Vopsirea corecta a parului acasa- trucuri pentru femei

Culori frumoase de par

Sa urmarim pas cu pas vopsirea corecta a parului acasa si nu la salon! Inainte de orice vopsire a parului trebuie sa alegem tipul de vopsea potrivita, nuanta de vopsea de par si tehnica, pentru ca la sfarsit sa avem culoarea uniforma, stralucitoare, fara pete si eventual pe cea aleasa si nu pe cea asemanatoare cu a vecinei.

Alegerea vopselei de par  potrivita parului tau

Vopselele temporare sunt de cele mai multe ori pe baza de apa si sunt aplicate inainte de samponare, direct pe parul ud. Actioneaza prin acoperirea exteriorului, sau a stratului de cuticule al parului. Dezavantajul este ca aceasta culoare trece la prima spalare. Alegem o vopsea temporara, deoarece este rapida, dar schimbarea este provizorie sau atunci cand dorim sa contracaram decolorarea in par blond sau alb.

Citeste aici cum sa te vopsesti natural cu henna, musetel sau alte plante.

Sampoanele de accentuare a culorii sunt asemanatoare vopselei temporare, usor de folosit si reprezinta de cele mai multe ori alegerea perfecta pentru a adauga o nuanta parului gri, alb sau decolorat.

Culorile semipermanente au ca si durata estimata de la sase la opt spalari si pot adauga, imbogati, inchide nuanta parului , dar nu pot sa o deschida. Aceasta vopsea penetreaza cuticula si acopera marginea exterioara a cortexului, iar culoarea va dispare in timp, putin cate putin si de aceea ramane alegerea perfecta atunci cand nu dorim sa face o schimbare radicala si pe termen lung.

Vopselele semipermanente care dureaza intre 12-20 de spalari, sunt alegerea perfecta pentru a masca firele albe si gri, actioneaza mai adanc in cortex decat alte vopsele semipermanente, iar schimbarea este mai de durata.

Vopseau de par permanenta este cea mai folosita dintre toate, inchide sau deschide nuanta parului si acopera cu succes firele de par alb. In cele 30 de minute cat sta aplicata pe par, culoarea intra in cortex, dupa care oxigenul din crema umfla pigmentii din colorant si ii tine in interior. Recomandarea este sa-ti retusezi radacinile la fiecare 6 saptamani, iar cand retusezi trebuie sa ai grija si sa vopsesti doar parul crescut, caci altfel o noua culoare suprapusa peste cea deja existenta va avea ca rezultat o adunare de culori de la mijlocul lungimii spre varfuri si va face parul mai poros.

Alegerea culorii de vopsea potrivita-trucuri pentru femei

Daca ne-am lamurit putin ce fel de vopsea de par sa cumparam, acum sa vedem si ce nuanta trebuie sa aiba si care sa ne si avantajeze putin, ca doar nu vrem sa aratam dungate, tigrate sau precum dalmatienii?

Cand alegi o culoare de vopsea, regula de baza este sa ai la indemana una sau doua nuante pe fiecare parte a nuantei tale, naturale. Pentru a nu da gres, cel mai bine este ca la inceput sa incerci o vopsea temporara si numai dupa ce te-ai lamuri ca este nuanta potrivita, atunci sa optezi pentru vopseaua permanenta.

Daca esti bruneta naturala dar doresti sa fii blonda platinata, cel mai bine este sa te indrepti catre un salon si sa ceri sfatul specialistului.

Daca esti in cautare de schimbare in ceeea ce priveste culoarea, mai intai ai grija ca parul tau sa fie intr-o stare buna de sanatate, deoarece parul uscat si poros va absoarbe culoarea rapid, iar rezultatul mult asteptat ne va dezamagi deoarece vom avea un par cu nuante  in degrade si cu pete si nu cred ca ne dorim acest lucru.

Citeste aici ce trebuie sa faci pentru a avea parul sanatos si stralucitor.

Sfaturi utile inainte sa te vopsesti acasa

-Nu uita sa citesti intotdeauna instructiunile din cutia cu vopsea, inainte de a incepe sa te vopsesti si fa un test pe o suvita intocmai cum iti sugereaza recomandarea din prospect.

-Daca trebuie sa retusezi radacinile parului vopsit anterior sau decolorat, aplica noua culoare doar pe zona crescuta, evitand in felul acesta suprapunerea de nuante. Orice rezultat de suprapunere ofera o culoare si o porozitate inegala ce poate afecta conditia parului.

-Daca ai parul cu varfurile despicate sau destul de serios deteriorat, decolorat sau ai folosit henna, asteapta pana ce iti creste din nou si amana un timp vopsirea parului.

-Daca ai avut parul facut permanent, cel mai bine este sa ceri sfatul unui stilist inainte de a aplica acasa vopseaua.

-Anumite medicamente prescrise iti pot afecta echlilibrul chimic al parului, de aceea nu ezita si vorbeste cu medicul daca este cazul.

Tehnici speciale de vopsire a parului

Coafezele folosesc o multitudine de tehnici de aplicare a vopselei pentru a crea efecte uimitoare. Sa invatam impreuna in ce constau aceste tehnici si daca se poate sa incercam sa le si aplicam si rezultatul cu siguranta va fi unul de luat in seama:

Vopsirea parului (in culori rapide): Mai intai se realizeaza o combinatie de culori care se aplica cu pieptanul si peria speciala de vopsit, de la mijlocul lungimii spre varfuri.

Nuantari: Fire fine de par sunt decolorate sau nuantate mai deschis sau mai inchis, culoarea fiind adaugata pentru a da diferite tonuri in par. Aceasta tehnica se numeste glazurare sau sclipire, mai ales cand decolorantul este folosit pentru a aduce un efect de luminozitate.

Fasii: Aceasta este o tehnica unde culori asortate sunt aplicate prin par pentru a accentua tunsoarea si a oferi miscare.

Citeste aici despre parul vopsit in fasii multicolore care este foarte in trend anul acesta.

Cum acoperim firele de par alb?

Daca vrei sa acoperi firele de par alb, opteaza pentru o vopsea permanenta sau semipermanenta in acelasi ton cu nuanta ta naturala. De exemplu: daca ai parul maro, aplicarea unei culori de maro cald, va masca firele albe si va oferi nuante mai deschide de castaniu. Sau puteti opta pentru vopseaua cu henna care va impresiona cu un finisaj stralucitor in nuante de roscat.

Ce trebuie sa stim cand facem decolorarea?

Cand vorbim de decolorare, ne referim la orice tratament pentru par care indeparteaza culoarea. Gasim o varietate de produse decolorante, de la delicatele nuantatoare care ofera luminozitate, pana la mixturi mult mai puternice, care dezbraca parul in totalitate de culoarea sa naturala.

In cazul decolorarii este mai bine sa apelam la indemanarea si priceperea specialistilor, pentru a obtine un rezultat garantat.

Nu uita, ca odata ce ai facut pasul si ai trecut printr-o procedura de decolorare, tratamentele de conditionare intensiva trebuie sa intre obligatoriu in ritualul tau de ingrijire a parului.

Citeste aici despre mastile de par cu uleiuri esentiale facute acasa, atat de benefice parului tau.

Corectarea culorii

Daca te-ai plicisit de nuanta in care esti vopsita de ceva vreme si vrei sa te intorci la nuanta naturala a parului tau, cel mai bine este sa ceri sfatul unei coafeze cu experienta. Si spun acest lucru, deoarece parul care a fost vopsit intr-o nuanta mai inchisa decat cea naturala, va trebui curatat de culoarea inchisa  cu o baie de decolorare, pana cand ajungem la nuanta dorita.

Parul care a fost decolorat sau vopsit cu nuante deschise trebuie repigmentat si apoi nuantat cu o culoare foarte apropiata de nuanta naturala.

Cum avem grija de parul vopsit?

Daca te-ai vopsit intr-o nuanta de roscat aramiu, trebuie sa stii ca acesta nuanta este cea mai predispusa la decolorare, asa ca nu uita sa-ti protejezi parul vopsit de actiunea razelor soarelui si foloseste din plin balsamurile si sampoanele speciale pentru a-ti mentine intensitatea culorii. Aceste produse speciale ajuta sa impiedice decolorarea, indeosebi cele care contin filtru UV.

Nu uita cand esti in vacanta la mare, sa clatesti parul dupa ce ai inotat si sa folosesti samponul si balsamul special pentru par vopsit.

Citeste aici cum sa-ti protejezi parul cand esti la mare, in vacanta.

Dupa samponare si clatire, ai grija cand folosesti prosopul sa nu freci prea tare, deoarece frecarea prea energica ciufuleste cuticulele si face ca acea culoare sa dispara mai repede.

Nu uita si de tratamentul de conditionare, cel putin o data pe luna.

Citeste aici despre masti si tonice cu miere facute acasa, perfecte pentru parul vopsit.