Home / Culinar / Lipii umplute cu humus, spanac si castraveti, o reteta de post usor de preparat acasa

Lipii umplute cu humus, spanac si castraveti, o reteta de post usor de preparat acasa

Iata ce am pregatit astazi: lipii umplute cu humus, spanac si castraveti , o reteta  sanatoasa, usor de gatit acasa in bucatarie. Aceasta reteta de humus din pasta de naut si tahini este adorata de vegetarieni, inclusa adesea in retele de slabit datorita continutului de fibre si proteine si consumata frecvent de persoanele care tin post. Varianta de lipii umplute cu humus, salata de baby spanac si castraveti reprezinta una din cele  mai complete si usoare  moduri in care poti consuma pasta de humus. Daca lipiile libaneze nu sunt printre preferatele voastre, puteti sa consumati pasta de humus intinsa pe felii de paine neagra sau integrala. Citeste aici: Reteta de paine de casa – cea mai pufoasa paine facuta in casa dupa reteta bunicii

Reteta humus cu pasta de susan si lamaie, usor de facut in casa

Ingrediente humus:

1 cana naut

4-5 linguri seminte de susan pentru pasta tahini

3 linguri ulei de masline

2 catei de usturoi

o lamaie stoarsa

sare

Preparare humus:

Cel mai bine este ca boabele de naut sa le lasi la inmuiat de seara pana dimineata (apa trebuie sa fie de 3-4 ori mai multa decat cantitatea de naut).

Nautul se spala si se fierbe intr-o alta apa ( aceeasi cantitate) timp de 1 1/2 ora pana cand boabele devin moi si usor sfaramicioase.

Cum se prepara pasta tahini? Daca te grabesti poti sa adaugi pasta tahini gata preparata (1 lingura) sau o poti prepara tu acasa astfel: semintele de susan se pun intr-o tigaie la foc mic, amestecand pana capata aspectul lucios si auriu. Mare atentie sa nu le prajiti prea tare ca o sa dea un gust amar. Dupa ce ai macinat semintele de susan, amesteca-le cu o lingura de ulei de masline, zeama de lamaie si usturoi.

Daca nautul este gata fiert, scurge-l de apa si paseaza-l cu blenderul impreuna cu pasta tahini, zeama de lamaie si usturoiul bine maruntit. Daca humusul este prea tare, poti adauga putin din apa in care au fiert boabele de naut pentru a-i da consistenta dorita.

Prepara salata de baby spanac, ceapa verde, castraveti, ulei de masline, sare si lamaie dupa gust. Citeste aici: 6 Retete de sosuri si dresinguri pentru salate.

Acum, pregateste lipiile libaneze, intinde humusul peste care adaugi salata de spanac cu ceapa verde si catraveti si rulezi usor parte peste parte. Lipiile umplute se taie in doua triunghiuri si apoi le incalzesti pe ambele parti intr-o tigaie incinsa pe aragaz. Pofta buna!

Citeste aici: Salata de icre de crap fara gris facuta in casa.

 

 

 

 

 

 


loading...


About Camelia

Check Also

Cheesecake cu zmeură, fără coacere,rapid si răcoros

Cheesecake cu zmeură, fără coacere,rapid si răcoros Ingrediente pentru blat: 200g biscuiți simpli sau cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *