Demachiante si exfoliante cu miere preparate acasa cu ingrediente naturale

Demachiante si exfoliante naturale pe baza de miere

Lotiuni demachiante si  masti exfoliante cu miere facute acasa cu ingrediente naturale este ceea ce va propun in acest articol. Haideti sa facem acasa lotiune demachianta cu miere si masca exfolianta pentru puncte negre din miere fara sa adaugam coloranti, emolienti, conservanti si alti lianti chimici folositi in produsele cosmetice din comert. Cea mai buna lotiune tonica si cel mai bun lapte demachiant este cel pe care ti-l prepari singura in casa cu ingrediente naturale, atent selectionate de catre tine.

Cauti un demachiant bun pentru ten mixt? Sa vedem impreuna care este cel mai bun demachiant pentru tenu acneic sau de ce nu cel mai bun demachiant pentru ten uscat, daca pielea ta este uscata si deshidratata.

Femeile au folosit mierea in ingrijirea fetei inca din cele mai vechi timpuri. Mierea actioneaza asupra pielii ca antiinflamator, hidrateaza, curata, tonifica, netezeste, uniformizeaza, vitaminizeaza si albeste tenul. Mierea, devine ingredientul ideal atunci cand dorim regenerarea celulelor, accelerarea metabolismului la nivelul epidermei, inmuierea pielii aspre datorita actiunii agresive a vantului sau a frigului. Citeste aici cum sa prepari sapun natural si exfoliant natural pentru corp.

Lotiune demachianta cu miere facuta  acasa

Pentru indepartarea machiajului si curatarea prealabila a fetei putem folosi urmatoarea lotiune demachianta facuta in casa, preparata astfel: 6 g de ceara de albina, 0.5 g borax, 24 g ulei de piersica, 4 g glicerina, 3 g miere, 16 ml apa. Se pun intr-un vas si se topesc la foc mic, se amesteca si se racesc. Se aplica folosind o discheta demachianta si cu miscari usoare, indepartati resturile de machiaj de pe fata, evitand zona ochilor care este mai sensibila.

Pentru indepartarea machiajului din zona ochilor folositi  lapte demachiant cu miere preparat astfel: se amesteca o jumatate de pahar de lapte degresat, o jumatate de lingurita de miere si o jumatate de lingurita de glicerina.

Lotiune tonica naturala pentru ten mixt cu miere se poate prepara din 2 linguri de miere dizolvate intr-un litru de apa fiarta si racita. Clatirea fetei cu aceasta lotiune nu doar curata pielea asemeni unui tonic, ci contribuie si la dilatarea celulelor epidermei, mentinandu-le elasticitatea si imbunatatind considerabil metabolismul si in felul acesta asigura hranirea celulelor.

Lotiune demachianta cu ulei de migdale si cocos preparata acasa

Cele mai bune uleiuri pentru curatarea fetei de impuritati sunt uleiurile de migdale, susan si floarea soarelui sunt folosite cu succes la obtinerea celui mai bun demachiant naural.

Lotiunea demachianta cu ulei de migdale se prepara astfel: se topeste 7,5 ml ceara de albine in baie bain-marie apoi se adauga 30 ml ulei de cocos, 30 ml ulei de migdale. Intr-un bol separat se incalzeste 1,5 g borax cu 60 ml suc de castraveti, pana cand boraxul este complet dizolvat. Adauga 15 ml alun vrajit (extract de hammamelis) si indeparteaza preparatul de pe foc. In continuare se vor combina continutul celor doua boluri si se lasa sa se raceasca putin dupa care se adauga cateva picaturi de apa de trandafiri. Se amesteca mixtura pana se raceste si se ingroasa.

Retete de masti exfoliante facute acasa pentru tenul nostru

Abia atingand, cu miscari circulare se intinde masca exfolianta pe pielea fetei, gatului si decolteului, evitand zona din jurul ochilor unde pielea este foarte subtire si sensibila. Se maseaza timp de 2-3 minute si se clateste cu apa calda. Apoi facem o baie de aburi cu infuzii de plante medicinale sau infuzie de musetel in care mai adaugam 2 lingurite de miere. Citeste aici:   Masti cosmetice facute acasa.

Exfoliant cu miere si ceai verde

Se amesteca o jumatate de lingurita de miere, 2 linguri tarate de orez (macinat in prealabil), 2 lingurite de ceai verde. Afla de aici despre numeroasele beneficii ale ceaiului verde asupra organismului nostru.

Exfoliant din ierburi

Se realizeaza un amestec din ierburi ce au rolul de inmuiere si curatare a fetei. Se amesteca parti egale din coriandru macinat, chimen macinat, schinduf macinat, lemn dulce macinat si faina de naut.

Pentru pielea grasa, mixta sau cu pete se combina amestecul de pulberi cu iaurt sau cu suc de la o lamaie si se foloseste pasta obtinuta ca un exfoliant pentru fata facut in casa.

Pentru tenul uscat vom amesteca pulberile cu lapte sau smantana si iata masca exfolianta facuta acasa pentru piele uscata si deshidratata.

Exfoliant cu malai pentru corp ( gomaj cu malai pentru fata si corp)

Se amesteca 2 lingurite de malai macinat marunt cu o jumatate de lingurita de miere si 2 lingurite de apa fiarta si racita.Gasesti aici: Masti cu miere facute acasa. 

Se poate folosi si pentru fata ca si gomaj cu malai pentru puncte negre sau daca adaugam la acesta formula putin ulei de masline obtinem cel mai bun scrub cu malai si ulei de masline.

Exfoliant cu miere si zat de cafea ( scrub pentru fata cu cafea)

Se amesteca o lingurita de zat de cafea cu o lingurita de miere.Citeste aici: Masca cu zat de cafea pentru acnee.

Exfoliant cu coaja de portocale

Acesta este ideal persoanelor cu tenul gras, ajutand la indepartarea punctelor negre, lasand pielea moale si catifelata. Masca exfolianta pentru puncte negre se prepara astfel: se macina lintea, graul si coaja uscata de la o portocala bio pana se obtine o pudra aspra ce se va amesteca cu faina de ovaz. Se va amesteca pudra obtinuta cu suc de lamaie pentru tenul gras si cu lapte pentru tenul normal. Coaja de portocale contine uleiuri astringente care curata foarte bine excesul de sebum si ajuta la indepartarea petelor cauzate de porii astupati.

Exfoliant din migdale

Acesta este un exfoliant natural pentru ten uscat sau sensibil. Masca exfolianta facuta acasa se prepara astfel: se macina nucile, graul integral si migdalele (in cantitati egale) si amestecul obtinut se poate amesteca cu apa pana la formarea unei paste pentru tenul gras sau cu lapte pentru tenul uscat.

Exfoliant cu lapte si zahar ( masca exfolianta cu zahar si lapte facuta in casa)

Se inmoaie fata cu apa, apoi se maseaza delicat cu o lingura de zahar. Se aplica o lotiune tonica cu propolis  sau o lotiune tonica naturala pentru ten mixt facuta din infuzie de galbenele sau musetel pentru efectul calmant si decongestiv. Deschide aici: Masca de fata facuta acasa cu miere si masti cosmetice antirid cu propolis.