Home / Culinar / Prăjitură cu vişine şi brânză, acrisoară si apetisantă

Prăjitură cu vişine şi brânză, acrisoară si apetisantă

Pentru această prajitură aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Două foi de pandişpan cu cacao( cumpărate sau făcute in casă)

Pentru cremă:
500 g branză ricotta,
100 g smântână,
50 g mascarpone,
150 g zahăr,
3 pliculeţe cu zahăr vanilat,
1-2 picături esenţă de migdale,
300g visine fără samburi

Pentru sirop:
100 g zahăr,
150 ml apă,
4 linguri de rom

Pentru glazură:

200 g nucă de cocos

Modul de preparare:

Prepararea cremei.

Se amesteca cu mixerul smântâna şi zahărul circa 2-3 minute. După ce s-a topit de tot zahărul, se adaugă zahărul vanilat, esenţa de migdale, branza ricotta şi mascarpone apoi se amesteca pană se omogenizează total ingredientele.

Se imparte crema în două părţi egale, iar în una din ele se toarna visinele şi se amestecă cu o spatula până ce acestea se integreaza perfect.

Prepararea siropului.

Se fierbe zahărul cu apa aproximativ 15 minute, pană se topeste zahărul,apoi se ia de pe foc se toarna romul.

Asamblarea prăjiturii

Se pune într-o tavă prima foaie de pandişpan, se însiropeaza şi deasupra se pune un strat de cremă cu visine, apoi se pune al doilea blat se insiropează si peste el se pune in strat gros crema simplă. Se presară uniform nuca de cocos si se dă prăjitura la rece circa 2-3 ore apoi se poate portiona.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

About admin

Check Also

Gogosi pufoase, făcute cu lingura. Reteta este mostenită de la bunica si chiar iti aduce aminte de gustul copilăriei.

Gogosi pufoase, făcute cu lingura. Reteta este mostenită de la bunica si chiar iti aduce …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *