Cum se curata argintul? Afla cum sa ai bijuterii si tacamuri argintate stralucitoare si lucioase

Cu ce se curata lantisorul de argint? Cu ce se albeste argintul? Vecina mea imi spunea ca poti scapa de argint innegrit daca cureti obiectele argintate cu pasta de dinti. Iata aici trucuri si metode de pe vremea bunicii despre curatarea si lustruirea bijuteriilor si a altor obiecte din argint pe care le ai in casa.

Bijuteriile, statuietele, vasele decorative confectionate din argint, innegrite in timp se introduc o ora intr-o solutie ce contine 100 parti apa, 5 parti acid boric (il procurati de la o farmacie cu laborator propriu) si 30 g sare de bucatarie. Dupa acest tratament, pentru a le reda stralucirea initiala, se freaca cu o panza presarata cu oxid de magneziu (de la farmacie). Citeste aici: 15 Trucuri magice pentru o curatenie rapida cu bicarbonat, otet si lamaie.

O alta varianta de curatare a obiectelor din argint, mai comoda si la indemana tuturor ar fi aceasta: curatarea cu pasta de dinti sau praf de creta umezit cu otet. Citeste aici: Cum se curata de pete articolele din piele naturala ( posete, pantofi, haine si manusi)

Cum cureti ramele si casetele din argint care s-au oxidat in timp? Curatarea bijuteriilor oxidate: se freaca cu un tampon de bumbac sau vata presarat cu cenusa de lemne, bine cernuta.

Bijuteriile confectionate din argint filigran isi recapata luciul initial daca sunt introduse in solutie de amoniac, dupa care se clatesc cu apa si se aseaza in rumegus de lemn pana la uscare.

Cum se scot petele de mucegai si rugina de pe bijuterii sau alte obiecte din argint? Petele de mucegai si rugina se indeparteaza cu o solutie calda de otet, apoi se spala cu apa curata.

Ce facem cand avem pete rezistente pe tacamurile argintate?

Aceste pete ce se incapataneaza sa ramana pe tacamurile argintate sau alte obiecte confectionate din argint se freaca  cu sare de bucatarie grunjoasa umezita putin cu apa fierbinte si borax (de la o farmacie cu laborator propriu).

O alta varianta de curatare a tacamurilor argintate ar fi sa preparam o pasta folosind un cartof. Se curata cartoful, se fierbe pana devine sfaramicios, dupa care se striveste cu o furculita. Cu pasta de piure astfel obtinuta se freaca bine obiectele din argint pana dispar petele, apoi se lustruiesc cu o bucata de piele de caprioara( din aceea folosita la stergerea ochelarilor) sau o bucata de bumbac moale.

Cum se face lustruirea bijuteriilor si a altor obiecte argintate dupa ce au fost curatate?

Pentru lustruirea obiectelor din argint se poate folosi o pasta obtinuta din cantitati egale de sapun si praf de creta. Se dizolva sapunul in apa, la cald, se adauga creta si se amesteca bine pana se obine o pasta consistenta si omogena.

Citeste aici: Cum se curata de pete blanurile naturale.


0 Replies to “Cum se curata argintul? Afla cum sa ai bijuterii si tacamuri argintate stralucitoare si lucioase”