Home / Culinar / Frigarui de vita-Trucuri si secrete din bucataria romaneasca

Frigarui de vita-Trucuri si secrete din bucataria romaneasca

Citeste aici mai multe trucuri din secretele bucatariei romanesti si la final vei pregati cea mai buna portie de frigarui de vita pe care ai facut-o vreodata. De cele mai multe ori chiar si cele mai pricepute gospodine apeleaza la trucuri si mici secrete pentru ca meniul de sarbatori sa fie gustos si de ce nu si spectaculos.

Cum se pregatesc  corect aceste frigarui de vita? Iata mai jos trucuri si sfaturi utile de la cele mai pricepute gospodine:

Prepararea celor mai delicioase frigarui de vita urmeaza aceleasi reguli ca la prepararea carnii la gratar cu mici deosebiri.  Pentru a te lamuri mai bine deschide aici: Cum se gateste corect carnea la gratar.

La frigarea carnii de vita nu uita sa stropesti carnea destul de des cu apa rece si unt, dar numai in momentul cand s-a caramelizat pe toata suprafata ei.

Frigaruia se invarte pe masura ce se rumeneste pe o parte, astfel incat rumenirea sa se faca uniform.

Frigaruia de vita se da cu sare cand este aproape gata, folosindu-se sarea dizolvata in apa cu care se stropeste (saramura).

Si daca vreti sa gatiti frigarui de vita bine condimentate atunci preparati mujdei de usturoi sau mai bine freaca carnea inainte sa inceapa frigerea cu ceapa rasa si usturoi pisat si cimbru pentru a-i da un gust foarte placut.

Atat friptura la frigare cat si friptura la gratar capata un gust mai bun daca este fripta afara in aer liber si mai ales la aer curat. Asa ca, nu uita ca fripturile la gratar sau la frigare sunt mult mai gustoase la munte decat la oras.

Reteta frigarui de vita- reteta culeasa din bucataria romaneasca

Ingrediente:

1kg carne de vita,

sare,

piper,

cimbru,

usturoi,

slanina.

Preparare frigarui de vita:

Frigaruile se pregatesc fie numai din muschi de vita fie din diferite feluri de carne amestecate: vita, porc, oaie, insa numai din carne frageda. Se taie carnea cuburi de 3-4 cm, se presara cu piper, cimbru si putin usturoi. Se pregatesc betele pentru frigarui si se infig bucatile de carne intercaland intre ele si la capete cate o bucatica de slanina (poate fi si afumata). Se frig pe gratarul bine incins, ungandu-l cu grasime cand se intorc de pe o parte pe cealalta. Sarea se da numai cand sunt gata. Se sevesc imediat fara sa se mai scoata din frigare.

Citeste aici: Prepararea, curatarea si dezosarea pestelui acasa-Trucuri si secrete de la cei mai priceputi bucatari din lume.

About Camelia

Check Also

Gogosi pufoase, făcute cu lingura. Reteta este mostenită de la bunica si chiar iti aduce aminte de gustul copilăriei.

Gogosi pufoase, făcute cu lingura. Reteta este mostenită de la bunica si chiar iti aduce …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *