Parcul National Retezat- o excursie superba pe masivul Piatra Iorgovanului

Parcul National Retezat 5

Iata aici o destinatie superba pentru o excursie la munte: Parcul National Retezat. Fie ca esti un amator al drumetiilor montane sau un impatimit al traseelor de munte, aceasta destinatie de vacanta nu are cum sa nu fie pe lacul tau. Parcul National Retezat este o adevarata gradina botanica, iar fotografiile de mai jos sunt cu adevarat sugestive.

Fotografii cu flori spontate (branduse) si protejate (gentiene) de pe traseul spre varful Piatra Iogovanului ( Muntele Retezatul Mic):

Retezat Flora 1
Retezat Flora 2

Daca doresti sa scapi de cateva kilograme in plus ca sa incapi in costumul de baie de anul trecut sau doar vrei sa te incarci cu endorfine si putina adrenalina, atunci e timpul sa pornesti usor pe cararea foarte bine marcata spre varful Piatra Iorgovanului. Este un traseu accesibil pentru orice turist ce are cat de cat tonus muscular si este echipat corespunzator cu incaltaminte aderenta speciala pentru drumetiile montane. Mare atentie, in aceasta zona calcaroasa, sunt vipere!

Galerie fotografii Muntele Retezatul Mic ( varful Piatra Iorgovanului, altitudine 2014m)- Parcul National Retezat

Parcul National Retezat 1
Parcul National Retezat 2
Parcul National Retezat 3
Parcul National Retezat 4
Parcul National Retezat 5
Parcul National Retezat 6
Parcul National Retezat 7
Parcul National Retezat

Urmareste cu atentie fotografiile, viseaza si fa-ti planuri pentru o excursie absolut superba in muntii din tara noastra. Daca ai explorat deja aceasta zona muntoasa, atunci deschide aici: Destinatii de vacanta din tara noastra: Lacul Rosu, Muntele Hasmasu Mare si Cheile Bicazului– locuri perfecte pentru drumetii pe carari de munte.

sursa fotografii: http://www.pentru-gospodine.ro


0 Replies to “Parcul National Retezat- o excursie superba pe masivul Piatra Iorgovanului”