Vrei sa ai picioare superbe? Masajul si gimnastica picioarelor – un real ajutor spre frumusete

Masaj si gimnastica pentru picioare superbe

Cine nu-si doreste picioare suple, tonifiate, perfecte? Daca  natura nu ne-a inzestrat cu aceste minunate daruri atunci putina miscare si un masaj eficient ne vor aduce  picioare frumoase si tonifiate.

Deoarece greutatea corpului se sprijina mai mult pe partea interioara a piciorului, se produce uneori o slabire a incheieturilor si o suprasolicitare a muschilor pulpei. Deschide aici si vezi cum poti sa ai abdomen plat in numai 10 minute pe zi.

Sa vedem cum putem avea picioare frumoase si sanatoase prin gimnastica

Pentru ingrosarea picioarelor  se recomanda urmatorul exercitiu: cu mainile la ceafa, mergeti pe varful picioarelor. Varfurile vor fi dirijate spre exterior (imitati mersul lui Charlie Chaplin).

Pentru subtierea picioarelor: aflati in picioare cu mainile pe solduri, indoiti piciorul si aduceti genunchiul pe cat posibil mai sus, spre piept.

Pentru genunchi si suplete: cu bratele intinse in fata, faceti flexiuni pe varful picioarelor.

Pentru alungirea picioarelor: stand in picioare  cu picioarele departate aplecati-va in fata iar cu mana stanga atingeti piciorul drept si invers, fara a indoi genunchii.

Pentru subtierea gleznelor:  din pozitie verticala cu mainile pe solduri se indoaie un picior si se apasa puternic pe varful piciorului.

Pentru activarea circulatiei sangelui in bolta plantara:  se fac exercitii cu ajutorul unui rulou de lemn  pe care-l punem sub talpa timp de cateva minute. Mult mai eficient decat ruloul de lemn este aparatul special format din mai multe rulori. Nu ezitati si achizitionati-l din magazine!

Pentru genunchi: din pozitie sezanda un picior se indoaie iar celalalt se apasa puternic pe varful piciorului.

Pentru dezumflarea picioarelor: din pozitia culcat pe spate cu bratele de-a lungul corpului ridicati un picior si-l indoiti apoi rotiti talpa piciorului.

Pentru muschii coapselor: stand in picioare cu mainile pe solduri aruncati piciorul spre spate indoind genunchiul. Deschide aici si vezi ce exercitii trebuie sa faci pentru a avea fese ferme si suple.

Masajul, un bun decongestionant pentru picioare!

Dupa o zi obositoare, cand va simtiti picioarele obosite, dureroase, grele, uneori chiar rosii (datorita unei circulatii defectuoase a sangelui) se recomanda un masaj decongestionant.

Masajul se va realiza prin miscari de mangaiere si framantare insistandu-se in special asupra talpilor, gleznelor si a portiunilor din jurul genunchiului, unde de altfel exista si pericolul depunerii grasimii. Se va masa fiecare deget, urcand spre glezna si frecand bine fiecare incheietura. Talpa se va masa prin miscari circulare pornind de la degete spre calcai. Pentru masaj se va folosi ulei sau lotiune anticelulitica care va activa circulatia sangelui.

Deschide aici: Cum se face corect masajul fetei miscarile de baza in masaj

Masajul pulpelor se face cu degetele de la ambele maini, pornind de la glezna si se apasa puternic urcand de-a lungul pulpei.

Masajul coapselor se porneste de la genunchi folosind palmele care urca de-a lungul coapselor. Daca avem pulpele prea subtiri cu rabdare si perseverenta putem modifica conturul lor. Pentru aceasta se recomanda mersul pe bicicleta, urcarea scarilor, mersul pe varful picioarelor sau exercitii de dans.

Citeste aici despre beneficiile masajului corporal- relaxare, tonifiere, slabire.

Ce facem cand nu ne putem lauda cu genunchi frumosi? Nu trebuie sa disperam pentru ca adevarul este ca sunt putine persoane cu genunchii pefecti. De cele mai multe ori sunt fie prea ososi, prea proeminenti sau cu putina celulita. Supletea genunchilor vine dupa multe exercitii de pedalare, ceea ce ne duce cu gandul la sala de fitness sau la mersul pe bicicleta in aer liber.

Cum trebuie sa arate soldurile perfecte?  Daca conturul soldurilor nu depaseste cu 5 cm pe cel al pieptului putem spune ca suntem aproape de proportia ideala. Din pacate o viata sedentara duce la latirea soldurilor si la aparitia celulitei. Pentru a impiedica marirea soldurilor trebuie sa recurgem la exercitii aerobice sau de fitness la care adaugam dieta restrictiva. Citeste aici cum sa ai solduri si fese ferme si suple.