Make-up si tehnici de conturare si iluminare a fetei

Cum aplicam highlighterul iluminatorul si conturul

Make-up si tehnici de conturare si iluminare sunt cateva din mijloacele noastre, ale femeilor, pentru a afisa un look superb. O piele impecabila, fara imperfectiuni va facilita sculptarea fetei si evidentierea unor accente uimitoare ce vor pune in valoare trasaturile fetei.

Ce facem daca avem cearcane pronuntate? Cearcanele sunt o neplacere des intalnita chiar si la persoanele tinere. Cearcanele apar sub pleoapa ochiului ca o semiluna, ca o urma concava orientata spre ochi. Initial, aceste cearcane apar  ca un prim semn de oboseala, emotie sau soc. Tratamentul local consta in aplicarea de comprese calde iar pe fata se pun comprese reci, dupa care se executa un masaj al peoapelor.

Pielea de sub ochi este uneori lasata chiar si la femeile tinere (in regiunea orbitala unde pielea este subtire apar mici riduri superficiale). Chirurgia estetica poate sa vina in ajutorul nostru printr-o restrangere la suprafata pielii.

Edemul specific cearcanelor se poate datora unor tulburari hepatice, oboselii, insomniei, iar tratamentul consta in aplicarea de comprese calde, reci si masajul pleoapelor. Edemul nu este acelasi lucru cu pungile de sub ochi iar cu o atenta ingrijire poate fi indepartat.

In cazul in care slabim brusc mai multe kilograme, ochii o sa apara infundati. Cu putina corectie din make-up si o mai buna hranire a tesuturilor afectate, aceste imperfectiuni vor fi mai putin vizibile.

Femeile cu tenul mai inchis prezinta o umbra accentuata pe pleoapa inferioara. Cauzele pot fi de natura genetica si tin de modul cum este repartizat pigmentul melanic.

Cearcanele sau pungile de sub ochi se acopera cu un corector mat, urmat apoi de pudra corectoare. Citeste aici cat de importanta este hidratarea pentru a impiedica aparitia cearcanelor.

Conturare & Iluminare

La o prima vedere termenii parca sunt culesi din vocabularul unui make-up artist si ne intimideaza putin. De fapt, daca avem putin exercitiu si suntem atente asupra tehnicii care descrie modalitatea prin care se pot realiza lumini si umbre, putem sa fim make-up artisti in devenire.

Citeste aici cum se realizeaza machiajul in functie de forma fetei.

Dar, mai intai sa deslusim putin din tainele conturarii

Conturarea este o tehnica de machiaj care foloseste nuante inchise sau deschise de fond de ten sau pudra pentru a crea un efect 3-D fetei ”sculptand-o” intr-un mod care o face sa dea impresia ca este mai supla.

De retinut! Nuantele inchise sunt ideale pentru a acoperi imperfectiunile, in timp ce nuantele deschise evidentiaza zonele fetei care au fost puse in umbra. Deschide aici si vezi cum se realizeaza machiajul buzelor

Tehnica conturarii consta in evidentierea zonelor cheie

Trebuie sa ne jucam putin cu imaginatia si pentru a realiza  cele mai bune efecte de umbra sa ne focusam pe unghiuri. Folosim pensula pentru contur si aplicam nuanta mai inchisa de fond de ten sau pudra sub pometi, pe partile laterale ale nasului, pe barbie,pe partile laterala ale maxilarului, la baza parului si vertical de-a lungul gatului. In zona ochilor se va aplica fondul de ten contur deasupra genelor, dar nu foarte aproape de sprancene. Se va intinde cu atentie pentru a crea un efect natural de conturare si trebuie sa nu aplicam cantitati prea generoase ca sa le estompam cu usurinta.

Ce este iluminarea?

Aceasta tehnica de make-up are rolul de a aduce mai multa stralucire tenului. Pentru a realiza acest efect de stralucire, numai anumite zone ale fetei vor fi evidentiate prin iluminare.

Citeste aici cum se realizeaza machiajul perfect al ochilor.

Cum se realizeaza practic iluminarea fetei?

Pentru aceasta folosim o pensula speciala de conturare si aplicam putin din nuanta mai deschisa de fond de ten sau pudra pe pometi , de-a lungul nasului, in jurul buzelor si imediat sub sprancene. In zona de pe frunte de deasupra sprancenelor efectul de iluminare apare atunci cand aplicam pudra de fata sau fondul de ten sub forma de triunghi  cu baza de-a lungul fruntii si varful intre sprancene. Pe barbie aplicam fondul de ten iluminator pe portiunea cea mai de jos.

Prin iluminare si conturare se poate realiza o sculptare perfecta si un efect spectaculos ce va atrage privirile celor din jur.

Citeste aici cum se realizeaza pas cu pas machiajul perfect.