii de paine integrala.

Inainte de culcare: o infuzie de ceai de tei, levantica, portocal neindulcita.

Incepand din ziua a patra evita totusi sa consumi carne sau peste pana intr-a opta zi de la modificarea alimentatiei, mai ales in cazul unei cure de durata, deoarece produsele de descompunere ale proteinelor care se digera mai greu sunt toxice pentru organism. Este momentul sa punem in valoare fructele si legumele de sezon, invatand sa le preparam astfel incat sa starneasca entuziasmul papilelor noastre gustative.

Plecand de la ideea acestui regim de stabilizare, oricare dintre noi poate sa-si alcatuiasca propriul lui regim care sa contina alimente potrivite si care sa nu conduca spre un dezechilibru in ceea ce priveste metabolismul (adica sa-i dam mai mult decat ar putea sa arda) si mai apoi spre ingrasare. Deci, atentie cand inlocuiti din alimente!

A manca trebuie sa devina o placere, spre care poate sa tinda oricine, potrivit masurii gustative a fiecaruia.

Nu uitati de exercitiile fizice, un ajutir de nelipsit in eliminarea kilogramelor in plus. Deschide aici si vezi cum sa ai abdomen plat in numai 10 minute pe zi.