Par deteriorat, tern, fragil si lipsit de stralucire- cauze si remedii naturiste

Tratament cu keratina

Par deteriorat, tern, fragil si lipsit de stralucire sunt doar cateva din problemele sanatatii parului nostru. Sa aflam impreuna care sunt cauzele acestui par uscat si deteriorat si sa vedem care sunt remediile naturiste  (produse pentru stralucirea parului, sampon pentru par uscat si aspru).

Ingrijirea corecta si la timp, un prim gest spre parul superb si stralucitor (tratamente par uscat si degradat)

Blond, brunet, lung sau scurt, parul este unul din primele lucruri pe care le observam la o femeie si ne ofera o prima impresie despre personalitatea si despre puterea ei. Pentru femei parul nu este o arma de seductie, cat mai degraba o manifestare a increderii in timp ce trece prin viata.

Femeia isi foloseste parul pentru a-si exprima identitatea. Mai mult decat un atribut al frumusetii sau un accesoriu la moda, parul reflecta o stare de spirit. Ingrijirea parului urmareste mentinerea hranirii lui naturale si a functiei normale a glandelor sebacee ale pielii, ceea ce se asigura in primul rand prin spalarea pielii capului si a parului si in al doilea rand prin folosirea de produse de styling adecvate tipului de par. Deschide aici: Tratament par uscat, sampon par uscat si deteriorat, masca pentru cresterea parului.

Factorii care conduc la deteriorarea firului de par

Parul este supus la teste zilnic, atat de factorii externi cat si de factorii interni care ii pot compromite calitatea.

Anotimpul  rece ne  provoaca unele neplaceri in ceea ce priveste sanatatea parului nostru. Din pacate nu numai parul este afectat in anotimpul rece, ci  si pielea noastra are de suferit. Intr-o concluzie, la inceput de primavara, parul este tern, lipsit de stralucire si vitalitate. Sub actiunea factorilor externi agresivi cu firul de par, cum ar fi poluarea, soarele, vantul parul poate arata si simti scapat de sub control. Deschide aici: Cum sa ne protejam parul, buzele si pielea in anotimpul rece.

Pe langa factorii de mediu si excesul de ingrijire sau ingrijirea prost inteleasa (vopsirea si decolorarea repetata, utilizarea produselor de styling prea des) sunt de luat in considerare cand ne procupa sanatatea podoabei capilare. Unele ingrijiri prea des repetate pot altera lungimea parului si il pot distruge si ne trezim  ca avem par deteriorat si varfuri despicate,  de aceea sunt necesare tratamente de revitalizare ce au rolul de a determina cresterea si a-i da un aspect placut.

Alimentatia si starea generala a sanatatii joaca un rol foarte important in mentinerea integritatii firului de par, dar, atentie, sa nu uitam sa ne hidratam si sa ne odihnim suficient. Consumul regulat de lichide (2 l) mentine hidratarea firului de par, a pielii si previne uscarea si deshidratarea accentuata. In primul rand trebuie sa consumati ulei de peste imbogatit cu acizi grasi omega 3 si omega 6 prin alimente precum: pestele, uleiul de in, semintele de dovleac si legumele de culoare verde inchis. Vitaminele A, E si K  sunt indispensabile cresterii si stralucirii naturale a parului asa ca introduceti in dieta morcovi, broccoli, avocado, lactate. Nu uitati si  de carne, de preferabil cea bio sau din ograda bunicii, cereale integrale, oua  pentru a creste nivelul de fier care aduce oxigen radacinii parului.

Atentie la sampon! Cel mai bun sampon pentru par uscat nu se alege la intamplare deoarece cu cat samponul face mai putina spuma cu atat este mai bland cu firul de par, deci vom alege un sampon cat mai natural posibil, bazat pe extracte din plante, fara parabeni, parfum si sa fie special conceput pentru tipul nostru de par..

Cat de des ne spalam pe cap si cum ne afecteaza acest lucru sanatatea firului de parDaca obisnuiati sa spalati parul foarte des, acest obicei va va face mai mult rau decat bine, deoarece se realizeaza un dezechilibru al secretiei normale a glandelor sebacee de pe pielea capului si astfel din par  normal ajungem sa avem par cu scalpul uscat, cu coji si isi va pierde volumul si capata un aspect neplacut. Se recomanda ca cel mai devreme sa spalam parul o data la trei zile. La inceput este greu, dar cu putina rabdare se va realiza un echilibru al secretiei sebacee.

Deschide aici: Masti pentru caderea parului, masca de par cu ulei de masline, tratamente pentru cresterea parului.

Uscarea parului, un aspect important pentru sanatatea lui. Cum suntem nevoite sa folosim uscatorul de par, atunci sa-l gasim pe acela care ne afecteaza cel mai putin sau deloc podoaba capilara. Optati pentru un uscator de par care elibereaza ioni negativi odata cu fluxul de aer. Acesti ioni descompun moleculele de apa mai repede si anuleaza efectele i0nilor pozitivi care deterioreaza parul. Firele de par au propriile sarcini la suprafata, motiv pentru care se produce fenomenul de electrizare a parului, deoarece o suvita o respinge pe cealalta. Cu ajutorul unui astfel de feon, parul este mai usor de descurcat si astfel vom avea par stralucitor si matasos.

Hraniti-va parul! Hranirea  trebuie sa fie si externa, deoarece intern am vazut cum alimentatia ne ajuta sa redam stralucire parului nostru. Ritualul incepe cu diagnosticarea parului, urmat de alegerea produselor de styling si de ingrijire ce ne aduc hranirea adecvata, hidratarea, stralucirea si volumul pierdut. Produsele de ingrijire combinate in doza perfecta, ofera o solutie personalizata pentru un par sanatos, mai opulent si mai stralucitor. Deschide aici: Masca pentru stralucirea parului.

Masajul pielii capului permite activarea circulatiei, dezvoltarea suportului muscular, ceea ce are ca rezultat o hranire corespunzatoare a parului. De asemenea, prin masaj se golesc glandele sebacee si sudoripare de deseuri si se accelereaza schimburile locale.

Masajul se poate executa de preferinta pe parul uscat sau folosind anumite lotiuni de regenerare a parului. Este bine sa fie efectuat seara, mai ales dupa o zi obositoare, avand o actiune calmanta.

Intensitatea masajului este in functie de natura parului si de starea sanatatii lui. In caz de seboree nu se va efectua masaj in regiunea temporala pentru a nu accelera fluxul si a nu excita secretia glandelor. Parului gras ii vom efectua un masaj usor cu o lotiune speciala degresanta si hranitoare. Masajul parului uscat va fi realizat in profunzime, iar in cazul caderii parului se va renunta la masaj, o simpla aplicare a lotiunii de regenerare si anticadere este suficienta. Deschide aici: Masti cu miere pentru par, lotiuni tonice pentrua avea par sanatos si stralucitor.

Cum se face masajul pielii capului?

-Se realizeaza cu ambele maini pe cap in felul urmator: mana dreapta in regiunea frontala, iar cea stanga in regiunea occipitala si cu degetele fixate pe pielea capului.

-Se vor efectua miscari de indreptare spre crestet, apasand energic asupra pielii.

-Tot cu degetele fixate, se executa apoi aceleasi miscari avand insa mainile plasate pe partile laterale ale capului, deasupra urechilor.

-Cu degetele asezate in aceeasi pozitie, se executa apoi miscari circulare. Se desparte parul prin carari, asupra carora de o parte si de alta se executa o miscare de pliere, pana ce degetele se intalnesc iar apoi mana stanga impinge pielea inspre ceafa si mana dreapta inspre crestet.

Masajul se incheie cu o serie de miscari de mangaiere care pornesc de la ceafa spre fiecare umar. Putem de asemenea sa folosim aparatul electric vibrator cu miscari de la crestet spre tample.

Masajulscalpului pentru cresterea parului care insoteste  aplicarea tratamentului pentru par, permite relaxarea mintii si a corpului nostru. Acum, fiecare femeie ar trebui sa-si ofere o ingrijire personalizata pentru un par exceptional. Deschide aici: Masajul pielii capului ,beneficii.

Remedii naturiste (tratamente par uscat si varfuri degradate)

Ardeiul este un tonic capilar energic, produce o irigare mai buna la nivelul radacinii firului de par, respectiv o troficitate crescuta si are si actiune revulsiva. Tinctura de ardei se prepara din 200 g ardei macerat timp de 7-8 zile in 100 ml alcool. Cu lotiunea obtinuta se fac frictiuni energice la radacina, ce stimuleaza cresterea si regenerarea parului.

Uleiul de cocos penetreaza cuticula firului de par si contibuie la reducerea pierderii de proteine, sigileaza varfurile si netezeste cuticula, iar parul isi recapata stralucirea si vitalitatea. Pe langa acestea, uleiul de cocos este antibacterian, antifungic si are efect hidratant realizand astfel protectie sporita scapului fata de agentii agresivi (se incalzeste si se aplica pe varfuri) si se foloseste ca si balsam pentru par uscat fara clatire.

Sucul de lamaie (o lingura) adaugat in apa cu care limpezim parul, ii confera suplete si stralucire.

Uleiul de argan este de nelipsit cand vorbim de ingrijirea parului ( hidratarea parului uscat), datorita faptului ca patrunde foarte adanc in structura firului, hidratand atat parul cat si scalpul. Parul isi va recapata imediat stralucirea, va deveni moale si se va regenera rapid. Aplicat pe parul vopsit va prelungi culoarea mai mult timp fiind in acelasi timp un foarte bun tratament par uscat si vopsit.

Deschide aici: Vopsirea parului acasa cu henna, musetel si alte plante miraculoase.