Parul iși pierde 70% din stralucire din cauza unor lucrari de intretinere necorespunzatoare. Samponul nepotrivit, apa cu clor, calitatea indoielnica a produselor de styling se acumuleaza pe firele de par facandu-l lipicios, tern, uscat si lipsit de volum.
Pentru a va recupera parul de altadata si a-l regenera va trebui sa-l curatati profund cu produse cosmetice de calitate si daca se poate cat mai naturale. Samponul cosmetic sau dermocosmetic va patrunde adanc in structura parului si va elimina toata murdaria, masca va hrani cu substante nutritive firul de par, iar balsamul va netezi structura facandu-l mai usor de coafat.
Alegerea samponului nu se face la intamplare
Se alege un sampon pentru utilizarea de zi cu zi, cu proteine și polimeri. Aceste componente formeaza o acoperire peste firul de par si il face mai gros si viguros. Atunci cand realizam coafarea parului trebuie sa folosim spray de par (fixativ) pentru volum. Acesta va acoperi firul de par cu un strat protector si nutritiv ( ceramide) si astfel va fi protejat impotriva uscarii excesive. Are o compoziție similara cu proteinele prezente în piele și par. Ajuta la reconstructia firelor de par deteriorate, actioneaza ca un scut impotriva factorilor de mediu, confera elasticitate si stralucire naturala. Imbunatateste nivelul de hidratare si confera finete pielii. Citeste aici despre retete de sampoane naturale facute in casa.
Sampoanele, tratamentele, mastile pentru par ce contin proteine de matase si ceramide sunt alegerea numarul unu atunci cand dorim sa redam stralucire parului nostru
Serul cu ceramide este deosebit de potrivit pentru parul uscat si vopsit in repetate randuri sau care a fost supus nenumaratelor procedee agresive. Gratie efectului sau de uniformizare, serul va ajuta la mentinerea aspectului drept si uniform si va elimina incretirea sau electrizarea firului de par.
Ceramidele sunt ideale atunci cand dorim intarirea radacinii parului (in special pentru par deshidratat sau care a fost deteriorat de soare, frig sau poluare), fara a supraincarca sau facandu-l dur precum anumite proteine. Utilizat in mod regulat face ca parul sa fie mai puternic și sa aiba luciul natural.
Proteina de matase este ideala pentru a reda sanatate podoabei noastre capilare deoarece intervine in repararea firului de par din interior, il fortifica oferindu-i mai mult volum. Pe langa toate aceste calitati mai aduce un plus de hidratare (este higroscopic) si confera elasticitate si stralucire naturala firului de par.
Sampoanele care contin aminoacizi de matase va fac parul moale si va vor recupera structura parului deteriorat. Trebuie sa aplicam produse cosmetice ce contin acesti aminoacizi, indeosebi daca avem parul uscat si casant sau care a fost expus numeroaselor tratamente termice. In felul acesta vom realiza reconstructia firelor de par ce au fost deteriorate.
In cazul parului vopsit, folosirea regulata a produselor cu aminoacizi de matase ajuta la fixarea culorii in interiorul firului de par.
Masajul pe parul ud va imbunatati alimentarea cu sange a scalpului si va facilita penetrarea substantelor hranitoare pentru par. Asigurati-va masajul cu varful degetelor, cu miscari circulare si intotdeauna plecand de la gat in sus, de la urechi in sus si inapoi iar apoi de pe frunte spre spate. Citeste aici despre importanta masajului pielii capului pentru cresterea rapida a parului.
Asigurati-va o masca
Reteta pentru o masca ce va reda un par stralucitor -se paseaza capsunile intr-un castron si se adauga o lingura de maioneza (facuta in casa din ou si ulei de masline). Aplica amestecul pe parul tau timp de aproximativ 20 de minute si apoi spala cu sampon.Citeste aici despre retete miraculoase de masti cu miere ce aduc stralucire parului.
Vitaminele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica
Prezenta fierului in organism este foarte importanta pentru a avea un par sanatos. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa acordam mai multa atentie preparatelor cu carne rosie deoarece aceasta este o importanta sursa de fier. Dintre sortimentele de peste existente, putem opta pentru ton care este deosebit de gustos si avem o varietate de preparate culinare gatite cu acesta( tonul este o sursa importanta de omega-3). Si daca nu suntem printre pofiticiosii preparatelor cu peste, putem opta pentru suplimentele de omega 3 sau suplimentele speciale pentru par si unghii care contin minerale, vitamine, uleiuri esentiale si extracte vegetale (extract de urzica, germeni de grau, extract de coada calului).
Trucuri pentru uscarera parului drept
Infasurati un prosop in jurul capului si rasuciti-l pana la sfarsit. Prosopul va absorbi excesul de apa fara a deteriora structura firului de par. In cazul in care parul este lung sau cu o lungime medie, trebuie sa stam cu prosopul pe cap timp de 20-25 de minute, iar daca parul este scurt 10-15 minute. Dupa aceea il pieptanam folosind un pieptene cu dinții largi.
Cum suntem nevoite sa folosim uscatorul de par, atunci sa-l gasim pe acela care ne afecteaza cel mai putin sau deloc podoaba capilara. Optati pentru un uscator de par care elibereaza ioni negativi odata cu fluxul de aer. Acesti ioni descompun moleculele de apa mai repede si anuleaza efectele i0nilor pozitivi care deterioreaza parul. Firele de par au propriile sarcini la suprafata, motiv pentru care se produce fenomenul de electrizare a parului, deoarece o suvita o respinge pe cealalta. Cu ajutorul unui astfel de feon, parul este mai usor de descurcat si mai matasos.
Niciodata nu se usuca parul complet, opriti uscarea cand va simtiti parul inca putin ud. Lasa-ti parul in continuare sa se usuce intr-un mod natural si acest lucru va ajuta sa pastrati umiditate in par. Afla aici si alte trucuri pentru uscarea parului ca la coafor.
Abordarea profesionala – trebuie sa acordam atentie la modul in care hairstilistii ne coafeaza si sa urmam exemplul lor
Inainte de uscare, impartiti parul in suvite, rasuciti-le pe cele de sus si fixati-le cu clame de par. Acesta este modul in care se face uscarea si coafarea in saloanele profesionale. In primul rand, suvitele de par din partea inferioara sunt uscate, apoi clamele sunt luate una cate una si suvitele de par superioare sunt uscate. Apoi se aplica un agent de fixare, se imparte din nou parul fixand clamele si se incepe coafarea cu perii speciale.
Aceasta metoda de uscare ne va permite sa controlam starea intregului par si pas cu pas putem obtine stralucire si vigoare podoabei capilare. Mai mult decat atat, acest tratament facut cu atentie va impiedica caderea parului.
De retinut!
1. Masaj dupa fiecare spalare.
2. Nu facem economie cand alegem produsele de ingrijire si de styling.
3. Coafarea corecta si ingrijita fara a suprasolicita parul folosind agenți de fixare. Este suficient sa folositi gel pentru extremitati. Folositi spray-uri puternice (fixativ) numai pentru ocazii foarte importante. Nu uitati sa spalati parul seara pentru a indeparta produsele de styling. Deschide aici si vezi cum poti sa-ti faci acasa coafura romantica cu bucle lejere
4. Masca – o dată pe saptamana trebuie sa hranim parul cu masti pregatite de tine acasa sau gata preparate.
5. Clatirea – parul castaniu si roscat ar trebui sa fie clatit cu apa in care adaugam cateva linguri de otet de mere (otetul are un efect de inmuiere impresionant). Blondele pot clati parul cu un decoct de musetel. Deschide aici si vezi cum poti sa-ti nuantezi parul acasa cu henna, musetel si alte plante miraculoase.