Home / Culinar / V-ati plictisit de negresa simplă, traditională? Ce spuneti de o negresă cu cremă de mere si crema de vanilie

V-ati plictisit de negresa simplă, traditională? Ce spuneti de o negresă cu cremă de mere si crema de vanilie

V-ati plictisit de negresa simplă, traditională? Ce spuneti de o negresă cu cremă de mere si crema de vanilie

Ingrediente pentru blat:

150g unt,
200g făină,
100g unt (cremă),
125g ciocolată neagră,
150g zahăr,
un pliculet praf de copt,
3 ouă,
50ml lapte,
100g zahăr pudră,
2 linguri de cafea solubila

Ingrediente pentru umplutura cu mere :

Un kilogram de mere,
3 linguri de zahar (sau după gust),
o lingurită cu varf de scortisoară,
2 cuburi de unt,
zeama de la o jumatate de lamaie,
3-4 linguri de nucă măcinată

Ingrediente pentru crema de vanilie:

400 ml lapte,
4 gălbenusuri,
4 linguri făină,
150g zahăr,
două fiole esentă de vanilie,
un plic zahăr vanilat,
un pachet de unt

Mod de preparare:

Prepararea blatului.

Untul lăsat la temperatura camerei se mixeaza cu zahărul. Se topeste la bain marie ciocolata cu laptele, cafeaua dizolvată in putină apă, si se toarnă peste crema de unt. Se amestecă bine ingredientele. Se separă ouăle, albusurile de gălbenusuri. Albusurile se mixează cu un praf de sare pană se obtine o cremă tare ca o bezea. Peste crema de unt se cerne făina amestecată cu praful de copt si cacaoa. Se adaugă albusurile spumă si gălbenusurile. Se mixează bine compozitia, pană se obtine un aluat cremos. Intr-o tavă cu dimensiunea 20x30cm, tapetată cu hartie de copt si unsă cu unt se toarnă compozitia si se coace in cuptorul preancălzit la 180˚, circa 35-40 de minute. După ce este coaptă prăjitura se scoate și se lasă la răcit. Cand este suficient de rece, se taie blatul in trei foi egale.

Prepararea umpluturii de mere :

Merele se spală, se curată de coajă si se dau pe răzătoarea mica. Merele se storc putin se zeamă si se pun la călit cu 3 linguri de zahăr si cubuletele de unt. In functie de cat de dulci sunt mai puteti adăuga zahăr. Se adaugă scortisoara, nuca măcinată si se amestecă in cratită pană ce compozitia de mere incepe usor să scadă. Se opreste focul si se lasă la răcit.

Prepararea cremei de vanilie.

Făina se amestecă cu laptele rece, se omogenizează bine cu un tel si se lasă deoparte. Gălbenusurile se bat spumă impreună cu jumătate din cantitatea de zahăr si zahărul vanilat. Cand si-au dublat volumul se adaugă lapte rece cu făina si se mixează pană la omogenizare. Se pune crema de vanilie pe foc mic, se adaugă esenta de vanilie si se amestecă pană se ingroasă. Cand este gata se ia de pe foc si se lasă la răcit. Untul se mixează cu restul de zahăr pană se spumează si se adaugă peste crema caldută, apoi se mai mixează circa 4-5 minute pană se obtine o cremă fină.

Asamblarea prăjiturii

Pe o tavă se asează prima foaie de blat. Peste ea se intinde uniform cu o spatulă un strat gros din compozitia de mere. Deasupra compozitiei de mere se asează o a doua foaie din blat si se presează usor cu varful degetelor. Peste a doua foaie se intinde uniform in strat gros crema de vanilie si se pune cea de-a treia foaie de blat. Se pudrează cu zahăr pudră vanilat si se lasă prăjitura la rece circa 2-3 ore, sau de pe o zi pe alta si apoi se poate portiona.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

About admin

Check Also

Prăjitura din copilarie Choux à la crème, extraodinar de bună si foarte simplu de făcut

Prăjitura din copilarie Choux à la crème, extraodinar de bună si foarte simplu de făcut …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *