Home / Culinar / Reteta maioneza facuta in casa- Iata cum se face maioneza perfecta

Reteta maioneza facuta in casa- Iata cum se face maioneza perfecta

Se apropie sarbatorile de iarna si ai emotii ca nu o sa-ti iasa  maioneza perfecta pentru salata de boeuf sau vinete? Citeste aici si afla ce trebuie sa faci daca ti se taie maioneza pentru salata de boeuf si multe alte trucuri si sfaturi de la gospodine pricetute in bucatarie.

Pentru ca maioneaza sa-ti iasa perfect si anul acesta inarmeaza-te cu rabdare, aeriseste bine bucataria si ai grija sa nu ai cuptorul deschis, deoarece aerul mai rece din incapere vine in ajutorul tau cand prepari maioneza in casa.

Daca reteta de maioneza cu ou fiert nu este pe gustul tau, iata ce am pregatit pentru tine, draga gospodina: o reteta de maioneza cu oua crude, facuta in casa la care am adaugat mai multe trucuri si sfaturi despre cum sa repari usor o maioneza taiata sau prea subtire. Trebuie mentionat inca de la inceput ca maioneza preparata numai cu galbenusuri fierte este mai indigesta si ii lipsesc vitaminele ce se gasesc in galbenusurile crude.

Ingrediente sos de maioneza:

3 galbenusuri

250 ml ulei floarea soarelui

2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa

1 lingurita mustar

sare

Preparare maioneza facuta in casa:

Se freaca bine galbenusurile crude, se amesteca in continuare cu sare, mustar si putina zeama de lamaie. Se adauga apoi ulei, la inceput putin cate putin, apoi in cantitate mai mare si cand s-a turnat jumatate din cantitatea de ulei, se adauga si restul de zeama de lamaie tot putin cate putin, alternandu-se apoi cu uleiul pana ce se termina intreaga cantitate de ulei si zeama de lamaie. Se potriveste sarea si acreala dupa gust.

Trucuri si sfaturi de la gospodine pentru a prepara maioneza perfecta:

  • Pentru ca maioneza sa fie perfecta, ouale trebuie sa fie foarte proaspete, iar uleiul de buna calitate.
  • Mustarul si zeama de lamaie puse de la inceput impiedica in mod sigur sa se taie maioneza si ii dau un gust bun

Ce faci daca ti se taie maioneza?

Daca se intampla sa se taie maioneza atunci cand nu i adauga mustar sau lamaie, se drege in modul urmator:

  1. Se freaca un galbenus crud cu sare si se adauga putin cate putin in maioneza, pana se termina toata cantitatea.
  2. Daca totusi se intampla sa nu se repare se ia un galbenus fiert, se faramiteaza foarte bine, se adauga putin cate putin in maioneza pana ce se termina.
  3. O metoda si mai simpla de a repara o maioneza taiata sau subtire si moale, ar fi sa adaugi 1-2 linguri de apa in maioneza taiata si sa freaci repede pe locul unde este apa.

Citeste aici: Reteta de salata de icre fara gris facuta in casa.

About Camelia

Check Also

Gogosi pufoase, făcute cu lingura. Reteta este mostenită de la bunica si chiar iti aduce aminte de gustul copilăriei.

Gogosi pufoase, făcute cu lingura. Reteta este mostenită de la bunica si chiar iti aduce …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *