Dependenta de make-up este o problema pentru ten?

Nu stiu ce se intampla cu tenul meu, am puncte negre, mici cosuri si parca pielea mea nu mai are stralucirea de altadata. Mentinez ca nu este vorba de perioada pubertatii sau despre cele cateva zile cu probleme din luna. Ma machiez zilnic cu produse destul de bune iar pamatuful pentru pudra si buretelul pentru aplicarea fondului de ten le schimb frecvent. Medicul dermatolog mi-a prescris doua preparate pe care le-am luat de la farmacie iar un timp a fost bine dar micile probleme cu tenul incarcat si imbacsit au aparut din nou. Oare dependenta de machiaj este sursa problemelor mele? Ce parere aveti despre machiajul aplicat zilnic?

Intrebare trimisa de Miruna din Bucuresti pe adresa redactiei


One Reply to “Dependenta de make-up este o problema pentru ten?”

  1. 1
    Camelia

    Este adevarat ca dependenta de make-up poate fi sursa tuturor problemelor legate de aspectul neplacut al tenului: puncte negre, cosuri, comedoane, lipsa stralucirii, aspectul tern si porii acoperiti de sebum si resturi de machiaj. Una peste alta iti recomand o pauza de la machiaj. Din cand in cand, pielea are nevoie de un mic ragaz. O data la trei, patru saptamani, renuntati pentru o zi la toate produsele cosmetice si curatati pielea doar cu apa. In felul acesta, pielea va putea sa respire cu adevarat iar procesul natural de autoregenerare va fi stimulat.
    Mare atentie insa si la schimbarea frecventa a produselor de machiaj si ingrijire zilnica! Pielea poate fi stresata rapid din cauza prea multor substante active din diferitele produse cosmetice pe care le folositi in ritualul zilnic de ingrijire si infrumusetare.

    Citeste aici: http://www.pentru-gospodine.ro/dependenta-de-make-up-combaterea-efectelor-nocive/

+ Leave a Comment