“Pizza rapidă la tigaie” este una dintre cele mai ingenioase rețete de pizza, care se prepară în doar 10 minute și îți potolește foamea imediat. Aluatul este semi lichid, iar toppingul ei se alege în funcție de preferințe fiecăruia. Merita sa preparați această pizza ori de cate ori doriți să savurați ceva rapid și delicios. Va invit la o pizza fierbinte, pur si simplu delicioasa!
Iată care sunt ingredientele:
1 ou
un praf sare
1 linguriță rasă de zahăr
140 grame iaurt ( merge chiar și degresat) sau smântână
1 linguriță rasă de praf de copt
140 grame făină
2 linguri ulei măsline
Ingredientele pentru topping ( în funcție de preferințe): sos de roșii cu busuioc, cașcaval, ceapă, masline, șuncă, porumb, ciuperci, etc.
Iată cum se prepară:
1. Într-un bol amestecați oul cu praful de sare si lingurița de zahăr.
2. Adăugați apoi cele 140 grame de iaurt și praful de copt. Amestecați bine cu un tel.
3. Adăugați apoi cele 2 linguri de ulei de măsline și amestecați până ce aluatul va deveni omogen.
4. Ungeți o tigaie cu puțin ulei. Turnați aluatul în tigaie și nivelați-l bine cu ajutorul unei linguri.
5. Ungeți aluatul cu sos de roșii ( puteți folosi un sos pentru paste cu busuioc)
6. Presărați un strat de cașcaval ( nu foarte gros) apoi peste adăugați ingredientele dorite: câteva boabe de porumb, măsline, ceapă, șuncă și apoi la final peste toate din nou un strat de cașcaval.
7. Așezați tigaia la foc mic și acoperiți-o cu un capac. Lăsați totul la foc mic timp de 7 -10 minute sau până de coace compoziția.
Poftă bună!
Sursa foto: pinterest.com
0 Replies to “Pizza la tigaie în 10 minute – Notați această rețetă ca să n-o pierdeți”