Cum sa pastrezi mai mult timp florile taiate- secrete si trucuri pe care sigur nu le stii

Afla aici mai multe secrete si trucuri despre conservarea florilor taiate si ce se intampla  cand pui aspirina si zahar in apa florilor, indeosebi in apa de la trandafiri.

Conservarea florilor taiate a fost dintotdeauna o provocare pentru noi, femeile. Asa, ca, daca vrei ca buchetul de flori primit de la iubitul tau sa fie proaspat mai mult timp citeste sfaturile urmatoare.

Sigur nu stiai ca viorelele, toporasii, zambilele, lacramioarele aduc in casa un aer proaspat, chiar rustic as putea spune daca le punem in cani sau ulcele din lut ars, pictat. Vasele pentru flori le gasesti cu siguranta in piete sau targuri cu produse traditionale sau daca esti in concediu si treci prin Horezu ( jud. Valcea) vei fi impresionata de varietatea modelelor si canilor din lut.

Citeste aici de ce nu trebuie sa combini niciodata lalelele cu lacramioarele sau cu narcisele! Daca vrei ca florile sa reziste mai multe zile, pune lalelele singure sau daca vrei neaparat sa le combini cu alte flori afla ca singura combinatie permisa este cea cu liliacul. Nu fa greseala sa combini lalele cu narcise sau lacramioare pentru ca nu vor rezista, se vor ofili foarte repede deoarece sunt atacate de toxinele celorlalte flori.

Ce conservant pentru flori taiate este mai bun: zahar adaugat in apa de la trandafiri sau aspirina? Cum sa reziste florile taiate mai mult timp in vaza? Iata ce trebuie sa faci pentru asta: daca tulpinile lalelelor tinute un timp in buchete fara apa sau cu apa insuficienta au inceput sa se moaie, taie-le oblic cu un cutit bine ascutit la 3-4 cm de coada si asaza-le intr-un vas potrivit de inalt si pastreaza-le intr-un loc racoros. Toarna apa rece si adauga un varf de lingutita de zahar sau o pastiluta de aspirina maruntita bine inainte. Peste 2-3 ore, tulpinile lalelelor se intaresc in forme curbate si florile se inalta proaspete. Acelasi lucru poti face si cu trandafirii, crizantemele si alte flori pe care le primesti.

Cum sa pastrezi florile de liliac proaspete mai mult timp? Taie oblic ramurile de liliac pe care tocmai le-ai rupt si indeparteaza usor frunzele si crengutele si in felul acesta se pastreaza proaspete mai mult timp.

Si daca vrei sa te bucuri mai mult de mireasma liliacului proaspat: curata un cartof, scobeste-l putin, infige in el cozile crengutelor de liliac si pune-l in vaza.

Un alt sfat util pentru tine ar fi sa nu combini florile de primavara cu trandafiri sau cu garoafe.

Citeste aici: Sfaturi si trucuri despre ingrijirea  si intretinerea corecta a florilor de apartament.


0 Replies to “Cum sa pastrezi mai mult timp florile taiate- secrete si trucuri pe care sigur nu le stii”