Sfaturi practice despre curatarea petelor de pe covoare si mochete

Cu ce se curata covoarele cel mai bine? Am tot dus covorul la curatatorie dar nu-mi place ca s-a subtiat si tocit foarte mult, de aceea prefer sa-l curat singura acasa. Ce sfaturi imi recomandati pentru curatarea covoarelor? Mentionez ca este vorba despre un covor cu pete de grasime, suc si cred ca si cafea.

Intrebare trimisa de Ina din Targoviste pe adresa redactiei.


2 Replies to “Sfaturi practice despre curatarea petelor de pe covoare si mochete”

 1. 1
  Camelia

  Trebuie sa stii de la inceput ca petele de pe covoare indiferent de natura lor se curata foarte usor , fara a ramane urme, daca se actioneaza imediat aplicand anumite procedee.
  Daca este vorba de un covor cu pete de grasime, se freaca energic locul respectiv cu o perie sau o bucata de panza curata inmuiata in neofalina pana cand pata dispare.
  Petele de vin alb, bere, tuica sau lichior se indeparteaza foarte usor cu o bucata de panza inmuiata in apa calda in care s-a dizolvat putina solutie speciala pentru covoare. Dupa ce se freaca putin locul respectiv se clateste cu apa calda in care s-a dizolvat putin otet (o lingura de otet la un litru de apa).
  Petele de vin de pe covor sau mocheta se pot scoate prin stergerea locului respectiv cu apa rece amestecata cu amoniac.

 2. 2
  Camelia

  Petele de ceai, cafea sau cacao de pe coavoare se curata cel mai bine cu urmatorul amestec de glicerina si apa calduta: o lingurita glicerina (de la farmacie) la o, 5 litri de apa. Solutia astfel obtinuta se agita bine inainte de intrebuintare. Cu ajutorul unui tampon inmuiat in amestecul de mai sus se freaca bine locul cu pete.

+ Leave a Comment