Nu s-a prins racitura! Ce fac daca nu s-a inchegat piftia?

In cate ore se incheaga piftia si la ce temperatura? Nu stiu ce am gresit la aceasta reteta de piftii (racituri), dar cert este ca nu s-a prins racitura. Mai pot sa repar aceste piftii sau imi iau gandul de la ele? Poate mai sunt gospodine care au patit asta, ce trucuri folositi sa reparati  piftia care nu se incheaga de aseara? Astept raspunsuri si va multumesc din suflet.

Intrebare trimisa de Ioana din Bucuresti pe adresa redactiei.






One Reply to “Nu s-a prins racitura! Ce fac daca nu s-a inchegat piftia?”

  1. 1
    Camelia

    1. Iata reteta mea de racituri ( pitfii): fierb urechea cu cap si picioare pana se desface tot de pe oase iar apoi incep sa strecor zeama si o las la inchegat. Mai apoi incep sa curat toata grasimea care se aduna deasupra. Dau iar zeama curata in clocot si potrivesc compozitia de piftii cu sare si usturoi apoi o vantur bine (se poate si amesteca de mai multe ori) pana se mai raceste. Strecor iar zeama si o pun peste bucatile de carne macra ,fiarta in prealabil. Asa m-a învățat bunica mea sa fac piftia. Racitura mea e curata si contine doar carne si zeama curata. Nu mi s-a intamplat pana acum sa nu mi se prinda. Imi pare rau ca nu ti-a iesit piftia, dar poate sunt gospodine care au mai reparat retete de racituri pana acum. Stiu ca cea mai buna gelatina este soriciul, poate nu ai pus suficient.

    2. Cel mai bine este sa faceti intotdeauna proba. Eu asa fac, cand cade carnea de pe os, scot cateva linguri de zeama intr-o farfurie si o pun în frigider iar daca se incheaga in 10-15 minute atunci e buna compozitia de piftii.

    3. Iata cum sa repari piftiile care nu s-au legat: le mai fierbi un pic, separat amesteci putina zeama cu gelatina ! Imi amintesc ca intr-un an, de Revelion mi s-a intamplt si mie sa nu-mi iasa piftiile. Sper ca anul acesta sa nu intampin probleme cand le prepar.

+ Leave a Comment