Regimul Montignac este deja o dieta de slabit consacrata in randul vedetelor si nu numai, deoarece ne invita sa slabim sanatos, combinand alimentele inteligent. Michel Montignac, care se defineste el insusi ca un ” fost gras ”, a conceput un program de slabire pentru a slabi si a ramane suplu, ducand in acelasi timp o viata sociala activa.
Obiectivele regimului de slabit Montignac
Pierderea greutatii este garantata in masura in care metoda este urmata intocmai. Ca si Michel Montignac si tu poti slabi chiar daca iei zilnic un pranz in oras.
-Acest regim este in primul rand hipocaloric, situandu-se intre regimul Atkins si regimul disociat.
-Interzice consumul conjugat de lipide si glucide, fie in cadrul aceluiasi aliment, fie in alimente diferite ingerate la aceeasi masa.Pentru mai multa lamurire citeste aici despre combinatia corecta a alimentelor care ajuta in cura de slabire.
-Fibrele alimentare ingerate in cantitate mare au efect satiogen.
-Nu se recomanda consumul de glucide, exceptie facand cele bogate in fibre alimentare. Citeste aici cat de mult ajuta fibrele in reusita regimului de slabit.
-Fructele se mananca intre mese.
Cum actioneaza dieta Montignac? Care sunt punctele sale tari?
Orice regim hipocaloric daca este corect respectat duce la scaderea in greutate pe care ne-o dorim atat de mult, iar programul Montignac nu este o exceptie.
Ideea cheie a acestui regim de slabit este ca ingerarea glucidelor din paine si cartofi impiedica slabirea, iar zaharul este considerat o adevarata otrava. Precum in majoritatea regimurilor de slabit se exclud o serie de alimente precum zaharul, cartofii, pastele si cerealele rafinate.
Montignac sustine ca lipidele ca atare nu ingrasa, iar asocierealor cu glucidele are efect devastator asupra siluetei, iar anumite combinatii alimentare nefericite sunt nefaste pentru sanatate.
Regimul Montignac nu afecteaza viata sociala: putem continua sa mancam la restaurant sau cu prietenii, dar desigur cu cateva constrangeri, care insa nu vor atrage atentia celorlalti de la masa.
Regimul este bogat in fibre alimentare, in proteine, iar alimentele permise pot fi consumate pe saturate.
In acest regim putem continua sa savuram mancaruri cu sos, care figureaza adesea in meniul de la restaurant, deci nu ne va fi foarte greu atunci cand luam masa in oras.
Puncte slabe ale regimului Montignac
Inainte de a lua decizia ca este cel mai potrivit regim de slabit sa vedem partea mai putin placuta, care de cele mai multe ori nu ne este aratata si totul este frumos si convigator. In timp ce citesti aceste randuri trebuie sa fii constienta ca toate regimurile de slabit pe langa multe kilograme pierdute vin la pachet si cu multe neajunsuri pentru unii dintre noi. De aceea, filtreaza si alege inteligent regimul perfect pentru tine.
Ce ti se potiveste tie poate prietenei tale nu i se pare senzational sau ce da rezultate pentru silueta ta pe altcineva il conduce spre ingrasare sau intr-un caz mai putin neplacut doar la stagnarea greutatii. Secretul acestor multe diete este de fapt stabilizarea regimului alimentar dupa ce ai tinut o cura de slabire. Citeste articolul urmator si afla ce trebuie sa faci pentru a nu te ingrasa la loc.
-Regimul Montignac este prea bogat in grasimi, indeosebi grasimi saturate, care pot provoca boli cardiovasculare, cu atat mai mult cu cat programul trebuie urmat ” pe viata „.
-Nu contine suficiente glucide, fiind excluse painea, pastele, orezul alb, cartofii si asta ne poate provoca o slabire a musculaturii. Se stie de fapt ca putem slabi si apoi ne putem mentine greutatea ideala continuand sa consumam glucide.
-Disocierea alimentelor este nejustificata: putem manca foarte bine lipide alaturi de glucide sau fructe ca desert, fara a lua in greutate.
-Dieta Montignac se adreseaza in primul rand persoanelor active si grabite, fiind bogat in lipide (micul dejun nr 2) si prea sarac in glucide, iar pe termen lung poate provoca oboseala, carenta si boli cardiovasculare, ceea ce nu reprezinta efectul dorit.
Programul de slabit este structurat pe doua faze:
-Faza 1 dureaza pana la atingerea greutatii dorite.
-Faza 2 este perioada de stabilizare si trebuie sa dureze toata viata, daca nu dorim sa recastigam kilogramele pierdute. Nu uita in acesta faza de stabilizare de exercitiile fizice care te ajuta foarte mult in cresterea metabolismului (a arderilor) pentru a te mentine la greutatea dorita. Citeste aici ce exercitii de stretching te ajuta sa te mentii in forma.
Meniu faza 1-sugestii
Micul dejun nr. 1
-Fruct ( de mancat cu 20 de minute inainte de celelalte alimente).
-Cereale integrale
-Paine integrala.
-Branza proaspata cu 0% grasime.
-Cafea decofeinizata sau ceai slab.
-Lapte degresat.
-Indulcitor de sinteza (la nevoie sau la inceput pana ne dezobisnuim de gustul dulce iar pe termen lung nu sunt recomandate.)
Micul dejun nr. 2
-Oua.
-Sunca, jambon si/sau carnaciori
-Cafea decofeinizata, cafea slaba sau ceai slab.
-Smantana sau lapte (de preferinta smantana).
Pranz
-Cruditati.
-Peste si/sau carne.
-Legume permise (fara cartofi si morcovi, de preferinta legume verzi, telina, varza, ciuperci).
-Salata.
-De baut : apa plata.
Cina nr. 1
-Supa deasa de legume (permise), la care s-a adaugat o nuca de unt sau o lingura mica de smantana.
-Peste sau carne sau oua.
-Branza sau iaurt natur.
Cina nr. 2
-Supa de legume permise.
-Cereale integrale cu sos tomat.
-Salata.
-Branza proaspata cu 0% grasime.
Sugestie de meniu pentru faza 2:
Micul dejun
-Fruct
-Paine integrala.
-Margarina degresata sau unt.
-Cafea decofeinizata.
-lapte degresat.
Pranz
-Avocado sau vinegreta.
-Friptura, fasole verde.
-Crema caramel.
-Doua pahare de vin.
Cina
-Supa de legume.
-Omeleta cu ciuperci.
-Salata verde.
-Branza proaspata.
Daca acest regim de slabit nu este atat de mult pe placul tau, citeste aici despre dieta de slabit Gesta. Cand doresti detoxifiere si slabire afla de aici despre cele 6 ceaiuri miraculoase si alege-l pe cel care ti se potriveste.