Cum se curata petele de pe obiectele din piele naturala (pantofi, genti, jachete, manusi)

Cum se curata petele de pe pielea naturala

Ai o geanta din piele naturala cu pete si nu stii ce sa faci? Citeste mai jos articolul despre scoaterea petelor de pe obiectele din piele naturala si o sa-ti recapeti geanta de piele exact asa cum ai cumparat-o: fara pete sau urme lucioase.

Femeile au fost dintotdeauna preocupate de ingrijirea si intretinera gentilor de piele. Intrebari de genul: ” cu ce se curata pielea naturala ”sau ” cum scap de cateva pete de pe geanta alba” am auzit de mai multe ori la prietenele mele. Asadar, daca geanta ta preferata are cateva pete de grasime, creion dermatograf, pix, iarba, dulceata, praf, iarba, mucegai,afla ca am gasit cateva solutii ca sa scapi definitiv de aceste pete inestetice de pe geanta de piele. Citerste aici: Geanta din piele naturala, un accesoriu de nelipsit din garderoba femeii stilate si la moda.

Iata aici cu ce sa cureti o geanta de piele care are mai multe pete:

Petele de grasime de pe gentile de piele se inlatura cu ajutorul unei bucate de panza de bumbac inmuiata in terebentina (se gaseste la magazinele cu vopsele si acuarele pentru pictura). Inainte de a aplica acest tratament se verifica pe o portiune ascunsa, pentru a evita eventualele decolorari ale pielii.

Petele de creion dermatograf sau pix  se curata cu un amestec de alcool si otet (o lingurita de otet la 100 ml alcool).

Petele de dulceata si cele de praf se elimina cu un burete inmuiat in apa calduta cu detergent, apoi locul respectiv se sterge cu apa curata.

Petele de lichior se curata cu zeama de lamaie. Inainte de a aplica acest tratament se verifica pe o portiune asacunsa pentru a evita eventualele decoloari ale pielii.

Petele de mucegai se pot indeparta prin tamponare usoara cu o solutie amoniacala 5% (se gaseste la magazinele cu detergenti si solutii de curatat) urmata imediat de stergerea cu o carpa uscata.

Daca este vorba de o pereche de pantofi cu urme de mucegai puteti incerca o alta varianta de indepartare a petelor: se freaca usor portiunile respective cu un glaspapir fin. Citeste aici: Cum sa-ti alegii pantofii perfecti ca sa ai picioare sanatoase

Petele de noroi de pe geanta de piele sau alt articol din piele naturala se indeparteaza cu o ceapa taiata in doua, iar cand ceapa devine murdara, se taie o felie din ea si se continua preocedeul de indepartare a petelor.

La indepartarea petelor de iarba de pe geanta din piele alba se procedeaza in felul urmator: se sterg portiunile respective cu terebentina, apoi se trateaza cu amoniac (5 picaturi amoniac 10% la 100 ml apa oxigenata 3 %).

Cum se curata hainele din piele de capra? Hainele din pile de capra se curata o data pe an, cu un amestec obtinut din lapte fiert si apa in cantitati egale, cu ajutorul unei carpe fine inmuiate in amestecul respectiv. Pe masura ce se curata haina din piele de capra, suprafata uscata se sterge cu o bucata de panza moale, uscata.

Cum scapi de petele de grasime de pe gulere?Manecile si gulerele hainelor de piele se curata de petele de grasime prin stergerea portiunilor respective cu un tampon inmuiat in solutie de detergent.

Cum scapi de urmele lucioase de pe haina de piele? Urmele lucioase (de la guler, revere, maneci) ce apar in timpul purtarii hainelor de antilopa, se inlatura stergand locul respectiv cu o radiera de cerneala sau o periuta cu perii tari. Tot in felul acesta scapi de urmele lucioase de pe genti, manusi sau pantaloni din piele de antilopa.

Iata cum se curata manusile din piele alba: se sterg de mai multe ori cu faina alba sau pudra de talc (de la farmacie), dupa care se scutura si se perie cu o perie moale.

Si daca esti o gospodina harnica, iata aic cateva trucuri pentru tine: 15 Trucuri magice pentru o curatenie rapida cu bicarbonat, otet si lamaie


0 Replies to “Cum se curata petele de pe obiectele din piele naturala (pantofi, genti, jachete, manusi)”