Citeste aici si nu vei mai folosi niciodata cuptorul cu microunde

Folosirea cuptorului cu microunde este periculoasa

Cuptorul cu microunde este o carcasa in care alimentele puse la incalzit vor fi tinta unui flux de electroni. Este un adevarat bombardament electronic, deoarece frecventa este foarte inalta. Ceea ce este surprinzator la acest mod de gatire este faptul ca alimentele se incalzesc in timp de farfuriile care le contin raman reci. Explicatia consta in faptul ca actiunea microundelor are loc doar asupra moleculelor de apa, deci fara acesta, cuptorul cu microunde nu poate face nimic, caci aceste radiatii nu actioneaza decat asupra moleculelor de apa continute de alimente. In timpul incalzirii, moleculele de apa vor urma un ritm infernal si se vor rasuci de atatea ori cat se inverseaza campul magnetic. Energia mecanica degajata in cadrul acestor alimente prin punerea in rotatie ultrarapida a moleculelor de apa, va provoca cresterea temperaturii  si va permite pregatirea alimentelor.

Se cunoaste deja faptul ca utilizarea acestor aparate nu era recomandata femeilor insarcinate si cardiacilor care purtau un pace-maker. Cercetarile stiintifice si medicale au ajuns la concluzia ca acest cuptor cu microunde transforma structura aminoacizilor din proteinele produselor alimentare (produse lactate, carne, peste, mancare gatita). Acesta transformare ar avea efecte potential nocive asupra sanatatii noastre, indeosebi a copiilor mici si bebelusilor.

Agitatia moleculara la care este supus alimentul persista inca zece minute dupa oprirea expunerii la radiatiile cuptorului cu microunde. Atunci, cum reactioneaza organismul uman la contactul cu alimente astfel perturbate? Starea de oboseala generala, scaderea potentei sexuale, tulburarile imunologice sau chiar efectele cancerigene sunt doar cateva din problemele ce pot sa apara in urma consumului de alimente incalzite la cuptorul cu microunde.

Concluzia este ca dintre toate aparatele de gatit, cuptorul cu microunde genereaza cele mai mari dezordini moleculare in structura alimentului si recomandarea oamenilor de stiinta este sa evitam sa-l mai folosim. Incalziti doua portii de mancare gatita cu doua aparate de gatit difertite, unul dintre ele fiind bineinteles cuptorul cu microunde. Gustati si vedeti singuri diferenta de gust dintre cele doua portii de mancare. Dupa acest simplu experiment la indemana oricui, eu am decis sa nu mai folosesc cuptorul cu microunde  la incalzire alimentelor, voi ce alegeti?